Torpedo Theater Agenda

 • Salon des Chansons: When Chansons meet Jazz

  maandag 16 april 2018
  19:30
  € 10,00

  Wiebke

  Veel Amerikaanse jazzmusici hebben geput uit het rijke erfgoed van het Franse chanson. De aangrijpende melodieën en eigen ritmes lenen zich prachtig voor een herinterpretatie in een geheel andere stijl. Maar omgekeerd hebben ook Franse chansonniers regelmatig in de schatkist van de Amerikaanse jazzstandards gegrepen, en daar een Franse tekst op geplaatst. Wiebke BONNET, zangeres van jazzkwartet FRAZZ en winnares van de Publieksprijs van het Concours de la Chanson Française in 2017, zal samen met pianist Erik VAN TRIEST chansons presenteren van Charles Trenet, Claude Nougaro, Michel Legrand, Nino Ferrer e.v.a., die allen een sterke band met de jazz hebben. Kijk ook op: YouTube.

  Maandelijkse chansonavond, presentatie en chansons à la carte: Christophe CHAPLET. Het altijd leuke praatje: Paul ARNOLDUSSEN.  

   

   

   

 • Het Schrijfkabinet met Elke GEURTS en Arjen VAN VEELEN - UITVERKOCHT

  dinsdag 17 april 2018
  20:30
  € 8,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. JE KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Elke en Arjen

  "Aan een roman beginnen is alsof je aan een relatie begint.A.M. Homes, schrijfster.

  Voor iedereen die van lezen, schrijven of schrijvers houdt presenteert het Torpedo Theater het Schrijfkabinet, een maandelijks programma over de kunst van het schrijven en de raadselen van het schrijverschap. Want hoe romantisch is dat eigenlijk, een boek schrijven? Hoe beginnen schrijvers aan een verhaal? Welke schrijfgewoontes hebben ze? Waar halen ze hun inspiratie vandaan? En: gaan ze houden van hun personages? 

  Deze maand vragen we het Arjen VAN VEELEN en Elke GEURTS. Arjen werd met zijn debuut Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken genomineerd voor o.a. de ANV Debutantenprijs en staat op de shortlist van de Libris literatuurprijs. Van Elke verscheen onlangs Ik nog wel van jou, haar tweede roman. Beiden verwerken in hun laatste boek een verlies – Arjen dat van zijn overleden hartsvriend Thomas Blondeau, Elke dat van haar huwelijk nadat dat tegen haar wil eindigde. We vragen hen dus zeker ook: kan schrijven therapeutisch werken?

  Daarnaast leest debutante Femke Baljet voor, belicht Joubert PIGNON een onterecht vergeten schrijver, luistert Pieter KLOP de avond op vanachter de piano, en vat Klaas KNOOIHUIZEN de avond samen in een briljant, kort verhaal. Dat alles onder begeleiding van uw scherpzinnige en warmhartige presentatrice en interviewster: Marijn HEEMSKERK.

  Tot 17 april! Reserveren is handig.

 • De Mus op woensdag 18 april

  woensdag 18 april 2018
  20:30
  € 6,00

  De Mus

  De Mus op woensdag, de wekelijkse theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten.

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/reserveren. Dus niet via onderstaande link.

 • Bijeenkomst Argus

  donderdag 19 april 2018
  17:00
  € 0,00

  Argus

  Geen kaarten beschikbaar.

 • Music Night: Gitta de Ridder + support act Josephine Zwaan

  vrijdag 20 april 2018
  20:30
  € 10,00

  Gitta de Ridder

  Wie Gitta de Ridder voor het eerst ziet en hoort zou verwachten dat deze Londense singer-songwriter een echte Engelse is, terwijl ze toch echt in Nederland opgroeide. Na bijna 9 jaar in London heeft ze inmiddels haar voeten stevig aan de grond binnen het Engelse muzieklandschap en met lovende kritieken op haar eerste Album 'Feathers', support van BBC Introducing en menig Nederlands Radio DJ, zal het zeker niet de laatste keer zijn dat je haar naam voorbij ziet komen.

