Torpedo Theater Agenda

 • Jake Etheridge & Matthew Crosby - UITVERKOCHT

  donderdag, 6 juli 2017
  20:15
  € 15,00

  DIT PROGRAMMA IS UITVERKOCHT. JE KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Jake & Matthew

  Jake Etheridge & Matthew Crosby zijn voornamelijk bekend van The Common Linnets, maar daarnaast zijn beide ook fantastische soloartiesten. Voor het tweede jaar op rij komen deze twee Amerikaanse singer-songwriters naar het Torpedo Theater om hun prachtige nummers in een intieme setting ten gehore te brengen.

  Jake Etheridge - You Found Me First

  Matthew Crosby - I Just Want You

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • The River

  vrijdag, 7 juli 2017
  20:30
  € 7,50

  The River

  The RIVER brengt een concert waarin folky liedjes, geïmproviseerde muziek en poëzie samenstromen. Eind 2015 kwam de eerste, in het Bimhuis live opgenomen cd The SWIM SESSIONS uit.
  The RIVER bestaat uit Lily Kiara (gitaar, zang), Felicity Provan (trompet, zang), Michael Vatcher (drums, percussie), Joost Buis (lap steel gitaar, trombone), Julyen Hamilton (poëzie) en Michael Moore (klarinetten, saxofoon). Michael Moore kan er deze avond niet bij zijn.

   "… telkens kronkelt de rivier nieuwe richtingen in waardoor ‘The Swim Sessions’ in zijn geheel even ongrijpbaar als betoverend is.” - Erno Elsinga, jazzenzo.nl

  www.sibylsings.com     
  www.lilykiara.nl

  Foto: Francesca Patella

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • Masterclass BRITTA MARIA en MAURITS FONDSE

  zaterdag, 8 juli 2017
  12:00
  € 45,00

  Britta en Maurits

  Zangeres en vocalcoach BRITTA MARIA en pianist/zanger MAURITS FONDSE (o.a. band van Freek de Jonge) staan samen in het theater met het concert 'Chansons van Schoonheid en Troost' een ontmoeting tussen het Franse en het Nederlandse lied.
  Op deze middag geven zij samen een Masterclass waarin de nadruk ligt op interpretatie en expressie van het lied - hoe vertel je het verhaal achter het lied en hoe breng je dat tot uitdrukking. 
  Iedereen krijgt de kans zonder publiek aan één of twee liedjes te werken. Daarna is er de mogelijkheid om op te treden voor publiek tijdens het studentenconcert.
  Alle muziek wordt tijdens de masterclass en het leerlingenconcert begeleid door de pianist.
  *
  Masterclass 12:00-15:00 
  Kosten: 45,-
  *
  Studentenconcert 15:30: 16:30
  Kosten: 15,-
  Publiek 5,-
  Kinderen gratis
  *
  Voor aanmelden of meer info: 
  info@brittamaria.nl 
  www.brittamaria.nl 
  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • Studentenconcert BRITTA MARIA en MAURITS FONDSE

  zaterdag, 8 juli 2017
  15:30
  € 15,00

  Zangeres en vocalcoach BRITTA MARIA en pianist/zanger MAURITS FONDSE (o.a. band van Freek de Jonge) staan samen in het theater met het concert 'Chansons van Schoonheid en Troost' een ontmoeting tussen het Franse en het Nederlandse lied.

  Van 12 tot 15 uur uur geven zij samen een Masterclass waarin de nadruk ligt op interpretatie en expressie van het lied - hoe vertel je het verhaal achter het lied en hoe breng je dat tot uitdrukking. 
  Iedereen krijgt de kans zonder publiek aan één of twee liedjes te werken. Daarna is er de mogelijkheid om op te treden voor publiek tijdens dit studentenconcert. Alle muziek wordt tijdens de masterclass en het leerlingenconcert begeleid door de pianist.
  *
  Masterclass 12:00-15:00 
  Kosten: 45,-
  *
  Studentenconcert 15:30: 16:30
  Kosten: 15,-
  Publiek 5,-
  Kinderen gratis
  *
  Voor aanmelden of meer info: 
  info@brittamaria.nl 
  www.brittamaria.nl 
  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • Performance Night - Frans Lasès & Oma Hondje

