Torpedo Theater Agenda

 • Jaap Vriend - Negen open deuren

  vrijdag 7 april 2017
  20:15
  € 0,00

  De omgeving van de mens is de medemens, dichtte Jules Deelder. En niets is minder waar. Het is de kern van het theatercollege ‘Negen open deuren’, hoe overleef ik de menselijke jungle, van Jaap Vriend.

  In dit interactieve, leerzame maar vooral leuke college met daarin veel persoonlijk lief en leed, neemt JAAP VRIEND van de Vrijwilligersacademie je mee langs negen open deuren, die 'alleen nog even ingetrapt hoeven worden'. Ze staan symbool voor 9 communicatielessen zoals grenzen stellen, nee zeggen (nee!) en luisteren (wat zeg je?), die overal uitstekend van pas kunnen komen.

  Geen overbodige luxe in dit leven, waarin je je elke dag rot communiceert!

  ‘Negen open deuren’ is de tweede theatervoorstelling van Jaap Vriend. Klik hier voor een korte impressie van zijn eerste programma. Jaap is communicatietrainer bij de Vrijwilligersacademie en theatermaker en in dit college komen die twee stromingen mooi samen.

  GEEN OPENBARE KAARTVERKOOP. EEN AVOND VAN DE VRIJWILLIGERSACADEMIE.

 • Performance: Mavi Veloso - Quase Show

  maandag 10 april 2017
  20:30
  € 5,00

  Quase Show

  Quase Show is a musical performance intertwining dance theater sketches with original tracks and some covers (Grace Jones, Hercules & Love Affair, Jessica 6, Mark Ronson & Business Intl etc). Project conceived with Caio and Mavi in Brussels, later on joining with Gabi Vazetta and Maria Tereza Próspero in São Paulo. Now Mavi assumes temporarily in solo some tours in Amsterdam.

  Quase Show is part of project being created around subjects of migration (from Brazil to Europe, the demands to assimilation of culture, social civic integration procedures and policies within european countrie), transits and mutations in the body (so called feminization hormone therapy with estrogen, progesterone, anti androgens, and appropriation of diverse gender and identity technologies).

  Mavi Veloso was born in 1985 in Pacaembu in State of São Paulo, Brazil, currently lives in Amsterdam. Works transdisciplinary in different practices such as performance, dance, theatre, film, music, visual arts, trans, drag, queer, fashion and graphic design. Studied dance, theatre, music and circus through varied formal and informal training processes.

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis: Rob van de Meeberg - UITVERKOCHT

  dinsdag 11 april 2017
  20:30
  € 7,50

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Meeberg

  Voor de Jordanese snik draait hij zijn hand niet om. Eind vorig jaar vierde hij nog Kerstfeest in de Jordaan. Binnenkort staat hij weer op de planken met een muzikaal eerbetoon aan de Nederlandse vertolker van het Yiddische lied, Leo Fuld. Hij schuwt het oproer niet, maar zingt net zo gemakkelijk een chanson van Brel, bracht Beethoven tot leven en leerde ons Wim Kan kennen; hij is zanger, cabaretier, regisseur en schrijver, maar bovenal acteur.

  Presentator Stef Lokin ontvangt ROB VAN DE MEEBERG (Arnhem, 1944). Over een jongen die niet naar de toneelschool mocht, maar wel muziek mocht maken. Die debuteerde bij Jaap van der Merwe. Al meer dan 50 jaar op de planken staat. Die ieder lied als acteur benadert. 'Dat is nou eenmaal zo, als je een achtergrond hebt als de mijne: als je toneel speelt, wil je zingen – en als je zingt, wil je toneelspelen.' Natuurlijk wordt er ook gezongen, door o.a. BOB FOSKO.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa. Hier vind je Van Huilenbroecks Pretpaleis op Facebook. Een programma van Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Maarten EILANDER en Sjaak ROODENBURG. Productie en publiciteit: Anita GUNDLACH. Techniek: Harrie JANSSEN. 

