Torpedo Theater Agenda

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam story

  vrijdag 20 oktober 2017
  20:30
  € 15,00

  Jaap Vriend

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town’s most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam. 

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  When and Where?
  Every weekend in the Torpedo Theater.

  Time: 20:30 hrs (duration 60 minutes)

  In English! Free Classic Amsterdam Café Snacks! 

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.   
  More information on jaapvriend.nl

 • Björn van der Doelen in concert (solo)

  zaterdag 21 oktober 2017
  20:30
  € 15,00

  Björn van der Doelen

  De cowboy, de outlaw, de sheriff en de hoer.

  Het lijkt alweer een mensenleven geleden dat Björn van der Doelen voetballer was van PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC.  Al voor zijn dertigste was hij met voetbalpensioen en begon hij een nieuw leven als muzikant. Als voetballer was hij al een speler met karakter; sociaal, maar in zekere zin een buitenbeentje en eentje die niet afgeeft. Eigenschappen die hem ook als muzikant gevormd lijken te hebben.

  Van der Doelen is inmiddels alweer toe aan zijn vierde album getiteld “De cowboy, de outlaw, de sheriff en de hoer”. En hij heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een zanger en liedjesschrijver met een mooi oog voor het kleine, een lichte afkeer van het grote en een charmant zoekende manier van verhalen. Eentje waarbij de glimlach nooit ver weg is.   

  Een karakter op het podium wat in staat is om te luisteren en te sturen, te vertellen en te vermaken. Verhalen en songs over gemis en verlangen, over liefde en eenzaamheid, met hier en daar zijn eigen vleugje Sympathy for the Devil.

  Björn Van Der Doelen - Dit Huis

  Website: www.bjornvanderdoelen.com

 • Salon des Chansons: Boris VIAN, Charles TRÉNET - UITVERKOCHT

  maandag 23 oktober 2017
  19:30
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Boris Vian

  Maandelijkse chansonavond met - in wisselende samenstelling - Nederlandse zangers van het Franse lied. Presentatie: Monsieur Charmant CHRISTOPHE CHAPLET. Het steeds onthullende & leuke praatje: PAUL ARNOLDUSSEN. Met deze keer: deux espèces de 'Zazous, of: excentriciteit als regel voor het leven.

  Boris Vian: onder andere ingenieur, romanschrijver, jazztrompettist, klassieke-autoverzamelaar en auteur van heel bijzondere liedjes: La java des bombes atomiques, Fais-moi mal. Lid van het College van Pataphysique van Alfred Jarry.

  Charles Trénet: Le Fou Chantant, 1.000 chansons, auteur van La mer / Beyond the sea, van Que reste-t-il / I wish you love. Een carriēre van meer dan 70 jaar. Een zanger die al zijn collegae bewonderen en wiens werk ze nog steeds zingen, maar ook iemand die bijna onbekend was gebleven - net als zijn oeuvre.

  Met optredens van o.a. Niels WEVERS, Jan van TIL, David VOS, Nico KNAPPER en Wim Le RüTTE.

  Charles Trénet

 • De Mus op woensdag 25 oktober

  woensdag 25 oktober 2017
  20:15
  € 6,00

  Mus

  De Mus op woensdag, de wekelijkse theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten.

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/reserveren. Dus niet via onderstaande link.

 • Denken met filosofen: Marleen Moors

  donderdag 26 oktober 2017
  20:30
  € 8,00

  Marleen

  Alles stroomt, niets is blijvend. 

  Heraclitus van Efeze (544-483 BC)

  Op onze maandelijkse 'Denken met filosofen' avond, is deze maand filosofe Marleen Moors te gast. Vanuit haar werkervaring als filosoof en geestelijk verzorger gaat Marleen Moors een interactief gesprek aan met het publiek, waarbij de volgende thema’s de revue zullen passeren: op welke manier kan existentialisme een rol spelen bij een goede kwaliteit van leven? Hoe denkt een existentieel fenomenoloog zoals Martin Heidegger over sterfelijkheid, en wat kunnen wij daar van leren? En hoe is het om zelf daadwerkelijk geconfronteerd te worden met eindigheid, door bijvoorbeeld een ongeneeslijke ziekte? Kan de existentiefilosofie ons hierbij helpen?  
  Marleen MOORS is existentiefilosoof, publicist en filosofisch consulent. Ze publiceert in vakbladen en tijdschriften en verzorgt lezingen en workshops op het raakvlak van existentiefilosofie, fenomenologie, ethiek, gezondheidszorg en sociaal-maatschappelijke thema's. 

 • Helge in concert

  zaterdag 28 oktober 2017
  20:30
  € 12,50

  Helge

  Helge brengt met zijn album The Days Of Young Petty Davis een ode aan de onbevangenheid. Met het album gaat hij terug naar de tijd waarin hij als kind luisterde naar de muziek die zijn ouders vroeger draaiden. Zijn associaties met die tijd en de invloeden van onder andere Neil Young, Tom Petty en Miles Davis in combinatie met zijn filmwerk in Scandinavië en de pop- en folkmuziek die hij voor vele bands schreef, brachten een verzameling oprechte en tijdloze liedjes voort.

  De muziek van Helge staat als een huis, is fris, volwassen en doorspekt met invloeden van vroegere tijden, maar is tegelijkertijd ook verwant aan het geluid van nu. Helge vertelt zijn verhaal en neemt je met zijn betoverende stem mee in zijn belevingswereld. 

  In de lente was de release van zijn debuutplaat 'The Days Of Young Petty Davis' in de Kleine Komedie. Nu is het tijd voor een akoestische herfsttour. In kleine setting gaat elk lied terug naar de kern en raakt net zo hard als met band.

  Muziekblad Oor over het album: 'Een ode aan de muziek.'

  Paul de Munnik over Helge: 'Een van de meest bijzondere en productieve liedjesschrijvers van Nederland.'
 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam story

  zondag 29 oktober 2017
  15:00
  € 15,00

  Jaap Vriend

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town’s most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam. 

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  When and Where?
  Every weekend in the Torpedo Theater. 

  Time today: 15:00 hrs (duration 60 minutes)

  In English! Free Classic Amsterdam Café Snacks! 

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.   
  More information on jaapvriend.nl