Torpedo Theater Agenda

 • YURT - ABELS, FABELS & KIARA

  vrijdag 15 maart 2013
  20:30
  € 9,00

  Een literair-muzikaal programma met singer-songwriter Lily Kiara, schrijver-ontwerper-muzieker Marc Fabels en uitgever en schrijver Paul Abels. Zij traden samen op in een yurt op het Arnhemse Phonq* Festival. Daar ontdekten ze hoeveel raakvlakken hun verhalen en liedjes hebben ondanks de grote verschillen in taal en presentatie. Een mix van korte en zeer korte verhalen in het Nederlands en Engelstalige poëtische songs over het streven naar een vloeiend leven. Werk waarin de rivier niet altijd naar zee stroomt en het water niet altijd wast. 

  www.lilykiara.nl -- marcfabels.com/log -- www.afdh.nl

 • Mini Matthäus

  zondag 17 maart 2013
  14:00
  € 9,50

  Het Torpedo Theater presenteert, nooit vertoond: De Mini Matthäus. Bach's Matthäus Passion in een light-versie van één uur, maar mét alle Blitze en Donner en Tränen. De essentiële Bach, gezongen door een professioneel gelegenheidsesemble van Jeanette van den Berg, Anne Kan (sopraan), Suzanne Bode en Nettie van Dijk (alt), Brent Annable en Henk Westland (tenor), Simon Cijsouw en Bram Trouwborst (bas), Susanne Pranger (cantus firmus) en Cees Willem van Vliet (klavier). Met een korte inleiding en een pauze. Voor liefhebbers, beginners en iedereen die wel eens met eigen ogen wil zien of die mooie Matthäus echt in ons intieme Torpedo Theater past.

  Blute nur, du liebes Herz, en wees er snel bij! 

   

  LET OP: Vanwege grote belangstelling en dreigende teleurstelling is besloten de uitvoering te verplaatsen naar Café ‘t Blaauwhooft, Hendrik Jonkerplein 1, 1013 KM Amsterdam. Reserveren kan nog steeds via deze website. 

 • De Mus op 20 maart

  woensdag 20 maart 2013
  20:00
  € 5,00

  De Mus op woensdag, het theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten. De trailer van de avond bewijst het. Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen. Ook deze woensdag zal het kooitje goed gevuld zijn. 

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

 • Cursus Retorica - door Daniël Schut

  donderdag 21 maart 2013
  19:30
  € 9,00

  U wilt overtuigender spreken? Mensen in het hart raken en speechen als Obama? Dan is de Open Cursus Retorica voor u!

  In deze driedelige reeks leert u alle fijne kneepjes van het inspirerend spreken. U oefent onder andere met:

  • het vinden van ‘de sleutel’ waarmee u uw publiek altijd weet te raken
  • krachtige taal gebruiken (‘powerspeak’)
  • slimme technieken inzetten om gegarandeerd applaus te krijgen. 

  Na de cursus kent u de retorische technieken van de oude Grieken tot de nieuwste vakgeheimen van de political consultants uit Amerika. U windt voortaan elk publiek om uw vingers!

  Wat vonden anderen van deze cursus? 

  “Daniel heeft veel kennis van zaken, is enthousiast en heeft gevoel voor humor. Kortom, hij 'is' retorica.” – Ilona Kuis, trainingsactrice & presentatrice

   “As a researcher, university lecturer and as the chair of GroenLinks Amsterdam Oost I often find myself in situations in which I need to get my message across quickly and convincingly. That is why I took Daniël's course Open Cursus Retorica. It exceeded my expectations. I learned how to communicate more effectively by using rhetorical mechanisms (skills which I have already applied on several occasions since I took the course). Moreover, as a discourse analyst I gained more insight into how the subjects of my research communicate (e.g. politicians and activists). Daniël is an enthusiastic and knowledgeable trainer, and his course was not just instructive but also very enjoyable.” - Maaike Warnaar, Assistant professor, Universiteit Leiden

  Data en aanmelden

  De Open Cursus Retorica vindt plaats op 21 maart, 28 maart en 4 april. U kunt elke avond apart volgen maar het is leuker als u alle drie achter elkaar volgt. Inloop is om 19:30, de cursus begint om 20:00 stipt.

  Het aantal plaatsen is beperkt dus reserveer snel!

 • In de Torpedo-keuken: De Avond van de Vis

  maandag 25 maart 2013
  20:30
  € 9,00

  Een van de succesnummer van uw favoriete theater. Jonah Freud (u weet wel, van de Kookboekhandel op de Haarlemmerdijk), ontvangt culinaire gasten uit binnen- en buitenland. Ditmaal is dat Bart van Olphen, auteur van het Nederlands Viskookboek. Het verhaal achter lekkere, eerlijke en gezonde vis. Tong in botersaus, op de huid gebakken snoekbaarsfilet, inktvis van de plaat: dankzij Bart weet u hoe makkelijk het allemaal klaar te maken is. En: waar koop je duurzame vis? Waar let je op? Wat zijn de basissauzen? Hoe maak je vis schoon, pel je garnalen en maak je een oester open zonder dat de EHBO-doos eraan te pas komt? Als vanouds valt er ook weer heel wat te proeven en te genieten. Mmm, mensen. Wat een avondje weer, wat een avondje...

 • Miljoenen Idioten - Jeroen Kramer

  dinsdag 26 maart 2013
  20:30
  € 9,00

  JEROEN KRAMER (die we kennen als een der allesweters van Het Klokhuis en als razende reporter van Het Sinterklaasjournaal ), ontpopt zich in zijn gloednieuwe liedjesprogramma ‘Miljoenen Idioten als ‘stand-up zanger’. Gewapend met gitaar voert hij zijn publiek een volstrekt eigen wereld binnen. Grillige seksuele fantasieën, sentimentele smartlappen, amechtige protestsongs en puntgave liefdesliederen - dat alles in de moerstaal, die hij en schrijfpartner-achter-de-schermen Joop Maes met merkbaar genoegen als basismateriaal voor de vaak ingenieuze teksten hanteren.

  Maar ook de vermakelijke en absurdistische bespiegelingen in de verhalen tussen de liedjes door vormen een aanzienlijk bestanddeel van het repertoire. Vandaar de term ‘stand-up zanger’ - het programma is een mix van humor, ontroering en muzikaliteit. Wat dat laatste betreft: Jeroen verrast met opvallend goed gitaarspel, een veelzijdig stemgeluid en fraaie composities die uitstapjes maken naar vele uithoeken van pop, jazz, en levenslied. ‘Miljoenen idioten’ is een unieke aanwinst voor de Nederlandse podia. Niemand doet wat Jeroen Kramer doet.

 • De Mus op 27 maart

  woensdag 27 maart 2013
  20:00
  € 5,00

  De Mus op woensdag, het theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten. De trailer van de avond bewijst het. Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen. Ook deze woensdag zal het kooitje goed gevuld zijn. 

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.