Torpedo Theater Agenda

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam story

  vrijdag, 18 augustus 2017
  20:30
  € 10,00

  Jaap Vriend

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town’s most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam. 

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  When and Where?
  The 11th, 12th , 18th, 19th  of August and the 8th and 9th of September. 

  Time: 20:30 hrs (duration 60 minutes)

  In English!

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.   
  More information on www.gelukvoorbeginners.nl/theater

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam story

  zaterdag, 19 augustus 2017
  20:30
  € 10,00

  Jaap Vriend

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town’s most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam. 

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  When and Where?
  The 11th, 12th , 18th, 19th  of August and the 8th and 9th of September. 

  Time: 20:30 hrs (duration 60 minutes)

  In English!

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.   
  More information on www.gelukvoorbeginners.nl/theater

 • Salon des Chansons: Aznavour, Bécaud, Ferré

  maandag, 28 augustus 2017
  19:30
  € 10,00

  Aznavour

  Drie schrijvers van tekst en van muziek, drie pianisten, drie music hall-entertainers. Drie auteurs ook die het chanson hebben gekleed in een elegante avondjurk, en soms met de sieraden van prachtige en indrukwekkende arrangementen, laat presentator Christophe Chaplet ons weten. Vandaag een greep uit de chansons van Charles Aznavour, Gilbert Bécaud en Léo Ferré.

  Met optredens van BABETTE VERHOEF, BRITTA MARIA & MAURITS FONDSE, JAN VAN TIL en MACHTELD VAN DER GAAG. Presentatie: CHRISTOPHE CHAPLET. Het leuke praatje: PAUL ARNOLDUSSEN.

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • Bloed en bodem, water en Vuur

  vrijdag, 1 september 2017
  20:30
  € 7,50

  Onlangs verschenen bij Lebowski Publishers twee boeken die veel van elkaar verschillen, maar toch ook veel verwant hebben. Vandaag gaan schrijvers Chris POLANEN en Barry SMIT in gesprek over de thema's die ze gemeen hebben, maar soms totaal verschillend benaderen, zoals familie, geweld, landschap en het Einde der Tijden.

  Chris Polanen debuteerde met Waterjager, een broeierige roman gesitueerd in een bijna post-apocalyptisch Paramaribo. Een Nederlandse Surinamer keert terug naar het onherkenbare decor van zijn verleden, dat nu bewoond wordt door flamboyante en soms ronduit demonische mensen. In deze droomachtige wereld moet hij zich bezinnen op zijn toekomst.

  Barry Smit publiceerde deze zomer de dubbelroman Ondijk/Punt. Ondijk is een 'gothic novel' over een onheilspellend gehucht in de Beemster, waarvan de bewoners gebukt gaan onder hun geheimen. Punt is het verhaal van een Amsterdamse misdadiger die zich verschuilt in een Frans oerbos, waar hij zichzelf opnieuw wil uitvinden. Maar kan een mens ontsnappen aan wie hij was?

  Over Waterjager schreef de Surinaamse krant De Ware Tijd: 'Waterjager is op een indringende manier geschreven waar bijna elke zin een poëtische verhandeling in zich draagt over dood, leven, liefde en heimwee. Het verhaal grijpt je bij de keel en knijpt die net zo lang dicht tot je hem uitgelezen hebt.'

  Ondijk/Punt wordt opvallend vaak geprezen door collega-schrijvers. Op Twitter lieten onder meer H.M. van den Brink, Peter Middendorp, Eric Corton en Henk van Straten weten fan te zijn, en vergelijken het met werk van Cormac McCarthy, Irvine Welsh en Sherwood Anderson. Tommy Wieringa zegt over Smit: 'Zin voor zin, woord voor woord een geweldige schrijver.'

  Kom kennismaken met twee nieuwe en unieke stemmen in het Nederlandse literaire landschap.

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • De Kleinste Comedy Club van Nederland

  dinsdag, 5 september 2017
  20:30
  € 5,50

  Kleinste

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam story

  vrijdag, 8 september 2017
  20:30
  € 10,00

  Jaap Vriend

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town’s most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam. 

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  When and Where?
  The 11th, 12th , 18th, 19th  of August and the 8th and 9th of September. 

  Time: 20:30 hrs (duration 60 minutes)

  In English!

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.   
  More information on www.gelukvoorbeginners.nl/theater

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam story

  zaterdag, 9 september 2017
  20:30
  € 10,00

  Jaap Vriend

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town’s most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam. 

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  When and Where?
  The 11th, 12th , 18th, 19th  of August and the 8th and 9th of September. 

  Time: 20:30 hrs (duration 60 minutes)

  In English!

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.   
  More information on www.gelukvoorbeginners.nl/theater

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis