Torpedo Theater Agenda

 • Torpedo Taalcafé - Torpedo Language Cafe

  zaterdag 24 maart 2018
  20:00
  € 5,00

  Taalcafe

  Spaanse muziek, Mahou in de hand, bakje olijven op de bar. Torpedo Taalcafé opent vandaag weer zijn deuren voor iedereen die Spaans, Engels of Nederlands wil oefenen. Laat je grammaticaboeken vallen – dit is het echte werk. Kaartjes zijn te reserveren via torpedotaalcafe@gmail.com voor vijf euro inclusief een drankje. Aan de deur betalen (geen pin, alleen contant). Mis het niet! Vamos a pasarlo bomba.

   Música española, una buena Mahou bien fría acompañado de unas aceitunas. Torpedo language cafe abre sus puertas para todo aquel que quiera practicar español, inglés u holandés, suelta tus libros de gramática y práctica con personas nativas en un ambiente agradable y familiar! Puedes reservar tu entrada accediendo a torpedotaalcafe@gmail.com por solo 5 euros con una bebida incluida. Puedes pagarlo en la entrada (no se admiten tarjetas, solo efectivo). No te lo pierdas, vamos a pasarlo bomba! Te esperamos a ti y a tus amigos.

 • JAAP BOOTS - TERUG NAAR ZEE (TRY OUT)

  zondag 25 maart 2018
  15:30
  € 10,00

  Jaap Boots

  Eindelijk! Jaap Boots staat weer op de planken. Als man met gitaar zingt en vertelt hij in Terug Naar Zee (tevens titel van zijn nieuwe, derde cd) over zijn hang naar de zee, het strand en zijn romantische verlangens en idealen. Niet vreemd voor een man die geboren werd in Bergen (NH) waar wel meer kunstenaars zout, schuim en jenever door hun geest voelden waaien. Terug Naar Zee is een spetterende ‘one-man-country-rock-opera’ waarbij de zanger het publiek meeneemt naar de zonnigste stukken van het strand, de donkerste plekken van het bos, de hoogste toppen van het duin en de diepste dalen van onze ziel. Een enerverende muzikale queeste vol Springsteen-bravoure, Tom Waits-vibraties en Johnny Cash-ritmes naar de kern van ons leven. Uiteraard draait Jaap Boots (per slot van rekening oud-VPRO-dj) er weer doeltreffende plaatjes bij en is interactie met het publiek verre van uitgesloten. 


  ‘Volleerd kleinkunstenaar…’ (Gijsbert Kamer, de Volkskrant)

 • Boekenclub Het Nachtkastje met TED VAN LIESHOUT

  zondag 25 maart 2018
  20:00
  € 7,50

  Boekenclub

  Op ons nachtkastje liggen boeken soms jarenlang stof te vergaren, het is weer de hoogste tijd om één boek van de stapel te halen. Op zondag 25 maart om 20.00 uur is er een nieuwe aflevering van onze theatrale boekenclub Het Nachtkastje, deze keer over de prachtige dichtbundel ‘Mijn botjes zijn bekleed met deftig vel’ van Ted van Lieshout.

  Met boekenliefhebber en jeugdliteratuurspecialist Jaap FRISO praten we over typische Ted van Lieshout thema's als lijf, liefde en moeder, en proberen we deze dichtbundel te plaatsen in de Nederlandse literatuur.

  Ons Lezerspanel zal de bundel van alle kanten onder de loep nemen, poëzieliefhebber en dichtend arts Coes DELPRAT recenseert de bundel, Ted VAN LIESHOUT zelf geeft acte de présence, en verder gaan we, zoals gewoonlijk, enorm de diepte in met de rubrieken de Voorlezer, het Hoorspel en de Quiz.

  Heb je een favoriet gedicht van Ted van Lieshout, dan nodigen we je van harte uit om op de zeepkist te klimmen en het voor te komen lezen (spontaan, of laat het ons vooraf even per mail weten).