  maandag, 10 juli 2017
  20:30
  € 7,50

  Oma Hondje

  Oma Hondje is de liefste oma van de hele televisie. Alleen haar hoofd en armen zijn van vlees en bloed, de rest van haar lichaam en het decor zijn getekend (niet verder vertellen). Haar naam dankt zij aan haar – bij vlagen eigenwijze – hondje. Wekelijks ontvangt zij wakkere kleuters en serveert zij de leukste verrassingen bij de thee. Zo worden de kijkers getrakteerd op de avonturen van Tijger en Temmer, Die man met die olifant, Aart Appel en Krieltje of Honnie en Ponnie. Zij kunnen meezingen met Liedjes van Gisteren, zich laten inspireren door Podiumkunstjes, Verre Gezichten, Kriebels en Krabbels of Het Kunstdiner. Ze maken kennis met maffe types in Fijne Familie, dromen weg bij Pyjamarama en spelen mee met Wie Woont Waar en Wat is anders. Er zijn modeclips te zien, er worden verhaaltjes over kleuterdieren voorgelezen, en er is meer. In elke aflevering zingt Oma Hondje weer een ander, speciaal voor het programma geschreven, liedje.

  Oma Hondje is een VPRO kleutermagazine van onze gast Frans Lasès die alle onderdelen bedacht, schreef en regisseerde. Het vormde van 2001 t/m 2003 het vlaggenschip van Villa Achterwerk op de zondagochtend. Naast Kitty Courbois, die de rol van Oma Hondje speelde, werkten o.a. mee: Herman Brood, Jan Wolkers, Wim T. Schippers, Kamagurka, Bart Chabot, René Groothof, Annet Malherbe, Rob van de Meeberg, Frank Houtappels, Harry Slinger, Frits Lambrechts, Gummbah e.v.a.                                                                                                                   
  Ook ouders hebben dierbare herinneringen aan het programma. Liggend in bed met het hele gezin Oma Hondje kijken vormde voor velen een vast ritueel op de zondagochtend. Of zij lieten de kinderen zelfstandig kijken, waardoor paps en mams even een moment voor zichzelf hadden…

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • JW Roy (solo)

  donderdag, 14 september 2017
  20:30
  € 15,00

  JW Roy

  ‘Dit is wat ik wil.’ Dat is wat de jonge wielrenner JW Roy denkt als hij voor het eerst in aanvaring komt met het rock-‘n’-roll-virus. Het kromme stuur wordt verruild voor een gitaar, het erepodium van de winnaars voor het concertpodium. Het wordt pas menens als hij tijdens het werk in z’n pa’s slagerij in het Brabantse Knegsel de muziek van de Texaanse singer-songwriter Guy Clark op de radio hoort. 

  Ruim twintig jaar is hij nu al prof. In die tijd is hij gegaan van schrijven en zingen in het Engels zoals op zijn debuutplaat Round Here uit 1997, naar liedjes in het Nederlands en zelfs Brabants dialect, tot weer terug naar het Engelstalige repertoire. Het past hem allemaal, maar als full-blooded Americana man ligt dat laatste hem toch het best. Dry Goods & Groceries, het boek-én-cd-album uit 2015 is het meest sprekende bewijs. Zijn favoriete singer-songwriter albums zijn nog altijd: Old No. 1 van Guy Clark, Stolen Moments van John Hiatt en ALLES van Townes van Zandt. En dat hoor je. Hij leeft zijn muziek en zijn sessies. Dat is de koers die hij nu rijdt.

  JW Roy - Drive (Live at Effenaar, Februari '17)

  Website: www.jwroy.nl

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • Björn van der Doelen (solo)

  zaterdag, 21 oktober 2017
  20:30
  € 15,00

  Björn van der Doelen

  De cowboy, de outlaw, de sheriff en de hoer.

  Het lijkt alweer een mensenleven geleden dat Björn van der Doelen voetballer was van PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC.  Al voor zijn dertigste was hij met voetbalpensioen en begon hij een nieuw leven als muzikant. Als voetballer was hij al een speler met karakter; sociaal, maar in zekere zin een buitenbeentje en eentje die niet afgeeft. Eigenschappen die hem ook als muzikant gevormd lijken te hebben.

  Van der Doelen is inmiddels alweer toe aan zijn vierde album getiteld “De cowboy, de outlaw, de sheriff en de hoer”. En hij heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een zanger en liedjesschrijver met een mooi oog voor het kleine, een lichte afkeer van het grote en een charmant zoekende manier van verhalen. Eentje waarbij de glimlach nooit ver weg is.   

  Een karakter op het podium wat in staat is om te luisteren en te sturen, te vertellen en te vermaken. Verhalen en songs over gemis en verlangen, over liefde en eenzaamheid, met hier en daar zijn eigen vleugje Sympathy for the Devil.

  Björn Van Der Doelen - Dit Huis

  Website: www.bjornvanderdoelen.com

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis