Torpedo Theater Agenda

 • De Kijkclub met David de Jongh

  donderdag 22 juni 2017
  20:30
  € 7,50

  David de Jongh

  DE GLIMLACH VAN DAVID DE JONGH

  Geen filmer die zoveel scherpe en onscherpe beelden, krakende en heldere stemmen aan elkaar kan smeden tot een aangrijpende documentaire. Alles telt. Uit de diepste treurnis kan hij een glimlach toveren. We bespreken zijn laatste twee films.

  Foto Eddy
  De film die hij over zijn vader maakte, de joodse waaghals die in de oorlog steeds wist te ontsnappen. Die zich na de oorlog ontpopte als vrouwenversierder en fotograaf. Die met drank zijn angsten probeerde te bezweren.

  Stemmen zonder gezicht, die een goede documentaire optillen tot een geweldige. 

  Vogelparadijs - Peter Vos, tekenaar
  Waarin de obsessie met tekenen de strohalm én de fuik is voor een jongeman die van zijn vader de grootste tekenaar van Nederland moest worden. Met stukgelopen huwelijken en drank.

  Hé, zien we een verband?
  Beide films gaan over vaders en zonen.

  David de Jongh neemt nooit een blad voor zijn mond. 

  'Ik zoek naar verklaringen, over het leven in zijn meest extreme vorm.' 

   

  Maandelijkse avond in Torpedotheater met liefhebbers van ontdekkingen. Meer informatie over deze avond volgt. De Kijkclub is: Hans AarsmanMaartje den BreejenCarel Helder en Claudia Sola.


 • Filosofieforum

  vrijdag 23 juni 2017
  13:00
  € 0,00

  Op uitnodiging. Geen kaarten beschikbaar.

 • De Avond van de Koe

  zaterdag 24 juni 2017
  20:30
  € 5,00

  Vanavond geen Avond van de Koe, mensen. Morgen wel hoor!

 • De Avond van de Koe (2)

  zondag 25 juni 2017
  20:30
  € 5,00

  De Avond van de Koe

  De koe

  Een koe
  is een merkwaardig beest
  wat er ook in haar geest
  moge zijn
  haar laatste woord
  is altijd
  boe

   

  K. Schippers

   

  Na het doorslaand succes van De Avond van de Poes (3 stuks) en De Avond van de Ezel ruimt uw favoriete minitheater vanavond plaats in voor de koe, en het werd tijd. Volkskoerant-journalist Mirjam BOSGRAAF interviewt de Overijsselse boerinnen Heleen Lansink en Andra Westerhoff, er zijn koeienhapjes en -drankjes, er is koeienmuziek, koeienpoëzie en een koewizz met prachtige prijzen - wat te denken van een koesafari in dat prachtige Overijssel. Amsterdammers weten het meestal wel, maar voor wie van buiten komt: hou er s.v.p. rekening mee dat het theater niet over een pinapparaat beschikt, dus contanten mee - liefst in kleine koepures, al was het maar om zo'n mooie koeienfoto van HENK DROST te bemachtigen, want een aantal van Henks foto's (zie onder) worden geveid t.b.v. het theatertje. Een tastbaar bewijs van een onvergetelijke avond - u zegt het.  

  De Avond van de Koe is een initiatief van de provincie Overijssel.

   

  Likkende koe


 • Folk & Indie

  maandag 26 juni 2017
  20:30
  € 7,50

  Folk & Indie juni

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis - Wim Sonneveld - Extra voorstelling - UITVERKOCHT

  donderdag 29 juni 2017
  20:30
  € 7,50

  NOG 2 KAARTEN.

  Wim Sonneveld

  In juni is het 100 jaar geleden dat WIM SONNEVELD (Utrecht, 28 juni 1917- Amsterdam, 8 maart 1974) werd geboren. Nog steeds is hij een van de allergrootste artiesten van Nederland. Zijn liedjes  – denk aan ‘Tearoom Tango’, Het dorp’ en ‘Nikkelen Nelis’-  en conferences –  denk aan ‘Allemaal mee-eten’ en ‘Dat moet je een ander laten doen’ - zijn nog altijd geliefd.

  Vandaag ontvangt presentator Stef Lokin journalist FRANK JOCHEMSEN. Hij praat met hem over zijn nieuwe boek Niemand dan wij, over de onlangs gevonden briefwisseling tussen Sonneveld en zijn vriend Friso Wiegersma. Het boek geeft een ongekend intiem inkijkje in hun intense liefdes- en werkrelatie.

  We halen herinneringen op, maar doen ook een doekje open over deze onvergetelijke cabaretier. Natuurlijk is er weer bekend en ook onbekend beeld- en geluidmateriaal en vertolkt SANDER VOLDERS op zijn geheel eigen wijze Sonneveld-repertoire.

  Jochemsen werkt als radiomaker en muziekproducer, onder meer voor de VPRO-radio en het Nederlands Jazz Archief. Als Sonneveld-kenner was hij bij twee eerdere boekuitgaven betrokken. In 2015 stelde hij de veertien cd’s tellende box ‘Wim Sonneveld op de plaat’ samen, die geldt als de definitieve uitgave van het oeuvre van Wim Sonneveld. Op deze avond kunt u deze box voor een speciale Pretpaleisprijs kopen.

   Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Maarten EILANDER, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH en Harrie JANSSEN. 

 • VBVB Kennissessie: Privacy en Cybersecurity

  donderdag 29 juni 2017
  14:30
  € 0,00

  Het doel van deze sessie van Torpedo's hoofdsponsor VBVB/ICT is directeuren, managers en ICT coördinatoren te informeren over de complexe problematiek rond cybercrime, netwerkbeveiliging en de Meldplicht Datalekken.

  VBVB organiseert deze sessie in samenwerking met haar partner ID Control. Een organisatie die geheel gespecialiseerd is in netwerkbeveiliging en Cybersecurity.

   

  VBVB