Torpedo Theater Agenda

 • De Mus op woensdag 15 februari - uitverkocht

  woensdag 15 februari 2017
  20:15
  € 5,00

  De Mus

  De Mus op woensdag, de theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten. De trailer van de avond bewijst het. Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina, de website, of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  Deze Mus is uitverkocht. Volgende week een nieuwe Mus.

 • Jan Klaassen Academie

  donderdag 16 februari 2017
  13:00
  € 0,00

  13-16 uur. Geen kaarten beschikbaar.

 • VAN HUILENBROECKS PRETPALEIS: EEN LEVEN LANG ADÈLE BLOEMENDAAL - EXTRA VOORSTELLING

  donderdag 16 februari 2017
  20:30
  € 7,50

  Adele

  Van ‘Bros, bros, bros bros…’, ‘Wat heb je gedaan, Daan?’, ’Het zal je kind maar wezen’, tot ‘Afscheidsbrief van een lelijk meisje’, ‘De vleselijke woning’ en ‘Jaloezie’; iedereen heeft wel een dierbare herinnering aan actrice, cabaretière en zangeres Adèle Bloemendaal(1933-2017). Uit de honderden reacties na haar overlijden bleek niet alleen hoe bekend ze was, maar vooral hoe geliefd. Generaties groeiden op met deze ongepolijste parel van het Nederlandse theateramusement. Afkomstig uit de Jordaan, one of the boys met die andere natuurtalenten: Leen Jongewaard en Piet Römer, niet meer weg te denken uit ons collectief geheugen. 

  Vandaag ontvangt presentator Stef Lokin NRC-recensent HENK VAN GELDER. Van Gelder schreef veelgeprezen biografieën over o.a. Jacques van Tol, Leen Jongewaard en Joop van den Ende en werkt op dit moment aan de biografie van Adèle Bloemendaal. We trakteren u op veel typische Adèle-anekdotes, maar zullen ook een poging wagen de ‘zwarte doos’ te ontcijferen, waar de diva zelf met een boogje omheen liep. Sidekick Maarten Eilander werkte ooit met Adèle samen en diepte bijzonder beeld- en geluidsmateriaal op uit zijn omvangrijke archief. 

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa. Hier vind je Van Huilenbroecks Pretpaleis op Facebook. Een programma van Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Maarten EILANDER en Sjaak ROODENBURG. Productie en publiciteit: Anita GUNDLACH. Techniek: Harrie JANSSEN. 

 • Vrouwen in Afrikaanse filosofie

  vrijdag 17 februari 2017
  20:30
  € 5,00

  Marian NDUKU

  Vrouwen blijven in de filosofie vaak verborgen, net als filosofen uit niet-westerse culturen. Als we stemmen van filosofen uit andere culturen horen, zijn het voornamelijk mannenstemmen. Waar zijn de vrouwen in de interculturele filosofie? Wat is hier eigenlijk aan de hand? 

  Renate SCHEPEN deed als intercultureel filosoof onderzoek naar de dynamiek die marginalisatie van vrouwen in Afrikaanse filosofie veroorzaakt. Daarvoor was ze het afgelopen najaar op de University of Calabar in Nigeria. Ze studeerde filosofie in Amsterdam, Accra en Montevideo. Activist/publicist Ama KORANTENG-KUMI is gespecialiseerd in Gender & Etnicity. Samen gaan ze in gesprek. Renate deelt de uitkomsten van haar onderzoek. Ama reageert erop en verbindt het o.a. met de positie van zwarte vrouwen in Nederland. 

  Ook onderzoeken ze wat we kunnen doen om de kennis van de vrouwen in het filosofische discours zichtbaarder te maken, en of we misschien zelf anders kunnen kijken en luisteren. 

  Muziek: Marian NDUKU (foto).

 • Theater gereserveerd

  zaterdag 18 februari 2017
  12:00
  € 0,00

  12-16 uur Jan Klaassen Academie.

 • Salon des Chansons - BARBARA - UITVERKOCHT

  maandag 20 februari 2017
  19:30
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST. 

  Barbara

  Maandelijkse chansonavond, gepresenteerd door Christophe CHAPLET. Met deze keer liedjes van en verhalen rond de Franse zangeres, tekstschrijver en componist BARBARA. Met optredens van Christophe zelf, Britta MARIA, Machteld van der GAAG, Carolien Lucy SCHöNFELD, Paul ARNOLDUSSEN, Nico KNAPPER en Maartje JAQUET. Avec: 'apjus! Drangkjus! Accents charmants!    

 • DENKEN MET FILOSOFEN

  dinsdag 21 februari 2017
  20:00
  € 5,00

  Een serie avonden voor denkers die met filosofen van gedachten willen wisselen. IDA JONGSMA in gesprek met JAN FLAMELING. Een filosofisch perspectief op de dood. Hoe gaan we om met de dood in ons dagelijks leven, met de dood van een ander, met ons eigen 'zijn ten dode'?