Torpedo Theater Agenda

 • Morning Glory - Wegens succes geprolongeerd

  woensdag 14 juni 2017
  20:30
  € 7,50

  Chantal

  Jan Dirk van der Burg presenteert de ansichtkaartenbox 'Morning Glory' waarin bordelen en parenclubs met glamourtekort in het zonnetje worden gezet. Op de achterkant van de kaarten verzorgen teleurgestelde forumleden van hookers.nl de tekst. Letterlijke recensies die ze ooit publiceerden op Hookers.nl, de Iens voor de goed geïnformeerde hoerenloper. Een selectie van die ervaringen wordt op deze avond voorgedragen. Analoge fotografie ondersteund met een bloemlezing van een legendarisch forum van het internet: the best of both worlds.

  Wij schenken op deze avond de nep-champagne van Casa Grande in Gieterveen.

 • Simply Eva - Extra voorstelling

  vrijdag 16 juni 2017
  20:30
  € 10,00

  Simply Eva

  In Simply Eva gaan Johan Bakker en Jerney Kate op zoek naar het hart en de ziel van Eva Cassidy (1963 – 1996). Deze Amerikaanse zangeres werd pas bekend na haar vroege dood als gevolg van uitgezaaide huidkanker. Cassidy’s postuum uitgebrachte album Songbird werd in 2000 een wereldwijd succes. Hoe kon het dat deze veelzijdige zangeres tijdens haar leven zo onbekend bleef? En wat maken de stem, de liedkeuze en de interpretaties van Eva Cassidy zo uitzonderlijk? Cassidy-biograaf Johan Bakker, zangeres Jerney Kate en gitarist Lex Horst brengen met verhalen, liedjes en muzikale voorbeelden een boeiend eerbetoon aan deze in veel opzichten unieke zangeres. 

  De Gooi- en Eemlander schreef over Jerney Kate: 'Als je je ogen dichtdoet is het alsof je Eva Cassidy hoort zingen. 

 • The Young Philosophers Club

  vrijdag 16 juni 2017
  15:00
  € 0,00

  Kierkegaard

  15-18 uur. Informatie en reserveringen bij Ida Jongsma, idajongsma@gmail.com.

 • Club Carolina - UITGESTELD

  zondag 18 juni 2017
  16:30
  € 15,00

  Zondag wordt het bloedheet, theatervrienden. Laat staan in het theatertje. Daarom hebben we, in overleg uiteraard, deze middagvoorstelling van Carolina Mout gecancelled tot nader order. Jammer maar beter. Voor Carolina en u. 

  Hartelijks, Carel Helder

 • Salon des Chansons: Charles Trenet

  maandag 19 juni 2017
  19:30
  € 10,00

  Charles Trenet

  Sans lui nous serions tous des experts comptables,’ zei Jacques Brel over hem. ‘Zonder hem waren wij allemaal maar boekhouders.’ Charles Trenet (1913-2001), muziekvrienden, is de zanger die centraal staat op de maandelijks chansonavond. La mer, Que reste-t-il de nos amours - dat zijn de liedjes. Christophe CHAPLET- hij is de vaste presentator. Paul ARNOLDUSSEN – van hem verwachten we weer een gloedvolle gesproken bijdrage. Wie deze keer komt zingen moeten we nog even afwachten, maar reserveren kan alvast. Faites vos jeux, messieurs/-dames!   

 • ITS Festival: HKU - Writing for performance

  woensdag 21 juni 2017
  19:00
  € 0,00

  Bereid je voor om verrast, ontroerd, overdonderd en ontregeld te worden door een nieuwe generatie afgestudeerde toneelschrijvers en scenaristen van de HKU-opleiding Writing for Performance. In een intieme setting zullen zij razendsnel hun werk aan je presenteren, zo maak je in twee uur en twaalf fragmenten kennis met wat deze nieuwe lichting te zeggen heeft. 

  Met: Lisanne van Aert, Amro Kasr, Rafaelle Kwakkel, Anne Vera Langenberg, Mick Lindo, Sanne Schuhmacher, Yentl van Stokkum, Eva Toorop, Lotte Lola Vermeer, Roos Voorhorst, Wessel de Vries, Leila van Wetten

   

  2 x VOORSTELLING: OM 19 en 21 uur.

 • De Kijkclub met David de Jongh

  donderdag 22 juni 2017
  20:30
  € 7,50

  David de Jongh

  DE GLIMLACH VAN DAVID DE JONGH

  Geen filmer die zoveel scherpe en onscherpe beelden, krakende en heldere stemmen aan elkaar kan smeden tot een aangrijpende documentaire. Alles telt. Uit de diepste treurnis kan hij een glimlach toveren. We bespreken zijn laatste twee films.

  Foto Eddy
  De film die hij over zijn vader maakte, de joodse waaghals die in de oorlog steeds wist te ontsnappen. Die zich na de oorlog ontpopte als vrouwenversierder en fotograaf. Die met drank zijn angsten probeerde te bezweren.

  Stemmen zonder gezicht, die een goede documentaire optillen tot een geweldige. 

  Vogelparadijs - Peter Vos, tekenaar
  Waarin de obsessie met tekenen de strohalm én de fuik is voor een jongeman die van zijn vader de grootste tekenaar van Nederland moest worden. Met stukgelopen huwelijken en drank.

  Hé, zien we een verband?
  Beide films gaan over vaders en zonen.

  David de Jongh neemt nooit een blad voor zijn mond. 

  'Ik zoek naar verklaringen, over het leven in zijn meest extreme vorm.' 

   

  Maandelijkse avond in Torpedotheater met liefhebbers van ontdekkingen. Meer informatie over deze avond volgt. De Kijkclub is: Hans AarsmanMaartje den BreejenCarel Helder en Claudia Sola.