Torpedo Theater Agenda

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam story

  vrijdag 13 oktober 2017
  20:30
  € 15,00

  Jaap Vriend

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town’s most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam. 

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  When and Where?
  Every weekend in the Torpedo Theater.

  Time: 20:30 hrs (duration 60 minutes)

  In English! Free Classic Amsterdam Café Snacks! 

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.   
  More information on www.gelukvoorbeginners.nl/theater

 • Theater gereserveerd

  vrijdag 13 oktober 2017
  10:00
  € 0,00

  10:00-18:00 presentatieworkshop. Geen kaarten beschikbaar.

 • Two Shows, One Gig: Merel Baldé & Tim Teunissen - UITGESTELD

  zaterdag 14 oktober 2017
  20:30
  € 8,00

  DIT PROGRAMMA IS UITGESTELD. WE HOUDEN U OP DE HOOGTE.

   

  Merel & Tim
  Merel Baldé grijpt je bij de lurven in 'Trek het uit'. Een rauw en funky stuk cabaret met de liefste, ontroerendste maar ook intelligentste en grappigste liedjes. Vol ironie en vulgariteit zet ze zichzelf in de etalage. Als een ware femme fatale verleidt ze iedereen zonder blikken of blozen. Ze wil gezien worden, zelfs als ze niet om aan te zien is. Ze zingt over de schaamte voor je moeder, de lelijkheid van afterparty’s, de angst voor verandering, een zusje dat ouder wordt, de onophoudelijke haast en over dat ze soms een klein, dik, lelijk meisje zou willen zijn.
  In 'Vluchten Kan Altijd' neemt Tim Teunissen je mee in een kaleidoschopische rollercoaster van komische en ontroerende personages. Hij laat een reeks antihelden de revue passeren die koste wat het kost de schone schijn ophouden. Met man en macht houden ze zich van de domme of blazen van de hoogste toren. Jongens van de straat, trotse hoerenbazen, boybands en bromance. Een voorstelling over de generatie van nu die van alles wil, maar bang is om zich te laten kennen.  Snel, slim en gevat. Hilarisch en ontwapenend.
 • MAURITS FONDSE: A Life in Songs: the Story of Billy Joel

  maandag 16 oktober 2017
  20:30
  € 8,00

   

  Maurits Fondse
  Pianist en zanger MAURITS FONDSE bezingt het leven van songwriter, pianist en zanger Billy Joel. Maurits, fan van het eerste uur,  is in Joel’s oeuvre gedoken en zingt, naast bekende, ook songs die veel minder bekend zijn, maar zeker niet minder mooi. Integendeel, het zijn verborgen parels. Tussen de liedjes door vertelt Maurits over het roerige leven van Joel en ziet ook paralellen met zijn eigen leven.

 • Jaap Vriend: Negen open deuren

  dinsdag 17 oktober 2017
  16:30
  € 0,00

  De omgeving van de mens is de medemens, dichtte Jules Deelder. En niets is minder waar. Het is de kern van het theatercollege ‘Negen open deuren’, hoe overleef ik de menselijke jungle, van Jaap Vriend.

  In dit interactieve, leerzame maar vooral leuke college met daarin veel persoonlijk lief en leed, neemt JAAP VRIEND van de Vrijwilligersacademie je mee langs negen open deuren, die 'alleen nog even ingetrapt hoeven worden'. Ze staan symbool voor 9 communicatielessen zoals grenzen stellen, nee zeggen (nee!) en luisteren (wat zeg je?), die overal uitstekend van pas kunnen komen.

  Geen overbodige luxe in dit leven, waarin je je elke dag rot communiceert!

  ‘Negen open deuren’ is de tweede theatervoorstelling van Jaap Vriend. Klik hier voor een korte impressie van zijn eerste programma. Jaap is communicatietrainer bij de Vrijwilligersacademie en theatermaker en in dit college komen die twee stromingen mooi samen.

  GEEN OPENBARE KAARTVERKOOP. EEN VOORSTELLING VAN DE VRIJWILLIGERSACADEMIE.

 • De Mus op woensdag 18 oktober

  woensdag 18 oktober 2017
  20:15
  € 6,00

  Mus

  De Mus op woensdag, de wekelijkse theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten.

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/reserveren. Dus niet via onderstaande link.

 • Kijkclub: Dokter Aarsman - UITVERKOCHT

  donderdag 19 oktober 2017
  20:30
  € 8,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT, MET VERMELDING VAN UW TELEFOONNUMMER, NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Maandelijkse avond in het Torpedo Theater voor liefhebbers van ontdekkingen. Met vanavond een speciale editie: Dokter Aarsman, een voorproefje van Hans Aarsmans nieuwe theatershow. 'Als je ervoor open staat is het leven een constante stroom van ontdekkingen.'

  'Mijn moeder was idolaat van chirurgen.
  Het leek haar een goed idee als ik chirurg zou worden.
  En mijn zussen moesten een chirurg aan de haak slaan.
  Dat vonden wij best, een paar chirurgen in de familie.
  Toen kwam puberteit, dan wil je alles behalve wat je moeder wil. Einde van het liedje, mijn zussen zijn niet met een chirurg getrouwd. En ik ben geen chirurg geworden.

  Hoewel.

  Via een omweg ben ik toch in de artsenij beland.
  Het is mijn beroep geworden om diagnoses te stellen.
  Het grote verschil met een reguliere arts is:
  Ik heb geen patiënten in de wachtkamer.
  Bij mij zit de rest van de wereld, alle andere gevallen die in mijn praktijk op een diagnose wachten.

  Vlek

  Zo is deze vlek bij mij om consult gekomen.*
  Er is een hele rij vlekken te zien, maar het gaat om de grote plas op de voorgrond.
  Daar begint iedere diagnose mee, de hoofdzaken van de bijzaken scheiden. De toedracht moge duidelijk zijn.
  De vlek is ontstaan toen een emmer verf van een fietsstuur viel.
  Maar wat is er vervolgens gebeurd?
  Er zijn allemaal vlekken bijgekomen, bijna even groot.
  Tientallen vlekken brug afwaarts en een kleinere, minder dekkend aan deze kant van de oorspronkelijke vlek.
  Hoe is dat zo gegaan, heeft er iemand zitten stempelen?
  Misschien had je gevloekt toen je door de verse vlek fietste en er verf op je kleren spatte. Maar ik zie een puzzel voor me.
  En ik mag die puzzel oplossen.

  En zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Deze en veel meer vragen over enerverende gevallen uit mijn praktijk gaan beantwoord worden.
  Als ik zou moeten zeggen wat de kern van de voorstelling is:
  Wat er aan de hand is, wordt pas zichtbaar als je een visuele voorstelling van de symptomen maakt.
  Maar dat blijft tussen ons.'

   

  *Ik heb de foto niet zelf genomen.
  Het enige dat ik gedaan heb: Op twitter het #verfvlekkenarchief oprichten. Sindsdien komen de vlekken vanzelf binnen, mensen sturen ze op. Deze is vlek is in Amsterdam genomen door Jan-Dirk van der Burgh. 

  De Kijkclub is: Hans Aarsman, Maartje den Breejen, Carel Helder en Claudia Sola.