Torpedo Theater Agenda

 • Club Carolina - UITGESTELD

  zondag 18 juni 2017
  16:30
  € 15,00

  Zondag wordt het bloedheet, theatervrienden. Laat staan in het theatertje. Daarom hebben we, in overleg uiteraard, deze middagvoorstelling van Carolina Mout gecancelled tot nader order. Jammer maar beter. Voor Carolina en u. 

  Hartelijks, Carel Helder

 • Salon des Chansons: Charles Trenet

  maandag 19 juni 2017
  19:30
  € 10,00

  Charles Trenet

  Sans lui nous serions tous des experts comptables,’ zei Jacques Brel over hem. ‘Zonder hem waren wij allemaal maar boekhouders.’ Charles Trenet (1913-2001), muziekvrienden, is de zanger die centraal staat op de maandelijks chansonavond. La mer, Que reste-t-il de nos amours - dat zijn de liedjes. Christophe CHAPLET- hij is de vaste presentator. Paul ARNOLDUSSEN – van hem verwachten we weer een gloedvolle gesproken bijdrage. Wie deze keer komt zingen moeten we nog even afwachten, maar reserveren kan alvast. Faites vos jeux, messieurs/-dames!   

 • ITS Festival: HKU - Writing for performance

  woensdag 21 juni 2017
  19:00
  € 0,00

  Bereid je voor om verrast, ontroerd, overdonderd en ontregeld te worden door een nieuwe generatie afgestudeerde toneelschrijvers en scenaristen van de HKU-opleiding Writing for Performance. In een intieme setting zullen zij razendsnel hun werk aan je presenteren, zo maak je in twee uur en twaalf fragmenten kennis met wat deze nieuwe lichting te zeggen heeft. 

  Met: Lisanne van Aert, Amro Kasr, Rafaelle Kwakkel, Anne Vera Langenberg, Mick Lindo, Sanne Schuhmacher, Yentl van Stokkum, Eva Toorop, Lotte Lola Vermeer, Roos Voorhorst, Wessel de Vries, Leila van Wetten

   

  2 x VOORSTELLING: OM 19 en 21 uur.

 • De Kijkclub met David de Jongh

  donderdag 22 juni 2017
  20:30
  € 7,50

  David de Jongh

  DE GLIMLACH VAN DAVID DE JONGH

  Geen filmer die zoveel scherpe en onscherpe beelden, krakende en heldere stemmen aan elkaar kan smeden tot een aangrijpende documentaire. Alles telt. Uit de diepste treurnis kan hij een glimlach toveren. We bespreken zijn laatste twee films.

  Foto Eddy
  De film die hij over zijn vader maakte, de joodse waaghals die in de oorlog steeds wist te ontsnappen. Die zich na de oorlog ontpopte als vrouwenversierder en fotograaf. Die met drank zijn angsten probeerde te bezweren.

  Stemmen zonder gezicht, die een goede documentaire optillen tot een geweldige. 

  Vogelparadijs - Peter Vos, tekenaar
  Waarin de obsessie met tekenen de strohalm én de fuik is voor een jongeman die van zijn vader de grootste tekenaar van Nederland moest worden. Met stukgelopen huwelijken en drank.

  Hé, zien we een verband?
  Beide films gaan over vaders en zonen.

  David de Jongh neemt nooit een blad voor zijn mond. 

  'Ik zoek naar verklaringen, over het leven in zijn meest extreme vorm.' 

   

  Maandelijkse avond in Torpedotheater met liefhebbers van ontdekkingen. Meer informatie over deze avond volgt. De Kijkclub is: Hans AarsmanMaartje den BreejenCarel Helder en Claudia Sola.


 • Filosofieforum

  vrijdag 23 juni 2017
  13:00
  € 0,00

  Op uitnodiging. Geen kaarten beschikbaar.

 • De Avond van de Koe

  zaterdag 24 juni 2017
  20:30
  € 5,00

  Vanavond geen Avond van de Koe, mensen. Morgen wel hoor!

 • De Avond van de Koe (2)

  zondag 25 juni 2017
  20:30
  € 5,00

  De Avond van de Koe

  De koe

  Een koe
  is een merkwaardig beest
  wat er ook in haar geest
  moge zijn
  haar laatste woord
  is altijd
  boe

   

  K. Schippers

   

  Na het doorslaand succes van De Avond van de Poes (3 stuks) en De Avond van de Ezel ruimt uw favoriete minitheater vanavond plaats in voor de koe, en het werd tijd. Volkskoerant-journalist Mirjam BOSGRAAF interviewt de Overijsselse boerinnen Heleen Lansink en Andra Westerhoff, er zijn koeienhapjes en -drankjes, er is koeienmuziek, koeienpoëzie en een koewizz met prachtige prijzen - wat te denken van een koesafari in dat prachtige Overijssel. Amsterdammers weten het meestal wel, maar voor wie van buiten komt: hou er s.v.p. rekening mee dat het theater niet over een pinapparaat beschikt, dus contanten mee - liefst in kleine koepures, al was het maar om zo'n mooie koeienfoto van HENK DROST te bemachtigen, want een aantal van Henks foto's (zie onder) worden geveid t.b.v. het theatertje. Een tastbaar bewijs van een onvergetelijke avond - u zegt het.  

  De Avond van de Koe is een initiatief van de provincie Overijssel.

   

  Likkende koe