Torpedo Theater Agenda

 • De Mus op woensdag 10 januari - uitverkocht

  woensdag 10 januari 2018
  20:15
  € 6,00

  De Mus

  De Mus op woensdag, de wekelijkse theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten.

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur. 

  LET OP: deze Mus is uitverkocht. Volgende week weer een nieuwe Mus!

 • Torpedo Taalcafé - Torpedo Language Cafe

  donderdag 11 januari 2018
  20:00
  € 5,00

  Taalcafe

  Spaanse muziek, Mahou in de hand, bakje olijven op de bar. Torpedo Taalcafé opent vandaag voor de tweede keer zijn deuren voor iedereen die Spaans, Engels of Nederlands wil oefenen. Laat je grammaticaboeken vallen – dit is het echte werk. Kaartjes zijn te reserveren via torpedotaalcafe@gmail.com voor vijf euro inclusief een drankje. Aan de deur betalen (geen pin, alleen contant). Mis het niet! Vamos a pasarlo bomba.

   Música española, una buena Mahou bien fría acompañado de unas aceitunas. Torpedo language cafe abre sus puertas para todo aquel que quiera practicar español, inglés u holandés, suelta tus libros de gramática y práctica con personas nativas en un ambiente agradable y familiar! Puedes reservar tu entrada accediendo a torpedotaalcafe@gmail.com por solo 5 euros con una bebida incluida. Puedes pagarlo en la entrada (no se admiten tarjetas, solo efectivo). No te lo pierdas, vamos a pasarlo bomba! Te esperamos a ti y a tus amigos.

 • Torpedo Concerts presents: Amber Kamminga & Pieternel Osinga

  vrijdag 12 januari 2018
  20:30
  € 10,00

  Amber

  Het is niet vreemd dat muziek uit Nashville in de smaak viel bij Amber Kamminga uit het net zo landelijke Grootebroek, populatie: 9.000. De (country)muziek van Jewel, Taylor Swift en Kacey Musgraves brachten big dreams voor de small town girl. Twee jaar lang schreef ze aan haar mooie popsongs met attitude en dat Amerikaanse randje. De muzikale reis bracht haar van het Patronaat in Haarlem tot De Vorstin in Hilversum en Popei Eindhoven, van Radio1 tot 3FM en van de Uitmarkt op Museumplein tot Paradiso. Het meisje uit Grootebroek had zelfs een optreden  in The Bluebird Cafe in Nashville en Bar Lubitsch in Los Angeles. In maart kwam debuut-EP ‘Star-crossed Lovers’ uit en sindsdien speelt ze door heel Nederland, ze deelde het podium al met o.a. Darlyn, Emil Landman en Molly Burch (US).

  “Kamminga sings like she was born and raised in Nashville - crystal clear with a slight twang (…) Her happy-sad vocals are a perfect fit for telling a tale" – Here Comes The Flood

  Pieternel

  Via een open mic in New York belandde Pieternel in Nashville. Hier werkte ze samen met Amerikaanse songwriters en nam ze uiteindelijk ook haar album op met Grammy winnaar Femke Weidema. Helge Slikker (Gouden Kalf) produceerde het album.

  Het resultaat is een album dat doorspekt is met de country klanken die je kent uit Tennessee, maar tegelijkertijd klinkt de productie eigentijds en verassend. Pieternel verschuilt zich nergens achter, de liedjes zijn eerlijk, krachtig en positief en zowel persoonlijk als universeel. Volwassen worden en durven loslaten, de kracht van kwetsbaarheid, dingen aangaan en dingen omarmen, het zit er allemaal in.

 • Lullen met een biertje

  zaterdag 13 januari 2018
  20:00
  € 10,00

  Lullen met een biertje

  De kunst van het – waargebeurde - verhalen vertellen. Het is een verdwijnend genre in de Noord-Hollandse cultuur en hoe jammer dat is kunt u vanavond meemaken, want het is de crux van dit af en toe terugkerende programma. Je gaat er eens rustig voor zitten, zet je bier tussen je voeten en hebt het er ergens over.
  Het barpersoneel bestaat uit Michiel EIJSBOUTS en Carel HELDER; de getapte jongens uit onder anderen Ransdorper Siem BURGER en de gewezen Wieringer visser Jeroen ZIJLSTRA, die ook niet te beroerd is om af en toe zijn barkruk voor een pianokruk te verruilen en een nummertje te zingen. Met andere woorden: even snel reserveren want het is vol voor je het weet. 
  Met ouderwetse hapjes van de zaak.

 • Het Schrijfkabinet met Walter van den Berg en Marieke Groen

  dinsdag 16 januari 2018
  20:30
  € 8,00

  Schrijfkabinet

  Uren- en urenlang zit ik gebogen
  Over mijn roodhouten schrijfkabinet
  Urenlang staar ik met brandende ogen
  Naar een vergeeld jongedamesportret (...)

  Drs. P; Uit: Ripspiqué

   

  Het Schrijfkabinet is een programma over de techniek, de raadselen en de kunst van het schrijven. Met deze keer Walter VAN DEN BERG, schrijver van onder meer Schuld, boek van de maand bij DWDD, en Marieke GROEN. Over Marieke haar bundel De Frietseeg en andere stukken schreef Arjan Peters in de Volkskrant: 'Wat een mooie en soms herkenbare scènes bundelde Groen in De Frietsteeg'. Joubert PIGNON belicht een onterecht onbekende schrijver, als altijd is er de rubriek De Debutant (met Anne-Fleur VAN DER HEIDEN), wordt de avond omlijst met sfeervolle live muziek van Pieter KLOP en vat Klaas KNOOIHUIZEN uw belevenissen ter plekke samen in een briljant, kort verhaal. Uw scherpzinnige maar warmhartige presentatrice en interviewster: Marijn HEEMSKERK.

   

  Parkeren voor een tientje per avond kan hier.

 • De Mus op woensdag 17 januari

  woensdag 17 januari 2018
  20:15
  € 6,50

  De Mus

  De Mus op woensdag, de wekelijkse theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten.

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/reserveren. Dus niet via onderstaande link.

 • Theater gereserveerd

  donderdag 18 januari 2018
  12:00
  € 0,00

  12-16 uur Jan Klaassen Academie.