Torpedo Theater Agenda

 • Glow in Japan

  vrijdag 30 juni 2017
  17:00
  € 5,00

  Japan

  Japanse avond van Torpedo's stagiaire Alice POESJKIN. Met een manga-workshop, Japanse hapjes en muziek, Japanse kleding, de ins & outs van het moderne Japan en tot besluit een Japanse karaoke. Meer informatie volgt, maar reserveren kan alvast.

 • 10 vrienden en ik

  woensdag 5 juli 2017
  19:30
  € 5,00

  10 vrienden en ik

  Theatergroep IND speelt de voorstelling 10 vrienden en ik. 
  De voorstelling gaat over 11 gevluchte vrienden die hun thuis proberen te vinden in Nederland. Hun wegen komen samen in het jeugdhonk van het AZC waar zij allemaal in onzekerheid wonen. Elk moment kan de situatie namelijk veranderen: teruggestuurd worden. Wat is de lotsbestemming van deze 'gelukzoekers'? Angst, hoop, verlangen en verveling drijven deze jongeren samen. Wat gebeurt er echt achter de schermen? Wat gebeurt er werkelijk in kamer 22? Door eenmalig een kijkje te nemen in dit jeugdhonk, komt u in een wereld die u niet kent. Een wereld vol met gelukzoekers.

  De projecten van Theatergroep IND worden mede mogelijk gemaakt door stichting De Vrolijkheid. Deze voorstelling is te danken aan Stichting Kinetisch Noord, Amsterdam.

  Let op: de voorstelling is in het toekomstige NDSM Theater: 

  ITW
  NDSM Loods
  tt Neveritaweg 15
  1033 WB Amsterdam

   

   

 • The River

  vrijdag 7 juli 2017
  20:30
  € 8,00

  The River

  The RIVER brengt een concert waarin folky liedjes, geïmproviseerde muziek en poëzie samenstromen. Eind 2015 kwam de eerste, in het Bimhuis live opgenomen cd The SWIM SESSIONS uit.
  The RIVER bestaat uit Lily Kiara (gitaar, zang), Felicity Provan (trompet, zang), Michael Vatcher (drums, percussie), Joost Buis (lap steel gitaar, trombone), Julyen Hamilton (poëzie) en Michael Moore (klarinetten, saxofoon). Michael Moore kan er deze avond niet bij zijn.

   "… telkens kronkelt de rivier nieuwe richtingen in waardoor ‘The Swim Sessions’ in zijn geheel even ongrijpbaar als betoverend is.” - Erno Elsinga, jazzenzo.nl

  www.sibylsings.com     
  www.lilykiara.nl

  Foto: Francesca Patella

 • Masterclass BRITTA MARIA en MAURITS FONDSE

  zaterdag 8 juli 2017
  12:00
  € 45,00

  Britta en Maurits

  Zangeres en vocalcoach BRITTA MARIA en pianist/zanger MAURITS FONDSE (o.a. band van Freek de Jonge) staan samen in het theater met het concert 'Chansons van Schoonheid en Troost' een ontmoeting tussen het Franse en het Nederlandse lied.
  Op deze middag geven zij samen een Masterclass waarin de nadruk ligt op interpretatie en expressie van het lied - hoe vertel je het verhaal achter het lied en hoe breng je dat tot uitdrukking. 
  Iedereen krijgt de kans zonder publiek aan één of twee liedjes te werken. Daarna is er de mogelijkheid om op te treden voor publiek tijdens het studentenconcert.
  Alle muziek wordt tijdens de masterclass en het leerlingenconcert begeleid door de pianist.
  *
  Masterclass 12:00 - 15:00 
  Kosten: 45,-
  *
  Studentenconcert 15:30 - 16:30
  Kosten: 15,-
  Publiek 5,-
  Kinderen gratis
  *
  Voor aanmelden of meer info: 
  info@brittamaria.nl 
  www.brittamaria.nl 
 • Studentenconcert BRITTA MARIA en MAURITS FONDSE

  zaterdag 8 juli 2017
  15:30
  € 15,00

  Zangeres en vocalcoach BRITTA MARIA en pianist/zanger MAURITS FONDSE (o.a. band van Freek de Jonge) staan samen in het theater met het concert 'Chansons van Schoonheid en Troost' een ontmoeting tussen het Franse en het Nederlandse lied.

