Torpedo Theater Agenda

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis: JAZZ NU (EN GISTEREN)

  dinsdag 10 oktober 2017
  20:30
  € 8,00

  Jazz

  Rita en Pim, Johnny en Han, Pia en Greetje, Jerry en Ack, Wessel en Boy: doodgewone Hollandse namen, maar wat kunnen ze swingen! Op dinsdag 10 oktober ontvangt Stef Lokin in zijn nostalgische talkshow o.a. contrabassist, journalist en jazzbiograaf JEROEN DE VALK (Rotterdam 1958) om te praten over de ‘jazz behind the dikes’ vanaf 1960. De Valk schreef jarenlang artikelen over muziek in Het Parool en in Jazz nu/Jazzism en werd wereldberoemd door zijn biografieën over Chet Baker en Ben Webster, die regelmatig op Nederlandse podia te zien en te horen waren. Live muziek! Het dak gaat eraf!

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH en Harrie JANSSEN.

 • De Mus op woensdag 11 oktober

  woensdag 11 oktober 2017
  20:15
  € 6,00

  Mus

  De Mus op woensdag, de wekelijkse theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten.

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/reserveren. Dus niet via onderstaande link.

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam story

  vrijdag 13 oktober 2017
  20:30
  € 15,00

  Jaap Vriend

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town’s most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam. 

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  When and Where?
  Every weekend in the Torpedo Theater.

  Time: 20:30 hrs (duration 60 minutes)

  In English! Free Classic Amsterdam Café Snacks! 

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.   
  More information on www.gelukvoorbeginners.nl/theater

 • Theater gereserveerd

  vrijdag 13 oktober 2017
  10:00
  € 0,00

  10:00-18:00 presentatieworkshop. Geen kaarten beschikbaar.

 • Two Shows, One Gig: Merel Baldé & Tim Teunissen - UITGESTELD

  zaterdag 14 oktober 2017
  20:30
  € 8,00

  DIT PROGRAMMA IS UITGESTELD. WE HOUDEN U OP DE HOOGTE.

   

  Merel & Tim
  Merel Baldé grijpt je bij de lurven in 'Trek het uit'. Een rauw en funky stuk cabaret met de liefste, ontroerendste maar ook intelligentste en grappigste liedjes. Vol ironie en vulgariteit zet ze zichzelf in de etalage. Als een ware femme fatale verleidt ze iedereen zonder blikken of blozen. Ze wil gezien worden, zelfs als ze niet om aan te zien is. Ze zingt over de schaamte voor je moeder, de lelijkheid van afterparty’s, de angst voor verandering, een zusje dat ouder wordt, de onophoudelijke haast en over dat ze soms een klein, dik, lelijk meisje zou willen zijn.
  In 'Vluchten Kan Altijd' neemt Tim Teunissen je mee in een kaleidoschopische rollercoaster van komische en ontroerende personages. Hij laat een reeks antihelden de revue passeren die koste wat het kost de schone schijn ophouden. Met man en macht houden ze zich van de domme of blazen van de hoogste toren. Jongens van de straat, trotse hoerenbazen, boybands en bromance. Een voorstelling over de generatie van nu die van alles wil, maar bang is om zich te laten kennen.  Snel, slim en gevat. Hilarisch en ontwapenend.
 • MAURITS FONDSE: A Life in Songs: the Story of Billy Joel

  maandag 16 oktober 2017
  20:30
  € 8,00

   

  Maurits Fondse
  Pianist en zanger MAURITS FONDSE bezingt het leven van songwriter, pianist en zanger Billy Joel. Maurits, fan van het eerste uur,  is in Joel’s oeuvre gedoken en zingt, naast bekende, ook songs die veel minder bekend zijn, maar zeker niet minder mooi. Integendeel, het zijn verborgen parels. Tussen de liedjes door vertelt Maurits over het roerige leven van Joel en ziet ook paralellen met zijn eigen leven.

 • Jaap Vriend: Negen open deuren

  dinsdag 17 oktober 2017
  16:30
  € 0,00

  De omgeving van de mens is de medemens, dichtte Jules Deelder. En niets is minder waar. Het is de kern van het theatercollege ‘Negen open deuren’, hoe overleef ik de menselijke jungle, van Jaap Vriend.

  In dit interactieve, leerzame maar vooral leuke college met daarin veel persoonlijk lief en leed, neemt JAAP VRIEND van de Vrijwilligersacademie je mee langs negen open deuren, die 'alleen nog even ingetrapt hoeven worden'. Ze staan symbool voor 9 communicatielessen zoals grenzen stellen, nee zeggen (nee!) en luisteren (wat zeg je?), die overal uitstekend van pas kunnen komen.

  Geen overbodige luxe in dit leven, waarin je je elke dag rot communiceert!

  ‘Negen open deuren’ is de tweede theatervoorstelling van Jaap Vriend. Klik hier voor een korte impressie van zijn eerste programma. Jaap is communicatietrainer bij de Vrijwilligersacademie en theatermaker en in dit college komen die twee stromingen mooi samen.

  GEEN OPENBARE KAARTVERKOOP. EEN VOORSTELLING VAN DE VRIJWILLIGERSACADEMIE.