Torpedo Theater Agenda

 • Ronald Hünneman - DE FLUTFILOSOOF

  maandag 28 mei 2018
  20:30
  € 7,50

  De flutfilosoof

  Filosoof en theatermaker Ronald Hünneman is weer eens vrijgezel en begint op Tinder een zoektocht naar een aantrekkelijke vrouw met gevoel voor ironie. Dag-in-dag-uit glijden honderden foto’s onder zijn vingers door. Om het keuzeproces te vergemakkelijken gaat hij tot zijn eigen verbazing de vrouwen opdelen in categorieën. Dit type vrouwen voldoet zeker niet. Dit type zeker wel. En bij deze hangt het er vanaf.

  Erg succesvol is zijn aanpak echter niet. De enkele contacten die hij krijgt stranden tijdens de eerste chatsessies. Maar juist als hij het op wil geven, geeft een stewardess van de KLM een gouden tip die hem een eerste date én een dansles met een prachtige vrouw oplevert.
  Maar dan het vervolg. Het eerste serieuze gesprek. Ze zal hem onvermijdelijk gaan bestoken met een spervuur van vragen: Hoe sta jij in het leven? Wat ben jij eigenlijk voor persoon? Welke voorkeursdenkstijl heb jij: rood, blauw, geel of groen? Wat doet er voor jou werkelijk toe? En vooral, waar komen je voorouders oorspronkelijk vandaan?
  Bij Ronald slaat de twijfel toe. Hij vreest dat hij het gesprek zal verpesten door zijn sterke afkeer van die nadrukkelijke interesse in zijn persoonlijkheid, karakter, culturele achtergrond en identiteit. Maar ja, het is een prachtige vrouw, en tot nu toe de enige die wat in hem lijkt te zien.
  Om de avond tot een goed einde te brengen smeedt hij daarom een ingenieus plan. Hij zal zijn familiegeschiedenis gebruiken om haar de filosofische onzinnigheid van haar ondervraging in te laten zien.
  Maar is haar gevoel voor ironie sterk genoeg om dit plan te laten slagen?

  Waarom een voorstelling door een filosoof?

  Filosofie hoort niet in dikke of onleesbare boeken. Filosofie hoort niet in stoffige cafés waar geleerde dames en heren zich peinzend buigen over abstracte vraagstukken. Filosofie hoort middenin de samenleving. Filosofie is theater. En in het theater hoort een filosoof vastgeroeste en dierbare ideeën van het publiek uit te dagen en te ondermijnen, met ironie, humor en filosofisch venijn.

  Ronald Hünneman is filosoof, schrijver en theatermaker. Hij studeerde filosofie in Groningen, was dertien jaar leraar in het speciaal onderwijs (Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen) en doceerde op de Rijksuniversiteit Groningen, Erasmus Universiteit en Universiteit van Leiden. Meer dan tienduizend mensen woonden zijn performance lecture “Pijnlijke Contacten” bij.

  www.deflutfilosoof.nl en www.ronaldhunneman.com

 • Ronald Hünneman - DE FLUTFILOSOOF

  dinsdag 29 mei 2018
  20:30
  € 7,50

  De flutfilosoof

  Filosoof en theatermaker Ronald Hünneman is weer eens vrijgezel en begint op Tinder een zoektocht naar een aantrekkelijke vrouw met gevoel voor ironie. Dag-in-dag-uit glijden honderden foto’s onder zijn vingers door. Om het keuzeproces te vergemakkelijken gaat hij tot zijn eigen verbazing de vrouwen opdelen in categorieën. Dit type vrouwen voldoet zeker niet. Dit type zeker wel. En bij deze hangt het er vanaf.

  Erg succesvol is zijn aanpak echter niet. De enkele contacten die hij krijgt stranden tijdens de eerste chatsessies. Maar juist als hij het op wil geven, geeft een stewardess van de KLM een gouden tip die hem een eerste date én een dansles met een prachtige vrouw oplevert.
  Maar dan het vervolg. Het eerste serieuze gesprek. Ze zal hem onvermijdelijk gaan bestoken met een spervuur van vragen: Hoe sta jij in het leven? Wat ben jij eigenlijk voor persoon? Welke voorkeursdenkstijl heb jij: rood, blauw, geel of groen? Wat doet er voor jou werkelijk toe? En vooral, waar komen je voorouders oorspronkelijk vandaan?
  Bij Ronald slaat de twijfel toe. Hij vreest dat hij het gesprek zal verpesten door zijn sterke afkeer van die nadrukkelijke interesse in zijn persoonlijkheid, karakter, culturele achtergrond en identiteit. Maar ja, het is een prachtige vrouw, en tot nu toe de enige die wat in hem lijkt te zien.
  Om de avond tot een goed einde te brengen smeedt hij daarom een ingenieus plan. Hij zal zijn familiegeschiedenis gebruiken om haar de filosofische onzinnigheid van haar ondervraging in te laten zien.
  Maar is haar gevoel voor ironie sterk genoeg om dit plan te laten slagen?

  Waarom een voorstelling door een filosoof?

  Filosofie hoort niet in dikke of onleesbare boeken. Filosofie hoort niet in stoffige cafés waar geleerde dames en heren zich peinzend buigen over abstracte vraagstukken. Filosofie hoort middenin de samenleving. Filosofie is theater. En in het theater hoort een filosoof vastgeroeste en dierbare ideeën van het publiek uit te dagen en te ondermijnen, met ironie, humor en filosofisch venijn.

  Ronald Hünneman is filosoof, schrijver en theatermaker. Hij studeerde filosofie in Groningen, was dertien jaar leraar in het speciaal onderwijs (Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen) en doceerde op de Rijksuniversiteit Groningen, Erasmus Universiteit en Universiteit van Leiden. Meer dan tienduizend mensen woonden zijn performance lecture “Pijnlijke Contacten” bij.

  www.deflutfilosoof.nl en www.ronaldhunneman.com

 • De Mus op woensdag 30 mei

  woensdag 30 mei 2018
  20:15
  € 6,00

  Mus

  De Mus op woensdag, de wekelijkse theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen. Met avant-garde en ambient art pop van muziekduo Awün (beluister ze hier), de theatervoorstelling Nieuwkomers, met statushouders uit landen in oorlog, en tuin-, natuur-, en vogelexpert Peter Verschure over zijn huismushotel (lees anders alvast dit artikel).

  Laatste keer in het theatertje voor de zomer. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/reserveren. Dus niet via onderstaande link.

 • Theater gereserveerd

  donderdag 31 mei 2018
  14:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam story

  vrijdag 1 juni 2018
  20:30
  € 15,00

  Jaap Vriend

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town’s most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam. 

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  Duration 60 minutes. In English. Free Classic Amsterdam Café Snacks. 

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.   
  Book your tickets by sending an email to reserveren@torpedotheater.nl or call 020-4284993 (or click on the red field on the right).

 • Torpedo Taalcafé - Torpedo Language Cafe

  zondag 3 juni 2018
  20:00
  € 5,00

  Taalcafe

  Spaanse muziek, Mahou in de hand, bakje olijven op de bar. Torpedo Taalcafé opent vandaag weer zijn deuren voor iedereen die Spaans, Engels of Nederlands wil oefenen. Laat je grammaticaboeken vallen – dit is het echte werk. Kaartjes zijn te reserveren via torpedotaalcafe@gmail.com voor vijf euro inclusief een drankje. Aan de deur betalen (geen pin, alleen contant). Mis het niet! Vamos a pasarlo bomba.

  Música española, una buena Mahou bien fría acompañado de unas aceitunas. Torpedo language cafe abre sus puertas para todo aquel que quiera practicar español, inglés u holandés, suelta tus libros de gramática y práctica con personas nativas en un ambiente agradable y familiar! Puedes reservar tu entrada accediendo a torpedotaalcafe@gmail.com por solo 5 euros con una bebida incluida. Puedes pagarlo en la entrada (no se admiten tarjetas, solo efectivo). No te lo pierdas, vamos a pasarlo bomba! Te esperamos a ti y a tus amigos.

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam story

  vrijdag 8 juni 2018
  20:30
  € 15,00

  Jaap Vriend

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town’s most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam. 

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  Duration 60 minutes. In English. Free Classic Amsterdam Café Snacks. 

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.   

  Buy your tickets here (https://www.eventbrite.nl/e/tickets-theatershow-when-anne-frank-met-rembrandt-in-english-46493602617#tickets)

  or

  Reserve your tickets by sending an email to reserveren@torpedotheater.nl or call 020-4284993
  (or click on the red field on the right).