  Van 12 tot 15 uur uur geven zij samen een Masterclass waarin de nadruk ligt op interpretatie en expressie van het lied - hoe vertel je het verhaal achter het lied en hoe breng je dat tot uitdrukking. 
  Iedereen krijgt de kans zonder publiek aan één of twee liedjes te werken. Daarna is er de mogelijkheid om op te treden voor publiek tijdens dit studentenconcert. Alle muziek wordt tijdens de masterclass en het leerlingenconcert begeleid door de pianist.
  *
  Masterclass 12:00 - 15:00 
  Kosten: 45,-
  *
  Studentenconcert 15:30 - 16:30
  Kosten: 15,-
  Publiek 5,-
  Kinderen gratis
  *
  Voor aanmelden of meer info: 
  info@brittamaria.nl 
  www.brittamaria.nl 
 • Performance Night - Frans Lasès & Oma Hondje - BIJNA UITVERKOCHT

  maandag 10 juli 2017
  20:30
  € 7,50

  SPECIALE GAST: WIM T. SCHIPPERS.

  Oma Hondje

  Oma Hondje is de liefste oma van de hele televisie. Alleen haar hoofd en armen zijn van vlees en bloed, de rest van haar lichaam en het decor zijn getekend (niet verder vertellen). Haar naam dankt zij aan haar – bij vlagen eigenwijze – hondje. Wekelijks ontvangt zij wakkere kleuters en serveert zij de leukste verrassingen bij de thee. Zo worden de kijkers getrakteerd op de avonturen van Tijger en Temmer, Die man met die olifant, Aart Appel en Krieltje of Honnie en Ponnie. Zij kunnen meezingen met Liedjes van Gisteren, zich laten inspireren door Podiumkunstjes, Verre Gezichten, Kriebels en Krabbels of Het Kunstdiner. Ze maken kennis met maffe types in Fijne Familie, dromen weg bij Pyjamarama en spelen mee met Wie Woont Waar en Wat is anders. Er zijn modeclips te zien, er worden verhaaltjes over kleuterdieren voorgelezen, en er is meer. In elke aflevering zingt Oma Hondje weer een ander, speciaal voor het programma geschreven, liedje.

  Oma Hondje is een VPRO kleutermagazine van onze gast Frans Lasès die alle onderdelen bedacht, schreef en regisseerde. Het vormde van 2001 t/m 2003 het vlaggenschip van Villa Achterwerk op de zondagochtend. Naast Kitty Courbois, die de rol van Oma Hondje speelde, werkten o.a. mee: Herman Brood, Jan Wolkers, Wim T. Schippers, Kamagurka, Bart Chabot, René Groothof, Annet Malherbe, Rob van de Meeberg, Frank Houtappels, Harry Slinger, Frits Lambrechts, Gummbah e.v.a.                                                                                                                   
  Ook ouders hebben dierbare herinneringen aan het programma. Liggend in bed met het hele gezin Oma Hondje kijken vormde voor velen een vast ritueel op de zondagochtend. Of zij lieten de kinderen zelfstandig kijken, waardoor paps en mams even een moment voor zichzelf hadden…

  INTERVIEWS: KLAAS KNOOIHUIZEN.

 • NDSM LOODS, zomerprogramma. De Kernploeg speelt: A NEW BRAIN

  vrijdag 14 juli 2017
  20:45
  € 24,50

  NDSM-LOODS, zomerprogramma. Kijk hier voor meer informatie en kaarten.

  Kernploeg