Torpedo Theater Agenda

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam story

  vrijdag 18 augustus 2017
  20:30
  € 10,00

  Jaap Vriend

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town’s most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam. 

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  When and Where?
  The 11th, 12th , 18th, 19th  of August and the 8th and 9th of September. 

  Time: 20:30 hrs (duration 60 minutes)

  In English!

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.   
  More information on www.gelukvoorbeginners.nl/theater

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam story

  zaterdag 19 augustus 2017
  20:30
  € 10,00

  Jaap Vriend

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town’s most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam. 

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  When and Where?
  The 11th, 12th , 18th, 19th  of August and the 8th and 9th of September. 

  Time: 20:30 hrs (duration 60 minutes)

  In English!

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.   
  More information on www.gelukvoorbeginners.nl/theater

 • Salon des Chansons: Aznavour, Bécaud, Ferré

  maandag 28 augustus 2017
  19:30
  € 10,00

  Aznavour

  Drie schrijvers van tekst en van muziek, drie pianisten, drie music hall-entertainers. Drie auteurs ook die het chanson hebben gekleed in een elegante avondjurk, en soms met de sieraden van prachtige en indrukwekkende arrangementen, laat presentator Christophe Chaplet ons weten. Vandaag een greep uit de chansons van Charles Aznavour, Gilbert Bécaud en Léo Ferré.

  Met optredens van BABETTE VERHOEF, BRITTA MARIA & MAURITS FONDSE, JAN VAN TIL en MACHTELD VAN DER GAAG. Presentatie: CHRISTOPHE CHAPLET. Het leuke praatje: PAUL ARNOLDUSSEN.

 • De Kleinste Comedy Club van Nederland

  dinsdag 5 september 2017
  20:30
  € 5,50

  Kleinste

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam story - UITVERKOCHT

  vrijdag 8 september 2017
  20:30
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST OF VOOR DE VOORSTELLING VAN MORGEN.

  Jaap Vriend

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town’s most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam. 

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  When and Where?
  The 11th, 12th , 18th, 19th  of August and the 8th and 9th of September. 

  Time: 20:30 hrs (duration 60 minutes)

  In English!

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.   
  More information on www.gelukvoorbeginners.nl/theater

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam story

  zaterdag 9 september 2017
  20:30
  € 10,00

  Jaap Vriend

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town’s most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam. 

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  When and Where?
  The 11th, 12th , 18th, 19th  of August and the 8th and 9th of September. 

  Time: 20:30 hrs (duration 60 minutes)

  In English!

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.   
  More information on www.gelukvoorbeginners.nl/theater

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis: Rijk de Gooyer - UITVERKOCHT

  dinsdag 12 september 2017
  20:30
  € 8,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Rijk

  Op zondag twee keer naar de kerk en op de radio luister je alleen naar de NCRV. Toneel was in het gereformeerde gezin waarin hij opgroeide uit den boze, maar voordagen mocht wel. Tijdens de jaarlijkse feestavond van de knapenvereniging ‘Ora et Labora’ droeg hij daarom ‘Kees het Diakenhuismannetje’ voor van Nicolaas Beets. Hij werd bekend bij een groter publiek door zijn radiotypetje Bartels en zijn televisieshows met Johnny Kraaykamp sr. Maar ook zijn televisiespotjes voor Paturain en Reaal staan in het collectieve geheugen gegrift. En zijn schitterende filmrollen. Want De Gooyer was een groot acteur.

   Van Huilenbroecks Pretpaleis opent het nieuwe seizoen met een programma over acteur, komiek en zanger RIJK DE GOOYER (Utrecht, 1925- Amsterdam 2011). Presentator Stef Lokin en sidekick Sjaak Roodenburg ontvangen GERARD VAN LENNEP, die jarenlang zijn manager was, schrijver en acteur MAARTEN SPANJER, die veel met hem heeft samengewerkt en RIJK DE GOOIJER jr. Natuurlijk is er weer mooi beeld- en geluidsmateriaal en wordt er in het ‘Uteregs’ gezongen door bariton EVERT JAN NAGTEGAAL, want het oeuvre van De Gooyer telt (zonder en mét Johnny Kraaijkamp sr.) ook vele muzikale hoogtepunten.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH en Harrie JANSSEN.