Torpedo Theater Agenda

 • ARITA BAAIJENS: ZOEKTOCHT NAAR HET PARADIJS - UITVERKOCHT

  donderdag 2 maart 2017
  20:00
  € 7,50

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Arita

  Heeft de moderne mens wezenlijk andere behoeften dan een volk dat in mythen gelooft? Waarom voelen we ons ongemakkelijk bij het idee dat een bos kan denken en mensen met dieren kunnen praten? Heeft de westerse mens het contact met de natuur om hem heen verloren? Filosoof Ida Jongsma gaat in gesprek met ontdekkingsreizigster en schrijfster Arita Baaijens, die in Siberië naar antwoorden zocht

   Arita Baaijens is ontdekkingsreizigster, schrijfster en bioloog. Vorig jaar verscheen haar boek Zoektocht naar het paradijs, een onderzoek naar waarheid en werkelijkheid in het hart van Centraal-Azië.

  www.aritabaaijens.nl

 • Mini Matthäus - Bach, bier en bitterballen

  zondag 5 maart 2017
  15:00
  € 15,00

  Mini

  Torpedo Theater buiten de deur: Bach, bier en bitterballen bij onze vrienden van Café 't Blaauwhooft. Voor het vijfde jaar komt de Mini Matthäus naar 't Blaauwhooft, het café waar Bach's gestripte Matthäus Passion voor het eerst te horen was. Deze Mini Matthäus is de enige echte, intieme, solistische versie van anderhalf uur, maar met alle donder en bliksem en tranen, en natuurlijk met het Erbarme dich en het mooie slotkoor.   

  Het Mini Matthäus-ensemble bestaat uit:
  Henk WESTLAND en Walther DEUBEL, tenor
  Marjoke KAGER, alt
  Gerben van der WERF, countertenor
  Hesther OOR en Paulien van der WERFF, sopraan
  Arjan MAN en Ardaan DERCKSEN, bas
  Jantine STRIK, cantus firmus
  Bas GROENEWOUD, klavier

   

  Reserveren:
  - op de gebruikelijke manier (reserveren@torpedotheater.nl)
  - bij Café 't Blaauwhooft, Hendrik Jonkerplein, Amsterdam
  - via minimatthaus.nl 

   

 • De Kleinste Comedy Club van Nederland

  dinsdag 7 maart 2017
  20:30
  € 5,00

  KCCVN

 • De Mus op woensdag 8 maart - uitverkocht

  woensdag 8 maart 2017
  20:15
  € 7,50

  De Mus

  De Mus op woensdag, de theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten. De trailer van de avond bewijst het. Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina, de website, of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  Deze Mus is uitverkocht. Volgende week weer een nieuwe Mus.

 • Jan Klaassen Academie

  donderdag 9 maart 2017
  13:00
  € 0,00

  13-16 uur. Geen kaarten beschikbaar.

 • Trudy's Kado Show

  zaterdag 11 maart 2017
  20:30
  € 12,50

  Trudy

  Trudy’s Kado Show is een meeslepend zaterdagavondprogramma. Een avondje uit vol theater, muziek, gedichten, luchtige liefdeslessen en serieus leedvermaak. U kunt uw licht opsteken, uw hart ophalen en meevaren in bewustzijnsverruimende sferen...

  Op speciaal verzoek. En je kunt er bij zijn!

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis - Die andere grote drie: Conny Stuart, Jetty Paerl en Jetty Cantor - UI

  dinsdag 14 maart 2017
  20:30
  € 7,50

  DIT PROGRAMMA IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Door de nacht klinkt een lied

  Maar liefst drie zangeressen zijn op 14 maart te gast bij Van Huilenbroecks Pretpaleis: Jetta Starreveld, Monique de Adelhart Toorop en Mirjam van Dam. Zij vertellen over het programma waarmee ze op dit moment door het land reizen ‘Door de nacht klinkt een lied’, waarin drie grande dames uit de wereld van het Nederlandse theateramusement centraal staan: Conny Stuart, Jetty Paerl en Jetty Cantor. Drie bijzondere zangeressen die de pech hadden jong te zijn in de Tweede Wereldoorlog, en hierdoor voor tragische keuzes kwamen te staan: de één speelde voor de Kultuurkamer, de ander vluchtte naar Londen en zong voor Radio Oranje, de derde zong in Cabaret Westerbork. Een muzikaal historisch document, met prachtige driestemmige zang, over een tijd waarin entertainment van levensbelang was.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa. Hier vind je Van Huilenbroecks Pretpaleis op Facebook. Een programma van Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Maarten EILANDER en Sjaak ROODENBURG. Productie en publiciteit: Anita GUNDLACH. Techniek: Harrie JANSSEN.