Torpedo Theater Agenda

 • Torpedo's Small Talk Show. Pat & Vlo & Marijke Overhethekkie

  maandag 2 december 2013
  20:30
  € 9,00

  Pat, Vlo en Marijke ontvangen Miriam Rotenstreich, auteur van Verloren mensen. Ook huisdichter Bert Schoonhoven is weer van de partij, de weergaloze muziek is als altijd van Anna van Rij & Friend. Beeld en geluid: Rogier Verkade. Kaarten à 9 euro zijn verkrijgbaar aan de kassa. Vol = vol, en dat is het meestal, dus reserveer als je slim bent. 

 • Wrik over Schimmel

  dinsdag 3 december 2013
  20:30
  € 9,00

  Wrik in het Torpedotheater, helemaal nieuw en altijd over één onderwerp. Met liefde voor stad, journalistiek en kunst. Elke eerste dinsdag van de maand.

  Deze keer: Wrik over Schimmel

  Hoe vies zijn schimmels eigenlijk? Arts-microbioloog Thecla Hekker vertelt over het nut van schimmels en neemt kweekjes zwemmerseczeem en andere huidschimmels mee. Mark Janssen, auteur van het Paddestoelen Kookboek weet alles over eetbare en niet-eetbare paddenstoelen. Hoe kun je ze herkennen? Waar in Amsterdam groeien de lekkerste boleten? Woordkunstenaar Sieger Baljon bezingt de schimmel van Sint. En hoe smaakt schimmel? Wrik presenteert een kleine schimmelproeverij. Kom maar proeven. En kijken: het schimmelkabinet met potjes schimmel uit onze eigen koelkast. Deejay Menno laat ons het geluid van paddenstoelen horen en Rogier Verkade maakt een 2-minuten filmpje over schimmel. Tot slot: Wrik Bakt Ze Bruin: pepernoten deze keer!


  Reserveren via wrikintorpedo@gmail.com

  PS: Groeit er in jouw plantsoen een paddenstoel waarvan je wilt weten of ie eetbaar is, breng ’m mee. 

  Wrik is een programma van Jorie HorsthuisMaaike Lange & Menno Vroon.

 • De Mus op 4 december

  woensdag 4 december 2013
  20:00
  € 5,00

  De Mus op woensdag, het theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten. De trailer van de avond bewijst het. Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen. Ook deze woensdag zal het kooitje goed gevuld zijn. 

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

 • De Tweede Avond van de Poes - UITVERKOCHT

  maandag 9 december 2013
  20:30
  € 9,00

  Na het succes van de Avond van de Poes: de tweede avond die geheel gewijd is aan dit eigenzinnige huisdier. Met als gasten o.a: Peter Smit, schrijver De Kattenmantel en volgens uitgever Theo Sontrop de enige humorist om wie je echt kunt lachen, tekenaar Gabriël Kousbroek die laat zien hoe je poezen tekent, De Dierendokter Weet Raad, er komt een kattenwetenschapper, er zijn kattenliedjes, kattenfoto’s, kattenfilms, poesie en andere kattenparafernalia. Drankje gratis in ruil voor een meegebrachte kattenfoto!

  Presentatie: Paul Arnoldussen.

  Meer info volgt, maar reserveren kan alvast!

 • De Mus op 11 december

  woensdag 11 december 2013
  20:00
  € 5,00

  De Mus op woensdag, het theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten. De trailer van de avond bewijst het. Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen. Ook deze woensdag zal het kooitje goed gevuld zijn. 

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

 • Lily Kiara & Harold K

  zondag 15 december 2013
  20:30
  € 9,00

  Harold K. en Lily Kiara zijn twee singer/songwriters die elkaar ontmoetten op de dinsdagavonden van het Amsterdams Songwriters Guild. Uit wederzijdse bewondering is een samenwerking ontstaan. In het prille stadium waarin die zich nu bevindt, delen zij voor het eerst het podium in het Torpedo Theater.

  Harold K zingt poëtische teksten die je raken. Een droog-melancholisch stemgeluid met een nooit versleten zachte G. Zijn muziek is zeer – maar zeker niet uitsluitend – geschikt voor liefhebbers van Spinvis en Tom Pintens. Harold K groeide als Harold Konickx op in het Limburgse Susteren, ingeklemd tussen België en Duitsland. Regelmatig en met liefde zingt hij in de taal van zijn geboortestreek.

  [...] met de bijbehorende teksten en de fraaie muziek onderscheidt dit album zich van zeg twintig jaar Nederlandstalige muziek. (HEAVEN)

  www.haroldk.nl

   

  Lily Kiara zingt zintuiglijke teksten op melodieën met een melancholische ondertoon. Soms balancerend op een dunne lijn tussen liedje en gedicht. In 2006 stelde zij een band samen waarin drie grote liefdes verrassend samenkomen: folk pop songs, geïmproviseerde muziek en Engelstalige poëzie. Zij opende onder andere voor Duke Garwood (Mark Lanegan) en Eric Anderson (Bob Dylan nam een aantal van zijn nummers op).

   

  […] Lily Kiara kiest niet voor het geijkte pad en dat maakt deze plaat erg fijn om naar te luisteren. Een album dat doet denken aan het oude werk van Joni Mitchell of Suzanne Vega.  (MusicFrom.nl) 

   

  www.lilykiara.nl  

  www.sibylsings.com

 • FOTOTORPEDO: Fotografie en voedsel

  maandag 16 december 2013
  20:30
  € 7,50

  Fotografie en voedsel. Daar draait het om in de tweede aflevering van FOTOTORPEDO op maandag 16 december. Te gast is fotograaf Henk Wildschut, van wie onlangs het fotoboek 'Voedsel' over het voedselproductieproces verscheen. En foodstylist Fiona Ivanov, voorzitter van SlowFood en oprichter van de supermarkt 'Foodcoop Amsterdam'. Ze maakt bovendien kunst met drilpudding. Dat wordt een smakelijke avond in vele gangen. Met hapjes! Samenstelling Nienke Denekamp en Mark Moorman.

  www.henkwildschut.com 
  www.hungrypictures.nl