  Oprecht en puur, zonder rauwe uithalen waar je je achter kunt verschuilen, weet ze haar publiek elke keer te boeien. Geïnspireerd door moderne folk-artiesten, zoals Anais Mitchell en Ane Brun, zijn Gitta’s folkpop songs, met prachtig poëtische, herkenbare teksten, een pijl recht in het hart.

  Gitta’s nieuwe album For Everything A Season verschijnt op 23 maart.

   

  Josephine Zwaan

  Josephine Zwaan bespeelt de taal als haar gitaar; gevoelig en intuïtief. Haar liedjes raken op zielsniveau en schudden je wakker in hun oprechtheid. In 2016 bracht zij haar Nederlandstalige debuutalbum '1/4' uit. In dit even openhartige als eigenwijze portret, legt zij de beproevingen en vragen bloot van het twintigersleven. Momenteel werkt zij aan een nieuwe EP, die begin 2019 zal verschijnen. Josephine was in 2014 finalist in het televisieprogramma 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland' met het nummer ‘Los Vast’. 

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam story

  zondag 22 april 2018
  15:00
  € 15,00

  Jaap Vriend

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town’s most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam. 

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  Duration 60 minutes. In English. Free Classic Amsterdam Café Snacks. 

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.   
  More information on jaapvriend.nl

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • André van den Boogaart - Op de Terugweg van Nergens

  maandag 23 april 2018
  20:30
  € 10,00

  André van den Boogaart

  Recht uit het hart; een term die te pas en te onpas wordt ingezet om het werk van een songschrijver te duiden. Als het op iemand van toepassing is, dan geldt dat voor André van den Boogaart. Geen quasi-poëtisch geneuzel, maar ruw houten teksten uit het leven gekerfd. In het Nederlands, want daarmee kan hij zijn - op z'n zachtst gezegd - dynamische levenswandel het scherpst duiden. Die verhalen zet hij op een muzikale basis van ongerepte country en drassige blues, maar met hulp van zijn nieuwe begeleidingsband de Tornados klinkt zijn geluid op zijn nieuwe, derde album ‘Op de Terugweg van Nergens‘ veelzijdiger dan ooit. Want ondanks dat Tilburger Van den Boogaart in zijn moerstaal zingt, geven deze multi-instrumentalisten met onder andere trompet, sousafoon, piano, mandoline, pedal steel en accordeon de luisteraar het gevoel in New Orleans te zijn.

  ‘Op de Terugweg van Nergens’ slaat op een onbestemd verlangen naar iets schier onbereikbaars. “Ik was eens in Tsjechië te midden van velden vol zonnebloemen en die zagen er vanuit alle kanten hetzelfde uit. Dus welke kant ik ook uit ging, ik had geen idee of ik daar al eerder was en waar ik uit zou komen. Zo is het leven voor mij: je probeert op een bepaald punt te komen waar je nog nooit bent geweest, maar je weet eigenlijk ook niet waar je naartoe gaat”, aldus Van den Boogaart over de inspiratie voor de titelsong en albumtitel.

  ‘Op de Terugweg van Nergens’ is de opvolger van ‘Rauwe Rand’ (2014). In 2012 verscheen zijn solodebuut ‘Met Modder In Mijn Bloed’. Van den Boogaart maakte als gitarist ook jarenlang deel uit van Bradley’s Circus, de band van Mattanja Joy Bradley waarmee hij drie albums maakte. In 2012 verscheen er een documentaire over het leven van André van den Boogaart getiteld ‘Het Kind Is Groot’. Ook schreef hij de titelsong voor de film ‘Dans Met De Duivel’ (2014) en wordt zijn nummer ‘Hey God’ gebruikt in de nieuwe tv-serie ‘Fenix’ die vanaf 1 maart 2018 op Omroep Brabant is te zien.

   

  Facebook
  Spotify artiestenpagina

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis