Torpedo Theater Agenda

 • Gouden Boekjes

  zaterdag 20 december 2014
  20:30
  € 7,50

  Ter gelegenheid van de verschijning van Gompelemikkie! van Gertie JAQUET en Paul ARNOLDUSSEN buigen we over de reeks die in Nederland eenenzestig jaar geleden begon. Met  uitgever Dik BROEKMAN, vormgever Piet SCHREUDERS, Peter SMIT, schrijver van de boekjes Feest in de trein en Een dagje uit, illustrator Gertie Jaquet en Paul Arnoldussen. Film: Christoffel en de Columbus van GEBAKKEN MANNETJES. Presentatie: Adeline van LIER.

 • De Zondag van het Goede Leven

  zondag 21 december 2014
  11:00
  € 10,00

  De Zondag van het Goede Leven is de theatervariant/opvolger van het radioprogramma 'Nacht van het Goede Leven' van Adeline van Lier, gepresenteerd door een poule van geroutineerde presentatoren.

  Saskia Goldschmidt, schrijfster van 'Verplicht gelukkig' en 'De Hormoonfabriek' (nu iedere week  als hoorspel) is bezig aan een nieuw boek, ze vertelt er over en leest wat voor. NRC-redactrice Saskia van Loenen loopt vooruit op haar uitvaart met drie nummers die bij die gelegenheid te horen zouden kunnen zijn. Volkszanger René van  Beeten komt  zijn nummer 'Met Kerst alleen' en ook met het een en ander van Hazes. Irene Stengs van het Meertens Instituut, kenner van zowel Kerstmis als het fenomeen Hazes is natuurlijk de meest voor de hand liggende volgende gast. Verder waagt Arthur Belmon zich aan een zondagse overpeinzing en deelt meesterbakker Cees Holtkamp een kerststol met ons.

  Presentatie: Mirjam Bosgraaf en Mathijs Deen. Redactie: Adeline van Lier en Paul Arnoldussen.


 • Voorleesclub De Zwoegende Boezems

  zondag 21 december 2014
  15:00
  € 5,00

  Literair theater op locatie - vandaag in een van de gezelligste cafés van Amsterdam. Met Jente Posthuma, winnaar van de A.L. Snijdersprijs 2012. Evelien Vos, 2e prijs beste zeer korte verhaal 2014 en beste jongeling. Klaas Knooihuizen (won op zijn tiende al zijn eerste literaire prijs). Carlijn Vis, auteur van Marktplaatsmeisje (zelfs Umberto Tan is fan). Peter Smit, volgens ex-uitgever Theo Sontrop de enige Nederlandse humorist om wie je echt kunt lachen. En Beatrice van der Poel, die de muziek maakt. De Volkskrant over Beatrice: ‘Sensuele rockstem met een randje zielepijn.’ Voor de trailer: klik hier

  Plaats van handeling:
  Café ‘t Blaauwhooft
  Hendrik Jonkerplein 1
  1013 KM Amsterdam
  (tel. 020 623 87 21)

  Hapjes - Drankjes - Mooie muziek - Fijne verhalen.

 • Dobbelslam

  maandag 22 december 2014
  20:15
  € 5,00

  In deze Amsterdamse voorronde van het NK Dobbelslam nemen niet de poetry slammers, maar de juryleden het tegen elkaar op. Wie geeft het krachtigste juryrapport? De dobbelsteen bepaalt de mening van het jurylid. Hoe hoger het aantal ogen, hoe positiever!

  Met o.a. Bram van DIJK & Daan DOESBORGH.

 • Opname pilot - Vpro

  dinsdag 23 december 2014
  09:30
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • Besloten bijeenkomst

  woensdag 24 december 2014
  18:00
  € 0,00

  Theater gesloten.

 • Happy New Mus - uitverkocht

  woensdag 31 december 2014
  19:30
  € 15,00

  De laatste dag van 2014 valt op een woensdag dus de Mus móét je wel uitnodigen om met hem Oud en Nieuw te vieren, samen met (en in!) de Tolhuistuin in het houten tuinhuisje. Het enige feestje in Amsterdam waar je je niet blauw betaalt in ruil voor opgehitste verwachtingen en misplaatste pretentie. Nee, nee, meneer, mevrouw, we maken er met z’n allen een topfuif van. Met kampvuur en eten!

  We starten om 19.30 uur met een lekker etentje waarna we op een ongedwongen en mussige manier naar het nieuwe jaar toeleven, met kleine optredens in de tuin (winterjasalarm!) en in het huisje. Tussendoor veel tijd om met je vrienden (en toekomstige vrienden) het afgelopen jaar te overpeinzen. Vanaf 12 uur dansen we het nieuwe jaar in!

  Voordelen:
  - Je Oud en Nieuwstress stopt hier
  - Je betaalt je niet blauw en ergert je niet groen, dan wel geel
  - Er is minimaal 1 kampvuur
  - Klein en intiem, maar toch lekker dansen
  - Hadden we al gezegd dat er een kampvuur was?
  - Oftewel: geen gedoe maar gewoon leuk!

  Nadelen:
  - Ehm… je kunt niet naar al die andere feesten? Maarja, je mist meer dan je meemaakt, ouwe, helemaal niet erg.

  Kijk op: http://www.de-mus.nl/happynewmus

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT