Torpedo Theater Agenda

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam story

  vrijdag, 8 september 2017
  20:30
  € 10,00

  Jaap Vriend

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town’s most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam. 

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  When and Where?
  The 11th, 12th , 18th, 19th  of August and the 8th and 9th of September. 

  Time: 20:30 hrs (duration 60 minutes)

  In English!

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.   
  More information on www.gelukvoorbeginners.nl/theater

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam story

  zaterdag, 9 september 2017
  20:30
  € 10,00

  Jaap Vriend

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town’s most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam. 

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  When and Where?
  The 11th, 12th , 18th, 19th  of August and the 8th and 9th of September. 

  Time: 20:30 hrs (duration 60 minutes)

  In English!

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.   
  More information on www.gelukvoorbeginners.nl/theater

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • Performance Night - Frans Lasès en Meneer de Koekepeer

  maandag, 11 september 2017
  20:30
  € 8,00

  SPECIALE GAST: JAN VAN EIJNDTHOVEN

  Koekepeer

  Na de geslaagde Oma Hondje-avond is het nu de beurt aan Meneer de Koekepeer. Van 1991 t/m 1993 vormde hij op de zondagochtend het gezicht van het gelijknamige legendarische VPRO Villa Achterwerk programma voor ‘wakkere kleuters’. Van dit televisiemagazine, in 1992 onderscheiden met de Cinekid Publieksprijs, werden in totaal 76 afleveringen gemaakt. Het stond tevens model voor latere, niet minder succesvolle, programmaseries als Hé hallo Kobie en Ko (Marjolein Touw en Serge Henri Valcke) en Oma Hondje (Kitty Courbois).

  Meneer de Koekepeer, wie kent hem niet? Alleen zijn hoofd en armen zijn van vlees en bloed, de rest van zijn tamelijk omvangrijke lichaam - en ook het decor – is getekend. Hij heeft een ongetrouwde tante in Spanje en een verre neef in Tirol. Daarnaast mag en kan de rol van huisgenoot Poes de Koekepeer, die gevraagd dan wel ongevraagd miauwend van zich laat horen, niet worden onderschat.

  Anders dan bij latere titels - waarbij ook alle andere programmaonderdelen van de hand van Frans Lasès zijn - werden de door Meneer de Koekepeer aan elkaar geprate filmpjes aanvankelijk gemaakt door studenten van diverse kunstopleidingen. In latere seizoenen is ook gebruik gemaakt van aangekochte buitenlandse bijdragen, met name animaties.

  Tijdens deze Performance Night zal Klaas Knooihuizen in gesprek gaan met Frans Lasès bedenker/schrijver/regisseur van het programma, alsook met titelrolspeler Jan van Eijndthoven. Naast een selectie van Koekepeerscènes en –liedjes zullen tal van korte programma-items te zien zijn.  

  Meneer de Koekepeer sprak de wakkere kleuters steevast met u aan. Dit terwijl hun ouders - al dan niet liggend in bed - meekeken of van de geboden gelegenheid gebruik maakten om aandacht aan elkaar te besteden.

  Koekepeer kijken in het theater, voor wie het destijds gemist heeft of het nu wil terugzien.

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • Van Huilenbroecks Pretpaleis: Rijk de Gooijer

  dinsdag, 12 september 2017
  20:30
  € 8,00

  Rijk

  Van Huilenbroecks Pretpaleis opent zijn seizoen met een programma over acteur, komiek en zanger RIJK DE GOOYER (Utrecht, 1925- Amsterdam 2011). Natuurlijk is er weer mooi beeld- en geluidsmateriaal en wordt er live gezongen.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH en Harrie JANSSEN. 

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • JW Roy (solo)

  donderdag, 14 september 2017
  20:30
  € 15,00

  JW Roy

  ‘Dit is wat ik wil.’ Dat is wat de jonge wielrenner JW Roy denkt als hij voor het eerst in aanvaring komt met het rock-‘n’-roll-virus. Het kromme stuur wordt verruild voor een gitaar, het erepodium van de winnaars voor het concertpodium. Het wordt pas menens als hij tijdens het werk in z’n pa’s slagerij in het Brabantse Knegsel de muziek van de Texaanse singer-songwriter Guy Clark op de radio hoort. 

  Ruim twintig jaar is hij nu al prof. In die tijd is hij gegaan van schrijven en zingen in het Engels zoals op zijn debuutplaat Round Here uit 1997, naar liedjes in het Nederlands en zelfs Brabants dialect, tot weer terug naar het Engelstalige repertoire. Het past hem allemaal, maar als full-blooded Americana man ligt dat laatste hem toch het best. Dry Goods & Groceries, het boek-én-cd-album uit 2015 is het meest sprekende bewijs. Zijn favoriete singer-songwriter albums zijn nog altijd: Old No. 1 van Guy Clark, Stolen Moments van John Hiatt en ALLES van Townes van Zandt. En dat hoor je. Hij leeft zijn muziek en zijn sessies. Dat is de koers die hij nu rijdt.

  JW Roy - Drive (Live at Effenaar, Februari '17)

  Website: www.jwroy.nl

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • Emma Gatrill

  zaterdag, 16 september 2017
  20:30
  € 10,00

   

  Emma Gatrill
  Emma Gatrill is a multi-instrumentalist based in Brighton, UK. Her intricate harp playing coupled with a unique vocal fragility has drawn comparisons to Björk and Joni Mitchell as well as her friends and co-conspirators Rachael Dadd and Rozi Plain.
  In her live show she augments her harp and vocal with ambient analogue synths and drum machines using foot controllers, as well as introducing accompanying guitar atmospherics from label-mate Marcus Hamblett.
  Her latest album Cocoon was released in April this year and has been described as
  “a beautiful slab of skewed folk-pop brilliance.” Line of Best Fit
  “she’s probably somewhere between the Julia Holter aurora and the Sufjan Stevens supernova — and you can trust that Gatrill’s music sounds like it’s being projected across the heavens.”    Stereogum

   

   

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • Björn van der Doelen (solo)

  zaterdag, 21 oktober 2017
  20:30
  € 15,00

  Björn van der Doelen

  De cowboy, de outlaw, de sheriff en de hoer.

  Het lijkt alweer een mensenleven geleden dat Björn van der Doelen voetballer was van PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC.  Al voor zijn dertigste was hij met voetbalpensioen en begon hij een nieuw leven als muzikant. Als voetballer was hij al een speler met karakter; sociaal, maar in zekere zin een buitenbeentje en eentje die niet afgeeft. Eigenschappen die hem ook als muzikant gevormd lijken te hebben.

  Van der Doelen is inmiddels alweer toe aan zijn vierde album getiteld “De cowboy, de outlaw, de sheriff en de hoer”. En hij heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een zanger en liedjesschrijver met een mooi oog voor het kleine, een lichte afkeer van het grote en een charmant zoekende manier van verhalen. Eentje waarbij de glimlach nooit ver weg is.   

  Een karakter op het podium wat in staat is om te luisteren en te sturen, te vertellen en te vermaken. Verhalen en songs over gemis en verlangen, over liefde en eenzaamheid, met hier en daar zijn eigen vleugje Sympathy for the Devil.

  Björn Van Der Doelen - Dit Huis

  Website: www.bjornvanderdoelen.com

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis