Torpedo Theater Agenda

 • De Mus op woensdag 18 oktober

  woensdag 18 oktober 2017
  20:15
  € 6,00

  Mus

  De Mus op woensdag, de wekelijkse theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten.

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/reserveren. Dus niet via onderstaande link.

 • Kijkclub: Dokter Aarsman - UITVERKOCHT

  donderdag 19 oktober 2017
  20:30
  € 8,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT, MET VERMELDING VAN UW TELEFOONNUMMER, NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Maandelijkse avond in het Torpedo Theater voor liefhebbers van ontdekkingen. Met vanavond een speciale editie: Dokter Aarsman, een voorproefje van Hans Aarsmans nieuwe theatershow. 'Als je ervoor open staat is het leven een constante stroom van ontdekkingen.'

  'Mijn moeder was idolaat van chirurgen.
  Het leek haar een goed idee als ik chirurg zou worden.
  En mijn zussen moesten een chirurg aan de haak slaan.
  Dat vonden wij best, een paar chirurgen in de familie.
  Toen kwam puberteit, dan wil je alles behalve wat je moeder wil. Einde van het liedje, mijn zussen zijn niet met een chirurg getrouwd. En ik ben geen chirurg geworden.

  Hoewel.

  Via een omweg ben ik toch in de artsenij beland.
  Het is mijn beroep geworden om diagnoses te stellen.
  Het grote verschil met een reguliere arts is:
  Ik heb geen patiënten in de wachtkamer.
  Bij mij zit de rest van de wereld, alle andere gevallen die in mijn praktijk op een diagnose wachten.

  Vlek

  Zo is deze vlek bij mij om consult gekomen.*
  Er is een hele rij vlekken te zien, maar het gaat om de grote plas op de voorgrond.
  Daar begint iedere diagnose mee, de hoofdzaken van de bijzaken scheiden. De toedracht moge duidelijk zijn.
  De vlek is ontstaan toen een emmer verf van een fietsstuur viel.
  Maar wat is er vervolgens gebeurd?
  Er zijn allemaal vlekken bijgekomen, bijna even groot.
  Tientallen vlekken brug afwaarts en een kleinere, minder dekkend aan deze kant van de oorspronkelijke vlek.
  Hoe is dat zo gegaan, heeft er iemand zitten stempelen?
  Misschien had je gevloekt toen je door de verse vlek fietste en er verf op je kleren spatte. Maar ik zie een puzzel voor me.
  En ik mag die puzzel oplossen.

  En zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Deze en veel meer vragen over enerverende gevallen uit mijn praktijk gaan beantwoord worden.
  Als ik zou moeten zeggen wat de kern van de voorstelling is:
  Wat er aan de hand is, wordt pas zichtbaar als je een visuele voorstelling van de symptomen maakt.
  Maar dat blijft tussen ons.'

   

  *Ik heb de foto niet zelf genomen.
  Het enige dat ik gedaan heb: Op twitter het #verfvlekkenarchief oprichten. Sindsdien komen de vlekken vanzelf binnen, mensen sturen ze op. Deze is vlek is in Amsterdam genomen door Jan-Dirk van der Burgh. 

  De Kijkclub is: Hans Aarsman, Maartje den Breejen, Carel Helder en Claudia Sola.


 • VBVB Kennissessie

  donderdag 19 oktober 2017
  14:30
  € 0,00

  Algemene Verordening Persoonsgegevens – Wat nu?

  Per 25 mei 2018 gaat er het een en ander veranderen voor alle organisaties in Europa: de Algemene Verordening Persoonsgegevens. Deze wetgeving bestaat eigenlijk al, maar organisaties hebben tot 25 mei 2018 de tijd om aan alle voorwaarden te voldoen.

  Wat zijn dat voor voorwaarden? Wie moet wat precies gaan regelen? Hoe belangrijk is dit nu eigenlijk? Allemaal vragen waar we een antwoord op gaan proberen te geven. Deze sessie is bedoeld voor directieleden, MT-leden en (beleids)medewerkers die de naleving van privacyregelgeving in hun takenpakket hebben.