  Reserveren is sterk aanbevolen en kan eenvoudig via nachtkastjeintorpedo@gmail.com; de entree is € 7,50.

  Het staat ieder instant boekenclublid vrij het boek al dan niet vooraf te lezen. Tip voor de competitieve bezoeker: om de quiz te winnen helpt het natuurlijk als je het boek wél hebt gelezen.

  Nota Bene: deze keer beginnen we om 20.00 uur; en vergeet niet dat die nacht de zomertijd is ingegaan! Vanaf 19.30 uur is de kassa open.

  Boekenclub het Nachtkastje is een programma van Jorine Lamsma en Maaike Lange.


  Parkeren voor een tientje per avond kan hier.

   

 • James OESI - BACH op contrabas

  maandag 26 maart 2018
  20:30
  € 10,00

  James Oesi

  'Een gevoelige muzikant met een hoop kennis die veel te zeggen heeft en een natuurlijke en overtuigende artiest is.' – Gary Karr, wereldberoemd solo contrabassist

  'Als je een man hebt als James Oesi, dan weet je dat ie er staat, dat het klinkt en dat de contrabas een solisteninstrument is.' – Hans Haffmans, presentator NPO Radio 4

  'Ik zag een jonge muzikant met een ongewone intelligentie en inzicht, duidelijk voorbestemd om, met de juiste ondersteuning, aan de muziekwereld niet alleen als uitvoerend artiest maar ook als creatieve kracht een bijdrage te leveren.' – Geoffrey Simon, veelgeprezen dirigent en muziekproducer, oprichter van Cala Records

  Het contrabasfenomeen JAMES OESI groeide op in Zuid Afrika en studeerde in Moskou en in Den Haag, waar hij zes jaar geleden afstudeerde met een 10+. James speelde al met soloprogramma's op onder meer het Amsterdamse Grachtenfestival, in het Concertgebouw, De Oosterpoort, op Festival Wonderfeel, het Bachfestival Dordrecht en Cross Linx. Je hebt hem op de radio (Vrije Geluiden) en televisie (Podium Witteman) kunnen horen - maar vandaag is hij in het Torpedo Theater, en speelt hij de cellosuites van Johann Sebastian Bach op contrabas. Een avond die je niet vergeet.  

 • Theater gereserveerd

  maandag 26 maart 2018
  13:00
  € 0,00

  13-17 uur. Geen kaarten beschikbaar.

 • Thirteen reasons why - Tieners en hun wanhoopsdaad - UITVERKOCHT

  dinsdag 27 maart 2018
  20:30
  € 8,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Thirteen reasons why

  Bitterzoete liedjes op een avond met een zwart randje.

  Zelfdoding is in Nederland onder jongeren tussen 15 en 20 jaar, naast verkeersongelukken, doodsoorzaak nummer één. Sociale media kunnen hierbij een fatale rol spelen. De Netflix-serie ‘Thirteen reasons why’, naar het boek van Jay Asher, geeft daarvan een dramatisch beeld. Met scènes hieruit vertelt de Amsterdamse psychologe Carolien Gevers, gespecialiseerd in de behandeling van angststoornissen en depressie bij jongeren, over de relatie tussen ‘cyberbullying’ en zelfmoord en hoe zulke wanhoopsdaden mogelijk zijn te voorkomen. Over uitgeworpen reddingslijnen vertelt bovendien Anke Wammes, persvoorlichter en hoofd communicatie van telefonische hulplijn 113 (zelfmoordpreventie). 

  Het zwarte randje om de avond wordt gelukkig gerelativeerd met de bitterzoete liedjes van singer-songwriter Annemarie Brijder, bekend om haar lichte Nederlands- en Franstalige chansons met pittige teksten. Praatbaas is Frans van Lier.

 • De Mus op woensdag 28 maart

  woensdag 28 maart 2018
  20:30
  € 6,00

  De Mus

  De Mus op woensdag, de wekelijkse theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten.

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/reserveren. Dus niet via onderstaande link.