 • De Mus op woensdag 12 april

  woensdag 12 april 2017
  20:15
  € 5,00

  De Mus

  De Mus op woensdag, de theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten. De trailer van de avond bewijst het. Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina, de website, of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

 • De Kijkclub met Hans Kaljee

  donderdag 13 april 2017
  20:30
  € 7,50

  Iepen

  Maandelijkse avond in Torpedotheater met liefhebbers van ontdekkingen. ONTDEK BOOMEXPERT HANS KALJEE.

  ‘De Iep lijkt heel gewoon.'

  ’Een boomexpert had ze kunnen vertellen wat er mis zou gaan in het Oosterpark.’

  ‘Bomen kunnen slecht tegen water.’

  NOG EVEN EN DE ZAAILINGEN VALLEN!
  De iepen staan in bloei. Wist de Kijkclub veel, wij fietsen van A naar B.

  Tot we een keer naast Hans Kaljee gingen zitten.

  Wist je dat je Holtkamp taartjes maakt met nootjes van Amsterdamse iepen? Welke blaadjes van Amsterdamse stadsbomen eten olifanten in Artis het liefst? Waarom kreeg de Amsterdamse boom het moeilijk vanaf 1950?
  Hoeveel grond heeft een boom nodig om te kunnen leven?

  Als bomen met elkaar kunnen communiceren, wat zeggen ze dan zoal? Veel vragen die allemaal worden beantwoord in Kijkclub #5
  We gaan ook even buiten kijken, om de hoek is een nieuwe iepensoort geplant.

  De Kijkclub is:
  Hans Aarsman, Maartje den Breejen, Carel Helder en Claudia Sola.

   

 • Folk Night. THE OUTLANDERS: MIGRANTS

  vrijdag 14 april 2017
  20:30
  € 7,50

  Outlanders

  Irish, Scottish en American Folk (& Bluegrass) with a theme: migration. The Outlanders are: Sinead DALY (vocals), Joel LIPTON (mandolin) & Richard MARSDEN (guitars, bouzouki, vocals).

  Sinead Daly is an Irish folk singer from Tipperary living in the Netherlands for the past 20 years.  She sang in her father's band as a teenager and in her 20's she sang with a band based in Wageningen and made a CD with them. Recently she sang on the documentary The Riverman which was selected for  the Cork and London film Festivals  and she likes to sing in music sessions in old bars in the West of Ireland. 

  Joel Lipton is a musician of many genres, regularly performing in folk, blues, and classical ensembles. He plays custom-made 10 string mandolins/mandolas built by the English luthier Paul Shippey. He grew up in Detroit Michigan and now lives in the Netherlands. 

  Richard Marsden hails originally from Saddleworth in the north of England, but moved to the Netherlands in 1976. Over the years he has played in a number of folk-oriented bands, including Beggars Oak and Penmarric (fronted by singer Peter Urwin). Richard was a founder member and house-band guitarist of the Van der Geest folk club in Noordwijkerhout. More recently, he teamed up with mandolinist Joel Lipton, performing mainly instrumental music from Ireland, as well as English and American folk and ragtime. His latest musical adventure is as guitarist with The Outlanders.

 • Salon des Chansons: Julien Clerc

  maandag 17 april 2017
  19:30
  € 10,00

  Julien Clerc

  Torpedo's maandelijkse chansonavond. En wat een heerlijke avondjes zijn dat toch aan de hand van uw immer charmante presentator Christophe Chaplet en vaste verhalenverteller Paul Arnoldussen. Vandaag met de chansons van JULIEN CLERC, de zanger uit Paris en de Antilles die veel verschillende levens en carrières heeft. Na een eerste succes in 1968 en een triomf in de Olympia in 1969 kreeg Julien de eerste rol in de Franse versie van de musical Hair aangeboden. Tot 2018 geeft hij nog veel concerten.

  Met optredens van o.a. WIEBKE BONNET-VOGLER en CHRISTOPHE CHAPLET lui-même.