Torpedo Theater Agenda

 • Theater gereserveerd

  maandag 19 februari 2018
  18:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • Het Schrijfkabinet met TOMMY WIERINGA en MARJOLIJN VAN HEEMSTRA

  dinsdag 20 februari 2018
  20:30
  € 8,00

  Het Schrijfkabinet

  Uren- en urenlang zit ik gebogen
  Over mijn roodhouten schrijfkabinet
  Urenlang staar ik met brandende ogen
  Naar een vergeeld jongedamesportret (...)

  Drs. P; Uit: Ripspiqué

   

  Het Schrijfkabinet is een programma over de techniek, de raadselen en de kunst van het schrijven. Met deze keer Tommy WIERINGA en Marjolijn VAN HEEMSTRAJoubert PIGNON belicht een onterecht vergeten schrijver, als altijd is er de rubriek De Debutant (met Katelijne BROUWER), wordt de avond omlijst met sfeervolle live muziek van Pieter KLOP en vat Klaas KNOOIHUIZEN uw belevenissen ter plekke samen in een briljant, kort verhaal. Uw scherpzinnige maar warmhartige presentatrice en interviewster: Marijn HEEMSKERK.

   

  Parkeren voor een tientje per avond kan hier.

 • De Mus op woensdag 21 februari - uitverkocht

  woensdag 21 februari 2018
  20:15
  € 6,00

  De Mus

  De Mus op woensdag, de wekelijkse theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten.

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen.

  Deze Mus is UITVERKOCHT. Volgende week weer een nieuwe Mus.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

 • Flamenco: ALIADOS

  donderdag 22 februari 2018
  20:30
  € 10,00

  Aliados

  Ze heten Jur VERMIJS (Maastricht, 1990) en Lennard HASSING (Wolvega, 1988) en hebben apart van elkaar kennis gemaakt met de flamenco, het muzikale werelderfgoed uit Zuid-Spanje. Op het conservatorium van Rotterdam (Codarts) studeerden ze af onder begeleiding van grootmeester Paco Peña. Sinds vorig jaar vormen ze een gitaarduo - omdat ze houden van de veelheid aan klanken en harmonieën die zo gecreëerd kunnen worden. Het repertoire van Aliados bestaat zowel uit eigen composities als uit arrangementen van traditionele flamenco en Spaanse muziek. Kortommo, reserveer een kaartje en laat je meenemen naar de veelzijdige wereld van de flamenco. Met Spaanse hapjes!

 • Folk Night: KATHRYN CLAIRE AND FRIENDS

  vrijdag 23 februari 2018
  20:30
  € 10,00

  Kathryn Claire and Allen Hunter

  KATHRYN CLAIRE groeide op tussen de bergen, bossen en rivieren van de Amerikaanse westkust. Maar haar roots liggen in Nederland. Bijna 80 jaar geleden stapte haar opa Jan Muller op de boot naar Amerika, met zijn viool en een koffer vol kleren. Kathryn leerde muziekmaken op haar opa's Nederlandse viool en schreef al gauw haar eigen liedjes, eerst op de viool, later ook op akoestische gitaar. Vergezeld van bassist ALAN HUNTER en niet zelden THE LASSES reist Kathryn tegenwoordig de wereld af om op te treden; meteen na hun Japanse toernee komen ze naar het Torpedo Theater. Luister maar naar eens naar Love Has Gone - om te janken zo mooi toch?

  Speciale gast: MIRTE DE GRAAFF, viool.

 • De Warme Winkel speelt ergens in het centrum van Amsterdam

  zaterdag 24 februari 2018
  19:00
  € 30,00

  Hele generaties Europese regisseurs zijn groot geworden met boekbewerkingen. De Warme Winkel voelde zich lang te goed voor deze trend, maar capituleert nu vol overgave. Op het programma staat Moskou op sterk water. Dit boekje van Venedikt Jerofejev behandelt een fictieve vrijdag in het leven van de schrijver waarin hij per trein een al dan niet fictieve geliefde wil opzoeken in Petoesjki, zo’n 125 km en 2.16 uur vanaf het Koerskstation in Moskou. Het is een goed boek, misschien wel belangwekkend.

  Voor rond de €30 ben je erbij. Beperkt aantal plaatsen.
  24, 27 februari, 3, 4, 5, 8, 10 maart. 
  Aanvang 19u. Duur 4,5 uur incl. pauzes.

  Pag. 19: 'Nou ja, best. Ik pakte een kwartlitertje en ging naar het balkon. Zo. Mijn geest heeft vier en half uur achter elkaar opgesloten gezeten en naar vrijheid gesmacht. Nu laat ik hem los…'


  Een voorstelling van Vincent Rietveld en Ward Weemhoff.

  Let op: niet reserveren via de vertrouwde link, maar bel 06-51568450.

 • Aidan & the Wild | Ember Weir (UK) | Judy Blank

  zondag 25 februari 2018
  20:30
  € 8,00

  Aidan & the Wild

  Aidan & the Wild is de act rondom singer-songwriter AIDAN. Verwacht virtuoos gitaarspel, een zachte stem en een mix van folk, americana en catchy hoeken. Met tweemaal het Naked Song festival, aftershows voor Douwe Bob en Mister and Mississippi in het verleden en deelname aan de Grote Prijs van Nederland in het heden staat er een hoop te gebeuren!
  ***
  De 21-jarige uit LOUIS COUPE trekt zich weinig aan van de regels. Van de folky Bon Iver tot aan de ruige rocksounds van Queens of the Stone Age, door zijn zeer uiteenlopende inspiratiebronnen en de pure passie en emotie in zijn liedjes levert hij een kenmerkende mix van gitaren, toetsen, synthesizers en orkestklanken. Het afgelopen jaar tourde hij samen met Dan Owen door heel Europa en werkt hij in eigen land met zijn band Ember Weir.
  ***
  Na deelname aan de Beste Singersongwriter van Nederland was JUDY BLANK op zoek naar zichzelf. Wie dat was vond ze uiteindelijk in Amerika. Gewapend met een gitaar zet ze een andere sound neer dan voorheen. Met haar nieuwe liedjes deelt ze haar hersenspinsels op een houten veranda in Lake Arthur, laat ze je proeven van met suiker bestoven beignets in New Orleans en bezingt ze dagelijkse strubbelingen met een stem waar je kippenvel van krijgt. Ondertussen heeft ze plekken als Lowlands, Pinkpop, Paradiso en Tivoli al op haar naam staan.
  ***