Torpedo Theater Agenda

 • JAAP BOOTS - TERUG NAAR ZEE (TRY OUT)

  zondag 25 maart 2018
  15:30
  € 10,00

  Jaap Boots

  Eindelijk! Jaap Boots staat weer op de planken. Als man met gitaar zingt en vertelt hij in Terug Naar Zee (tevens titel van zijn nieuwe, derde cd) over zijn hang naar de zee, het strand en zijn romantische verlangens en idealen. Niet vreemd voor een man die geboren werd in Bergen (NH) waar wel meer kunstenaars zout, schuim en jenever door hun geest voelden waaien. Terug Naar Zee is een spetterende ‘one-man-country-rock-opera’ waarbij de zanger het publiek meeneemt naar de zonnigste stukken van het strand, de donkerste plekken van het bos, de hoogste toppen van het duin en de diepste dalen van onze ziel. Een enerverende muzikale queeste vol Springsteen-bravoure, Tom Waits-vibraties en Johnny Cash-ritmes naar de kern van ons leven. Uiteraard draait Jaap Boots (per slot van rekening oud-VPRO-dj) er weer doeltreffende plaatjes bij en is interactie met het publiek verre van uitgesloten. 


  ‘Volleerd kleinkunstenaar…’ (Gijsbert Kamer, de Volkskrant)

 • Boekenclub Het Nachtkastje met TED VAN LIESHOUT

  zondag 25 maart 2018
  20:00
  € 7,50

  Boekenclub

  Op ons nachtkastje liggen boeken soms jarenlang stof te vergaren, het is weer de hoogste tijd om één boek van de stapel te halen. Op zondag 25 maart om 20.00 uur is er een nieuwe aflevering van onze theatrale boekenclub Het Nachtkastje, deze keer over de prachtige dichtbundel ‘Mijn botjes zijn bekleed met deftig vel’ van Ted van Lieshout.

  Met boekenliefhebber en jeugdliteratuurspecialist Jaap FRISO praten we over typische Ted van Lieshout thema's als lijf, liefde en moeder, en proberen we deze dichtbundel te plaatsen in de Nederlandse literatuur.

  Ons Lezerspanel zal de bundel van alle kanten onder de loep nemen, poëzieliefhebber en dichtend arts Coes DELPRAT recenseert de bundel, Ted VAN LIESHOUT zelf geeft acte de présence, en verder gaan we, zoals gewoonlijk, enorm de diepte in met de rubrieken de Voorlezer, het Hoorspel en de Quiz.

  Heb je een favoriet gedicht van Ted van Lieshout, dan nodigen we je van harte uit om op de zeepkist te klimmen en het voor te komen lezen (spontaan, of laat het ons vooraf even per mail weten).

  Reserveren is sterk aanbevolen en kan eenvoudig via nachtkastjeintorpedo@gmail.com; de entree is € 7,50.

  Het staat ieder instant boekenclublid vrij het boek al dan niet vooraf te lezen. Tip voor de competitieve bezoeker: om de quiz te winnen helpt het natuurlijk als je het boek wél hebt gelezen.

  Nota Bene: deze keer beginnen we om 20.00 uur; en vergeet niet dat die nacht de zomertijd is ingegaan! Vanaf 19.30 uur is de kassa open.

  Boekenclub het Nachtkastje is een programma van Jorine Lamsma en Maaike Lange.


  Parkeren voor een tientje per avond kan hier.

   

 • James OESI - BACH op contrabas

  maandag 26 maart 2018
  20:30
  € 10,00

  James Oesi

  'Een gevoelige muzikant met een hoop kennis die veel te zeggen heeft en een natuurlijke en overtuigende artiest is.' – Gary Karr, wereldberoemd solo contrabassist

  'Als je een man hebt als James Oesi, dan weet je dat ie er staat, dat het klinkt en dat de contrabas een solisteninstrument is.' – Hans Haffmans, presentator NPO Radio 4

  'Ik zag een jonge muzikant met een ongewone intelligentie en inzicht, duidelijk voorbestemd om, met de juiste ondersteuning, aan de muziekwereld niet alleen als uitvoerend artiest maar ook als creatieve kracht een bijdrage te leveren.' – Geoffrey Simon, veelgeprezen dirigent en muziekproducer, oprichter van Cala Records

  Het contrabasfenomeen JAMES OESI groeide op in Zuid Afrika en studeerde in Moskou en in Den Haag, waar hij zes jaar geleden afstudeerde met een 10+. James speelde al met soloprogramma's op onder meer het Amsterdamse Grachtenfestival, in het Concertgebouw, De Oosterpoort, op Festival Wonderfeel, het Bachfestival Dordrecht en Cross Linx. Je hebt hem op de radio (Vrije Geluiden) en televisie (Podium Witteman) kunnen horen - maar vandaag is hij in het Torpedo Theater, en speelt hij de cellosuites van Johann Sebastian Bach op contrabas. Een avond die je niet vergeet.  

 • Theater gereserveerd

  maandag 26 maart 2018
  13:00
  € 0,00

  13-17 uur. Geen kaarten beschikbaar.

 • Thirteen reasons why - Tieners en hun wanhoopsdaad - UITVERKOCHT

  dinsdag 27 maart 2018
  20:30
  € 8,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Thirteen reasons why

  Bitterzoete liedjes op een avond met een zwart randje.

  Zelfdoding is in Nederland onder jongeren tussen 15 en 20 jaar, naast verkeersongelukken, doodsoorzaak nummer één. Sociale media kunnen hierbij een fatale rol spelen. De Netflix-serie ‘Thirteen reasons why’, naar het boek van Jay Asher, geeft daarvan een dramatisch beeld. Met scènes hieruit vertelt de Amsterdamse psychologe Carolien Gevers, gespecialiseerd in de behandeling van angststoornissen en depressie bij jongeren, over de relatie tussen ‘cyberbullying’ en zelfmoord en hoe zulke wanhoopsdaden mogelijk zijn te voorkomen. Over uitgeworpen reddingslijnen vertelt bovendien Anke Wammes, persvoorlichter en hoofd communicatie van telefonische hulplijn 113 (zelfmoordpreventie). 

  Het zwarte randje om de avond wordt gelukkig gerelativeerd met de bitterzoete liedjes van singer-songwriter Annemarie Brijder, bekend om haar lichte Nederlands- en Franstalige chansons met pittige teksten. Praatbaas is Frans van Lier.

 • De Mus op woensdag 28 maart

  woensdag 28 maart 2018
  20:30
  € 6,00

  De Mus

  De Mus op woensdag, de wekelijkse theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten.

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/reserveren. Dus niet via onderstaande link.


 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam story

  vrijdag 30 maart 2018
  20:30
  € 15,00

  Jaap Vriend

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town’s most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam. 

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  Duration 60 minutes. In English. Free Classic Amsterdam Café Snacks. 

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.   
  More information on jaapvriend.nl