Torpedo Theater Agenda

 • Workshop Prachtig Presenteren - UITVERKOCHT

  dinsdag 28 januari 2014
  20:00
  € 9,00

  We horen het je denken, elke keer als je naar wijlen Steve Jobs of de jonge Barack Obama kijkt: "kon ik dat ook maar". Zó welluidend, zó precies de juiste woorden kiezen. In plaats daarvan hakkelen de meesten van ons zich door de eerstvolgende pitch of presentatie heen en zijn we blij als het weer voorbij is. Goed kunnen presenteren, het lijkt wel een gave. Dat lijkt het - maar ís het niet. In onze open training Prachtig Presenteren leer je álle trucs en technieken die je nodig hebt om voortaan élk publiek om je vinger te kunnen winden.

  In één avond leren we je presenteren als een natuurtalent. We corrigeren je presentatiehouding, versterken en verstevigen je stem en verbeteren je mimiek. Je oefent zelf met alle aspecten van lichaamstaal, zodat je er overtuigend uitziet én klinkt. We gebruiken technieken die topacteurs, topsporters en top-CEOs leren om zichzelf klaar te maken voor succes.

   Na de training kun je:

  - met zelfvertrouwen spreken voor élk publiek

  - je lichaamstaal en stemgebruik inzetten om je publiek te binden en boeien

  - slimme technieken gebruiken om je publiek te overtuigen en mee te voeren

  De training wordt gegeven door Daniël Schut, één van Nederlands meest ervaren debat- en communicatietrainers. Hij heeft al meer dan dertien jaar ervaring als trainer, trainde onder meer (kandidaat-)Tweede Kamerleden, bestuurders van grote en minder grote bedrijven en toptalenten bij de overheid. Daniël weet waar hij het over heeft: hij is Nederlands Kampioen Debatteren 2013, was eerder finalist op het Europees en Wereldkampioenschap Debatteren en won tot tweemaal toe het Nederlands Kampioenschap Eloquentia (Welsprekendheid). 

  Inloop vanaf 19.30 uur.

  www.deluistervinken.nl

 • De Mus op woensdag 29 januari: UITVERKOCHT

  woensdag 29 januari 2014
  20:15
  € 5,00

  De Mus op woensdag, de theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten. De trailer van de avond bewijst het. Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen. Ook deze woensdag zal het kooitje goed gevuld zijn. 

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  Deze voorstelling is helaas uitverkocht.


 • Tafelkleden met een verhaal

  donderdag 30 januari 2014
  20:30
  € 9,00

  Soms zijn het de vlekken die iets zeggen. Hoe die fles omging tijdens een hoogoplopend debat. Soms de is ontwerper interessant, of de eerste eigenaar. Maar hoe dan ook, vele tafellakens vertellen verhalen.

  Die verhalen verschijnen dezer weken in Het Parool, en ze worden vanavond live verteld in het Torpedo Theater.

  Dus geeft u een tafellaken waarbij iets te vertellen valt? Neem het mee, en mail naar p.arnoldussen@parool.nl

 • Het Groot Avontuur

  vrijdag 31 januari 2014
  20:30
  € 10,00

  Het Groot Avontuur’ is een muzikaal duo uit Amsterdam, bestaande uit Marlou Visser en Ewoud Huizinga. Zij zingen, tweestemmig, begeleid op piano, voornamelijk eigen geschreven en gecomponeerd Nederlandstalig repertoire.

  Kijk vast: http://hetgrootavontuur.nl/

 • Lullen met een biertje - UITVERKOCHT

  zaterdag 1 februari 2014
  20:30
  € 7,50

  De kunst van het – waargebeurde - verhalen vertellen. Het is een verdwijnend genre in de Noord-Hollandse cultuur en hoe jammer dat is kun je als het meezit elke maand een keer meemaken, want het is de crux van dit hagelnieuwe programma. Je gaat zitten en hebt het eens ergens uitvoerig over. Uw bedienend personeel bestaat uit Michiel Eijsbouts en Carel Helder, de getapte jongens uit de Nieuwendammer acteur Frans Cappers, Ransdorper Siem Burger en de gewezen Wieringer visser Jeroen Zijlstra, die ook niet te beroerd is om af en toe zijn barkruk voor een pianokruk te verruilen en een wondermooi nummertje te zingen, want dat kan ie als geen ander. Even komen dus mensen, dit kon wel eens een hit worden!

 • Pat, Vlo & Marijke en Jan J. Pieterse

  maandag 3 februari 2014
  20:30
  € 9,00

  Puntdichter, tekstschrijver en presentator van de Caberestafette en het 2 Minuten Festival Jan J. Pieterse schuift vanavond aan aan tafel bij Pat, Vlo & Marijke. Als puntdichter heeft Pieterse een geheel eigen stijl ontwikkeld. Alledaagse dingen verpakt in gortdroge humor. Bezoekers vooraan in de zaal worden gewaarschuwd want na het voorlezen werpt Pieterse doorgaans zijn boeken bovenhands de zaal in. Een traditie die ooit ontstaan is om de zaal tot stilte te manen.

  Een korte dan:

   

  AVONDMENS

  Vogeltje wat zing je vroeg

   Pang

  Zo, dat is wel lang genoeg!

   


   

   

 • Workshop Krachtig Argumenten

  dinsdag 4 februari 2014
  20:00
  € 9,00

  Vind je het ook moeilijk om precies te zeggen of te schrijven wat je wilt? Merk je dat je op de teammeeting aan alle kanten wordt voorbijgestreefd door mensen die geen idee hebben wat ze zeggen, maar wel slim klinken? Heb je er ook genoeg van dat je pas de avond na een discussie weet wat je moet zeggen? In onze open training Krachtig Argumenteren helpen we je – we leren je precies formuleren, stevig onderbouwen en kritisch analyseren.

  In één avond tijd peppen we je kritische geest flink op. Je oefent met de fundamentele technieken van weerleggen en onderbouwen. Je leert je argumenten ondersteunen met bewijzen en sluitend maken. Je leert het belang van goed en handig definiëren, en oefent met strategisch manoeuvreren in een debat. We oefenen dit in een interactieve debatsetting zodat je zelf écht een scherpere tong en geest krijgt.

  Na de training kun je:

  - Kort, krachtig en helder een standpunt formuleren

  - Elk argument van je tegenstander effectief weerleggen

  - Je eigen argumenten sluitend onderbouwen

  De training wordt gegeven door Daniël Schut, één van Nederlands meest ervaren debat- en communicatietrainers. Hij heeft al meer dan dertien jaar ervaring als trainer, trainde onder meer (kandidaat-)Tweede Kamerleden, bestuurders van grote en minder grote bedrijven en toptalenten bij de overheid. Daniël weet waar hij het over heeft: hij is Nederlands Kampioen Debatteren 2013, was eerder finalist op het Europees en Wereldkampioenschap Debatteren en won tot tweemaal toe de informele Olympische Spelen van het debatteren: de Oxford Intervarsity.

  Inloop vanaf 19:30 uur.

  www.deluistervinken.nl