Torpedo Theater Agenda

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis: : DE WONDERLIJKE WERELD VAN RAMSES SHAFFY - UITVERKOCHT

  dinsdag 14 november 2017
  20:30
  € 8,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Ramses

  ‘Romantiseren hoeft niet, de kale feiten zijn al exotisch genoeg’, stond in het NRC Handelsblad te lezen over de biografie van Ramses Shaffy die in 2011 verscheen. En dit jaar verscheen het intrigerende vervolg, waarin wordt ingegaan op de ingewikkelde verhouding die Ramses had met de vrouw die hem op 29 augustus 1933 ter wereld bracht: zijn moeder, gravin Alexandra Thérèse de Wysocka. Na een bizarre, maar gelukkige jeugd stuurde zij hem -kleuter van zes- vlak voor de Tweede Wereldoorlog naar familie in Nederland. In een van zijn mooiste nummers bezingt hij het treurige afscheid van zijn moeder op een station in Zuid-Frankrijk: 'Ze stond onbeweeglijk /in tranen op het perron/ toen ik klein was/ in de trein naar het Noorden.'

  Op dinsdag 14 november spreekt presentator STEF LOKIN met politicoloog, schrijver en journalist SYLVESTER HOOGMOED, auteur van beide boeken. Ook te gast zijn pianist/arrangeur NICO V.D. LINDEN, die jarenlang met Shaffy werkte en zangeres INE KUHR. Want natuurlijk is er live muziek te horen uit het rijke repertoire van onze grootste troubadour!

  Maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa, gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH en Harrie JANSSEN.

 • De Mus op woensdag 15 november

  woensdag 15 november 2017
  20:15
  € 6,00

  Mus

  De Mus op woensdag, de wekelijkse theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten.

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/reserveren. Dus niet via onderstaande link.

 • Torpedo Taalcafé - Torpedo Language Cafe

  donderdag 16 november 2017
  20:00
  € 5,00

  Mahou

  Spaanse muziek, Mahou in de hand, bakje olijven op de bar. Torpedo Taalcafé opent vandaag voor de eerste keer zijn deuren voor iedereen die Spaans, Engels of Nederlands wil oefenen. Laat je grammaticaboeken vallen – dit is het echte werk. Kaartjes zijn te reserveren via torpedotaalcafe@gmail.com voor vijf euro inclusief een drankje. Aan de deur betalen (geen pin, alleen contant). Mis het niet! Vamos a pasarlo bomba.

   Música española, una buena Mahou bien fría acompañado de unas aceitunas. Torpedo language cafe abre sus puertas para todo aquel que quiera practicar español, inglés u holandés, suelta tus libros de gramática y práctica con personas nativas en un ambiente agradable y familiar! Puedes reservar tu entrada accediendo a torpedotaalcafe@gmail.com por solo 5 euros con una bebida incluida. Puedes pagarlo en la entrada (no se admiten tarjetas, solo efectivo). No te lo pierdas, vamos a pasarlo bomba! Te esperamos a ti y a tus amigos.

   

 • MAGALI MICHAUT

  zaterdag 18 november 2017
  20:30
  € 12,50

   

  Magali Michaut
  De Franse singer-songwriter MAGALI MICHAUT begon haar muziekcarrière in de Nederlandse clubscene, waar ze haar melancholische Franse en Engelse liedjes begeleidde op gitaar of piano. Haar debuut-cd uit 2016, 'Bonjour', laat een stem horen die doet denken aan door kaarsen verlichte Parijse cafés en lange, nachtelijke gesprekken. De plaat leidde tot een tournee door tien landen.

  Auteur-compositeur-interprète française résidant à Copenhague, Magali Michaut a commencé sa carrière sur la scène hollandaise, chantant ses chansons en français et en anglais, et s’accompagnant à la guitare ou au piano. Son CD ‘Bonjour’ présente une musique intime et chaleureuse et l’a emmené en tournée dans 10 pays.

  Copenhagen-based French singer-songwriter Magali Michaut began her performing career on the Dutch club scene, singing her melancholic songs in English and French on guitar and piano. Her debut CD ’Bonjour' presents a voice that evokes candlelit Parisian cafes and lengthy, late night conversations and has led to tour dates in ten countries so far.

  'Mooie liedjes van een talentvolle zangeres en muzikante.' - The Next Gig (NL)
  'Wow! Really, really nice songs!' - Sleepy John - KPIG Radio/Please Stand By (USA)

 • Concert studenten BRITTA MARIA & MAURITS FONDSE

  zaterdag 18 november 2017
  15:30
  € 15,00

  BRITTA & MAURITS

  Zangeres en vocalcoach BRITTA MARIA en pianist/zanger MAURITS FONDSE (o.a. band van Freek de Jonge) staan samen in het theater met het concert 'Chansons van Schoonheid en Troost' een ontmoeting tussen het Franse en het Nederlandse lied.

  Van 12 tot 15 uur uur geven zij samen een Masterclass waarin de nadruk ligt op interpretatie en expressie van het lied - hoe vertel je het verhaal achter het lied en hoe breng je dat tot uitdrukking. 
  Iedereen krijgt de kans zonder publiek aan één of twee liedjes te werken. Daarna is er de mogelijkheid om op te treden voor publiek tijdens dit studentenconcert. Alle muziek wordt tijdens de masterclass en het leerlingenconcert begeleid door de pianist.
  *
  Masterclass 12:00 - 15:00 
  Kosten: 45,-
  *
  Studentenconcert 15:30 - 16:30
  Kosten: 15,-
  Publiek 5,-
  Kinderen gratis
  *
  Voor aanmelden of meer info: 
  info@brittamaria.nl 
  www.brittamaria.nl 
 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam story

  zondag 19 november 2017
  20:30
  € 15,00

  Jaap Vriend

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town’s most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam. 

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  When and Where?
  Every weekend in the Torpedo Theater.

  Time: 20:30 hrs (duration 60 minutes)

  In English! Free Classic Amsterdam Café Snacks! 

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.   
  More information on www.gelukvoorbeginners.nl/theater

 • Salon des Chansons

  maandag 20 november 2017
  19:30
  € 10,00

  Juliette Gréco

  Maandelijkse chansonavond met - in wisselende samenstelling - Nederlandse zangers van het Franse lied. Presentatie: CHRISTOPHE CHAPLET. Het steeds onthullende & leuke praatje: PAUL ARNOLDUSSEN. En deze keer draait het om vier zangeressen, twee voor en twee na de rock en roll en de disco. ZAZ en Patricia KAAS zijn vertegenwoordigers van het nieuwe 'chanson réaliste' - twee stemmen met een ongepolijst geluid. Daartegenover: Jeanne MOREAU en Juliette GRÉCO, twee 'sprekende' zangeressen die de poëzie van cafés vol rook en romantiek laten horen. Wat zullen we er meer over zeggen dan: wacht niet te lang met reserveren... Met o.a BRITTA MARIA en NICO KNAPPER.