Torpedo Theater Agenda

 • De Warme Winkel speelt ergens in het centrum van Amsterdam

  zaterdag 10 maart 2018
  19:00
  € 30,00

  Moskou op sterk water

  Hele generaties Europese regisseurs zijn groot geworden met boekbewerkingen. De Warme Winkel voelde zich lang te goed voor deze trend, maar capituleert nu vol overgave. Op het programma staat Moskou op sterk water. Dit boekje van Venedikt Jerofejev behandelt een fictieve vrijdag in het leven van de schrijver waarin hij per trein een al dan niet fictieve geliefde wil opzoeken in Petoesjki, zo’n 125 km en 2.16 uur vanaf het Koerskstation in Moskou. Het is een goed boek, misschien wel belangwekkend.

  Voor rond de €30 ben je erbij. Beperkt aantal plaatsen.
  24, 27 februari, 3, 4, 5, 8, 10 maart. 
  Aanvang 19u. Duur 4,5 uur incl. pauzes.


  Pag. 19: 'Nou ja, best. Ik pakte een kwartlitertje en ging naar het balkon. Zo. Mijn geest heeft vier en half uur achter elkaar opgesloten gezeten en naar vrijheid gesmacht. Nu laat ik hem los…'

  Een voorstelling van Vincent Rietveld en Ward Weemhoff.

  Let op: niet reserveren via de vertrouwde link, maar bel 06-51568450.
 • Van Huilenbroecks Pretpaleis met CHERRY DUYNS

  dinsdag 13 maart 2018
  20:30
  € 8,00

  Cherry Duyns

  Poets, Herenleed, het Gat van Nederland, De bovenman, Machiavelli, De gedaantewisseling, 
  Hier is… Adriaan van Dis, De Zondagsjongen, Reiziger in muziek, Levensberichten, Dante’s trompet, 
  De wording, De droom van een beer, De Chinese knoop en nog veel meer ……

  Hij schrijft verhalen en romans, maakt films, documentaires, theater en televisie over de meest uiteenlopende onderwerpen. Weemoed en verlangen kenmerken echter zijn gehele oeuvre.

  Vandaag ontvangen Stef Lokin en Sjaak Roodenburg CHERRY DUYNS (1944), verhalenverteller. Natuurlijk is er weer livemuziek: de Nederlandse componist en pianist GUUS JANSSEN komt spelen. In 2015 componeerde hij de opera ‘Koeien operamisha’ voor het ICP Orchestra met een libretto van Cherry Duyns, gebaseerd op werk van Misha Mengelberg.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa, gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH, SYLVESTER HOOGMOED en Harrie JANSSEN. Meer informatie over deze aflevering volgt maar reserveren kan alvast.


 • De Mus op woensdag 14 maart

  woensdag 14 maart 2018
  20:15
  € 6,00

  De Mus

  De Mus op woensdag, de wekelijkse theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten.

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/reserveren. Dus niet via onderstaande link.


 • Nien Besselink en Sjoerd Brouwer - theatraal liedprogramma LEF

  zondag 18 maart 2018
  15:00
  € 10,00

  Sjoerd en Nien

  Zin in een mooie en vooral vrolijke middag? Laat je verrassen en kom kijken en luisteren!

  'Ik heb genoten van jullie optreden. Dol komisch en muzikaal heel sterk! Ga door!' - Jacquelien de Savornin Lohman, Nederlands oudste cabaretière.

  Nien BESSELINK en Sjoerd BROUWER brengen hun theatrale liedprogramma LEF. Een mix van komische cabaretliedjes van o.a. Annie M.G. Schmidt, Jasperina de Jong en Brigitte Kaandorp en mooie luisterliedjes van o.a. Jenny Arean en Wim Sonneveld.

  Nien en Sjoerd hebben elkaar in 2009 ontmoet toen beiden meewerkten aan het programma Natuurlijk Nederlands. Sindsdien zijn ze blijven samenwerken en hebben veel optredens gedaan. Na Zing dan, Zin om te zingen en De tiende van Nien is Lef hun vierde liedprogramma.
  Ze treden op in kleine theaters, bij feesten, huisconcerten en zorgcentra. Inmiddels hebben ze zo'n tachtig liedjes op hun repertoire staan, van Annie M.G. Schmidt tot Jacques Brel.
  Lef hebben ze tweemaal eerder voor een enthousiast publiek uitgevoerd in Theater Perdu.
  Voor meer info: www.hetluisterlied.nl.
 • De Formule 1 Formule 2018

  maandag 19 maart 2018
  20:30
  € 10,00

  Max

  Het nieuwe Formule 1-seizoen staat voor de deur. Kan Max Verstappen dit jaar in zijn nieuwe Aston Martin Red Bull RB14 een serieuze gooi naar de wereldtitel doen? En wat is er überhaupt zo meeslepend aan deze sport? Hans van der Klis, schrijver van Dwars door de Tarzanbocht, over alle Nederlandse Formule 1-coureurs, gaat in gesprek met Koen VERGEER, schrijver van De Formule 1-fanaat, Faust Racer en verschillende andere boeken over de sport. M.m.v. sportjournalist Arthur VAN DEN BOOGAARD, die uitlegt waarom Ischa Meijer het beste autosportverhaal ooit schreef. Met andere potentiële gasten wordt nog gesproken. Zeker is wel dat dezer avond de presentatie plaatsvindt van het nieuwe boek van Ziggo-commentator Rick WINKELMAN en Hans VAN DER KLIS, Max Attacks – Formule 1 2018.
  Prachtig extraatje: Martijn VAN DEN BROEK, hoofd collecties bij het Nederlands fotomuseum, heeft van de Erven Ed van der Elsken toestemming gekregen de foto’s te laten zien die Van der Elsken bij de Grand Prixs van Nederland in 1961 en 1971 heeft gemaakt.

  Foto © David Clerihew/Red Bull Content Pool

 • Het Schrijfkabinet met THOMAS HEERMA VAN VOSS en NINA POLAK

  dinsdag 20 maart 2018
  20:30
  € 8,00

  THOMAS EN NINA

  Uren- en urenlang zit ik gebogen
  Over mijn roodhouten schrijfkabinet
  Urenlang staar ik met brandende ogen
  Naar een vergeeld jongedamesportret (...)


  Drs. P; Uit: Ripspiqué

   

  Het Schrijfkabinet is een programma over de techniek, de raadselen en de kunst van het schrijven. Met deze keer Thomas HEERMA VAN VOSS en Nina POLAK. Joubert PIGNON belicht een onterecht vergeten schrijver, Florimond WASSENAAR is De Debutant, en de avond wordt omlijst met sfeervolle live muziek van Pieter KLOP. Tot slot vat Klaas KNOOIHUIZEN uw belevenissen ter plekke samen in een briljant, kort verhaal. Uw scherpzinnige maar warmhartige presentatrice en interviewster: Marijn HEEMSKERK.

   

  Parkeren voor een tientje per avond kan hier.

 • De Mus op woensdag 21 maart - UITVERKOCHT

  woensdag 21 maart 2018
  20:15
  € 6,00

  De Mus

  De Mus op woensdag, de wekelijkse theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten.

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  Deze Mus is uitverkocht. Volgende week weer een nieuwe Mus.