Torpedo Theater Agenda

 • Het Schrijfkabinet met THOMAS HEERMA VAN VOSS en NINA POLAK

  dinsdag 20 maart 2018
  20:30
  € 8,00

  THOMAS EN NINA

  Uren- en urenlang zit ik gebogen
  Over mijn roodhouten schrijfkabinet
  Urenlang staar ik met brandende ogen
  Naar een vergeeld jongedamesportret (...)


  Drs. P; Uit: Ripspiqué

   

  Het Schrijfkabinet is een programma over de techniek, de raadselen en de kunst van het schrijven. Met deze keer Thomas HEERMA VAN VOSS en Nina POLAK. Joubert PIGNON belicht een onterecht vergeten schrijver, Florimond WASSENAAR is De Debutant, en de avond wordt omlijst met sfeervolle live muziek van Pieter KLOP. Tot slot vat Klaas KNOOIHUIZEN uw belevenissen ter plekke samen in een briljant, kort verhaal. Uw scherpzinnige maar warmhartige presentatrice en interviewster: Marijn HEEMSKERK.

   

  Parkeren voor een tientje per avond kan hier.

 • De Mus op woensdag 21 maart - UITVERKOCHT

  woensdag 21 maart 2018
  20:15
  € 6,00

  De Mus

  De Mus op woensdag, de wekelijkse theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten.

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  Deze Mus is uitverkocht. Volgende week weer een nieuwe Mus.

 • JAAP VRIEND - Negen open deuren

  donderdag 22 maart 2018
  16:30
  € 0,00

  De omgeving van de mens is de medemens, dichtte Jules Deelder. En niets is minder waar. Het is de kern van het theatercollege ‘Negen open deuren’, hoe overleef ik de menselijke jungle, van Jaap Vriend.

  In dit interactieve, leerzame maar vooral leuke college met daarin veel persoonlijk lief en leed, neemt JAAP VRIEND van de Vrijwilligersacademie je mee langs negen open deuren, die 'alleen nog even ingetrapt hoeven worden'. Ze staan symbool voor 9 communicatielessen zoals grenzen stellen, nee zeggen (nee!) en luisteren (wat zeg je?), die overal uitstekend van pas kunnen komen.

  Geen overbodige luxe in dit leven, waarin je je elke dag rot communiceert!

  ‘Negen open deuren’ is de tweede theatervoorstelling van Jaap Vriend. Klik hier voor een korte impressie van zijn eerste programma. Jaap is communicatietrainer bij de Vrijwilligersacademie en theatermaker en in dit college komen die twee stromingen mooi samen.

  GEEN OPENBARE KAARTVERKOOP. EEN MIDDAG VAN DE VRIJWILLIGERSACADEMIE.

 • Theater gereserveerd

  vrijdag 23 maart 2018
  17:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • Torpedo Taalcafé - Torpedo Language Cafe

  zaterdag 24 maart 2018
  20:00
  € 5,00

  Taalcafe

  Spaanse muziek, Mahou in de hand, bakje olijven op de bar. Torpedo Taalcafé opent vandaag weer zijn deuren voor iedereen die Spaans, Engels of Nederlands wil oefenen. Laat je grammaticaboeken vallen – dit is het echte werk. Kaartjes zijn te reserveren via torpedotaalcafe@gmail.com voor vijf euro inclusief een drankje. Aan de deur betalen (geen pin, alleen contant). Mis het niet! Vamos a pasarlo bomba.

   Música española, una buena Mahou bien fría acompañado de unas aceitunas. Torpedo language cafe abre sus puertas para todo aquel que quiera practicar español, inglés u holandés, suelta tus libros de gramática y práctica con personas nativas en un ambiente agradable y familiar! Puedes reservar tu entrada accediendo a torpedotaalcafe@gmail.com por solo 5 euros con una bebida incluida. Puedes pagarlo en la entrada (no se admiten tarjetas, solo efectivo). No te lo pierdas, vamos a pasarlo bomba! Te esperamos a ti y a tus amigos.

 • JAAP BOOTS - TERUG NAAR ZEE (TRY OUT)

  zondag 25 maart 2018
  15:30
  € 10,00

  Jaap Boots

  Eindelijk! Jaap Boots staat weer op de planken. Als man met gitaar zingt en vertelt hij in Terug Naar Zee (tevens titel van zijn nieuwe, derde cd) over zijn hang naar de zee, het strand en zijn romantische verlangens en idealen. Niet vreemd voor een man die geboren werd in Bergen (NH) waar wel meer kunstenaars zout, schuim en jenever door hun geest voelden waaien. Terug Naar Zee is een spetterende ‘one-man-country-rock-opera’ waarbij de zanger het publiek meeneemt naar de zonnigste stukken van het strand, de donkerste plekken van het bos, de hoogste toppen van het duin en de diepste dalen van onze ziel. Een enerverende muzikale queeste vol Springsteen-bravoure, Tom Waits-vibraties en Johnny Cash-ritmes naar de kern van ons leven. Uiteraard draait Jaap Boots (per slot van rekening oud-VPRO-dj) er weer doeltreffende plaatjes bij en is interactie met het publiek verre van uitgesloten. 


  ‘Volleerd kleinkunstenaar…’ (Gijsbert Kamer, de Volkskrant)

 • Boekenclub Het Nachtkastje met TED VAN LIESHOUT

  zondag 25 maart 2018
  20:00
  € 7,50

  Boekenclub

  Op ons nachtkastje liggen boeken soms jarenlang stof te vergaren, het is weer de hoogste tijd om één boek van de stapel te halen. Op zondag 25 maart om 20.00 uur is er een nieuwe aflevering van onze theatrale boekenclub Het Nachtkastje, deze keer over de prachtige dichtbundel ‘Mijn botjes zijn bekleed met deftig vel’ van Ted van Lieshout.

  Met boekenliefhebber en jeugdliteratuurspecialist Jaap FRISO praten we over typische Ted van Lieshout thema's als lijf, liefde en moeder, en proberen we deze dichtbundel te plaatsen in de Nederlandse literatuur.

  Ons Lezerspanel zal de bundel van alle kanten onder de loep nemen, poëzieliefhebber en dichtend arts Coes DELPRAT recenseert de bundel, Ted VAN LIESHOUT zelf geeft acte de présence, en verder gaan we, zoals gewoonlijk, enorm de diepte in met de rubrieken de Voorlezer, het Hoorspel en de Quiz.

  Heb je een favoriet gedicht van Ted van Lieshout, dan nodigen we je van harte uit om op de zeepkist te klimmen en het voor te komen lezen (spontaan, of laat het ons vooraf even per mail weten).

  Reserveren is sterk aanbevolen en kan eenvoudig via nachtkastjeintorpedo@gmail.com; de entree is € 7,50.

  Het staat ieder instant boekenclublid vrij het boek al dan niet vooraf te lezen. Tip voor de competitieve bezoeker: om de quiz te winnen helpt het natuurlijk als je het boek wél hebt gelezen.

  Nota Bene: deze keer beginnen we om 20.00 uur; en vergeet niet dat die nacht de zomertijd is ingegaan! Vanaf 19.30 uur is de kassa open.

  Boekenclub het Nachtkastje is een programma van Jorine Lamsma en Maaike Lange.


  Parkeren voor een tientje per avond kan hier.