Torpedo Theater Agenda

 • Vrouwen in Afrikaanse filosofie

  vrijdag 17 februari 2017
  20:30
  € 5,00

  Marian NDUKU

  Vrouwen blijven in de filosofie vaak verborgen, net als filosofen uit niet-westerse culturen. Als we stemmen van filosofen uit andere culturen horen, zijn het voornamelijk mannenstemmen. Waar zijn de vrouwen in de interculturele filosofie? Wat is hier eigenlijk aan de hand? 

  Renate SCHEPEN deed als intercultureel filosoof onderzoek naar de dynamiek die marginalisatie van vrouwen in Afrikaanse filosofie veroorzaakt. Daarvoor was ze het afgelopen najaar op de University of Calabar in Nigeria. Ze studeerde filosofie in Amsterdam, Accra en Montevideo. Activist/publicist Ama KORANTENG-KUMI is gespecialiseerd in Gender & Etnicity. Samen gaan ze in gesprek. Renate deelt de uitkomsten van haar onderzoek. Ama reageert erop en verbindt het o.a. met de positie van zwarte vrouwen in Nederland. 

  Ook onderzoeken ze wat we kunnen doen om de kennis van de vrouwen in het filosofische discours zichtbaarder te maken, en of we misschien zelf anders kunnen kijken en luisteren. 

  Muziek: Marian NDUKU (foto).

 • Theater gereserveerd

  zaterdag 18 februari 2017
  12:00
  € 0,00

  12-16 uur Jan Klaassen Academie.

 • Salon des Chansons - BARBARA - UITVERKOCHT

  maandag 20 februari 2017
  19:30
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST. 

  Barbara

  Maandelijkse chansonavond, gepresenteerd door Christophe CHAPLET. Met deze keer liedjes van en verhalen rond de Franse zangeres, tekstschrijver en componist BARBARA. Met optredens van Christophe zelf, Britta MARIA, Machteld van der GAAG, Carolien Lucy SCHöNFELD, Paul ARNOLDUSSEN, Nico KNAPPER en Maartje JAQUET. Avec: 'apjus! Drangkjus! Accents charmants!    

 • DENKEN MET FILOSOFEN

  dinsdag 21 februari 2017
  20:00
  € 5,00

  Een serie avonden voor denkers die met filosofen van gedachten willen wisselen. IDA JONGSMA in gesprek met JAN FLAMELING. Een filosofisch perspectief op de dood. Hoe gaan we om met de dood in ons dagelijks leven, met de dood van een ander, met ons eigen 'zijn ten dode'?

 • De Mus op woensdag 22 februari - uitverkocht

  woensdag 22 februari 2017
  20:15
  € 5,00

  Deze Mus is uitverkocht, volgende week weer een nieuwe Mus.

  De Mus

  De Mus op woensdag, de theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten. De trailer van de avond bewijst het. Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina, de website, of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

 • 50 jaar Sgt Pepper van The Beatles - UITVERKOCHT

  donderdag 23 februari 2017
  20:30
  € 7,50

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Sgt Pepper

  Jan Cees ter Brugge (AVRO Fab4cast , Beatles in Holland) en Anne Hurenkamp (Beatlestalk, blogspot) gaan 50 jaar terug en maken een reconstructie door middel van filmpjes, foto's en onbekende geluidsfragmenten, van het misschien wel belangrijkste popalbum van de vorige eeuw. Hoe John Lennon zichzelf plagieerde. Hoe When I'm 64 klonk in de Caverntijd. Wat Ringo Starr muzikaal niet aan durfde en van wie George Harrison het idee pikte voor Within You Without You. Het komt allemaal ter sprake en nog veel meer  in een avond lang Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band. A splendid time is guaranteed for all.

 • De Eerste Avond van de Bibliothecaris: De Lonkende Leestafel!

  vrijdag 24 februari 2017
  20:30
  € 7,50

  Bibliothecaris

  LEO WILLEMSE is meer dan 40 jaar bibliothecaris bij de OBA. Hij was de eerste Amsterdamse bibliothecaris die werd genomineerd voor Bibliothecaris van het Jaar, in 2016.  Bibliothecarissen zijn veelzijdige mensen. Maar wat doet een bibliothecaris nu eigenlijk? Verleidt hij mensen tot het lezen van boeken? Dat mag je toch wel hopen! Met superbibliothecarissen KAREN BERTRAMS en ALEK DABROWSKI en hun Lonkende Leestafel neemt Leo de bezoekers mee op een zoektocht naar verrassende boeken, films en muziek voor jong en oud. Ook het OBA Magazijn slaan zij niet over. Misschien gaan ze zelfs zingen!