  Tijdens het programma zullen twee sprekers aan bod komen:

  • Tom Arntz, advocaat ondernemingsrecht en arbeidsrecht bij Citius Advocaten. Hij zal de nieuwe wet toelichten en de gevolgen daarvan benoemen.
  • Berend van Bemmel, directeur van VBVB ICT. Hij zal uiteenzetten wat wij ten aanzien van onze diensten zullen voorbereiden en regelen.

  programma:
  14:30 – Inloop met koffie en thee
  15:00 – Aanvang programma
  17:00 – Borrel
  17:30 – Einde

   

  VBVB

  VBVB is de hoofdsponsor van het Torpedo Theater. En dat is een sponsorschap waar wij van het theatertje behoorlijk trots op zijn. VBVB is hét IT-bedrijf voor het MKB en de culturele sector in de Randstad.

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam story

  vrijdag 20 oktober 2017
  20:30
  € 15,00

  Jaap Vriend

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town’s most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam. 

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  When and Where?
  Every weekend in the Torpedo Theater.

  Time: 20:30 hrs (duration 60 minutes)

  In English! Free Classic Amsterdam Café Snacks! 

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.   
  More information on jaapvriend.nl

 • Björn van der Doelen in concert (solo)

  zaterdag 21 oktober 2017
  20:30
  € 15,00

  Björn van der Doelen

  De cowboy, de outlaw, de sheriff en de hoer.

  Het lijkt alweer een mensenleven geleden dat Björn van der Doelen voetballer was van PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC.  Al voor zijn dertigste was hij met voetbalpensioen en begon hij een nieuw leven als muzikant. Als voetballer was hij al een speler met karakter; sociaal, maar in zekere zin een buitenbeentje en eentje die niet afgeeft. Eigenschappen die hem ook als muzikant gevormd lijken te hebben.

  Van der Doelen is inmiddels alweer toe aan zijn vierde album getiteld “De cowboy, de outlaw, de sheriff en de hoer”. En hij heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een zanger en liedjesschrijver met een mooi oog voor het kleine, een lichte afkeer van het grote en een charmant zoekende manier van verhalen. Eentje waarbij de glimlach nooit ver weg is.   

  Een karakter op het podium wat in staat is om te luisteren en te sturen, te vertellen en te vermaken. Verhalen en songs over gemis en verlangen, over liefde en eenzaamheid, met hier en daar zijn eigen vleugje Sympathy for the Devil.

  Björn Van Der Doelen - Dit Huis

  Website: www.bjornvanderdoelen.com

 • Salon des Chansons: Boris VIAN, Charles TRÉNET - UITVERKOCHT

  maandag 23 oktober 2017
  19:30
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Boris Vian

  Maandelijkse chansonavond met - in wisselende samenstelling - Nederlandse zangers van het Franse lied. Presentatie: Monsieur Charmant CHRISTOPHE CHAPLET. Het steeds onthullende & leuke praatje: PAUL ARNOLDUSSEN. Met deze keer: deux espèces de 'Zazous, of: excentriciteit als regel voor het leven.

  Boris Vian: onder andere ingenieur, romanschrijver, jazztrompettist, klassieke-autoverzamelaar en auteur van heel bijzondere liedjes: La java des bombes atomiques, Fais-moi mal. Lid van het College van Pataphysique van Alfred Jarry.

  Charles Trénet: Le Fou Chantant, 1.000 chansons, auteur van La mer / Beyond the sea, van Que reste-t-il / I wish you love. Een carriēre van meer dan 70 jaar. Een zanger die al zijn collegae bewonderen en wiens werk ze nog steeds zingen, maar ook iemand die bijna onbekend was gebleven - net als zijn oeuvre.

  Met optredens van o.a. Niels WEVERS, Jan van TIL, David VOS, Nico KNAPPER en Wim Le RüTTE.

  Charles Trénet

 • De Mus op woensdag 25 oktober

  woensdag 25 oktober 2017
  20:15
  € 6,00

  Mus

  De Mus op woensdag, de wekelijkse theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten.

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/reserveren. Dus niet via onderstaande link.