Torpedo Theater Agenda

 • Theater gereserveerd

  maandag 7 mei 2018
  13:00
  € 0,00

  13-17 uur. Theater gereserveerd.

 • SPOTVOGELS - een vrolijke vogelavond met Saskia van LOENEN, Jean-Pierre GEELEN en Remco DAALDER

  maandag 7 mei 2018
  20:30
  € 8,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Spotvogels

  Jean-Pierre GEELEN en Saskia van LOENEN schreven het onlangs verschenen juweeltje Spotvogels, ‘de vrolijke veldgids over vogels en vogelaars’. Samen met de Amsterdamse stadsecoloog Remco DAALDER zijn zij de gasten op deze door Michiel EIJSBOUTS gepresenteerde avond. Speciale gast: Tom AMERICA, onder meer bekend van zijn prachtuitvoering van Jan Hanlo's DE MUS en het door hem voor Kinderen voor Kinderen geschreven DOMME DOMME DODO. Muzikale omlijsting: Pieter KLOP.
  Met ook: Vogelfoto's. Vogelverhalen. Vogelfilmpjes. Meerkoeten en andere Amsterdamse vogels. Exotisch: de jacht naar endemische vogelsoorten op de Canarische elanden. De Tenerife pimpelmees! De Canarische Tjiftjaf! Echte wilde Duitse hippies! De laurierduif EN de Tenerifse reuzenhagedis! Kortom, wacht niet te lang met reserveren, vogelvrienden - voor wat wel eens het ornithologische hoogtepunt van het jaar zou kunnen zijn.  

  - Jean-Pierre Geelen is redacteur bij de Volkskrant en al lang vogelaar. In 2010 schreef hij Blinde vink; Hoe ik leerde vogels kijken.
  - Saskia van Loenen is eindredacteur bij NRC Handelsblad en begon vier jaar geleden met vogels kijken.
  - Remco Daalder won in 2014 de Jan Wolkersprijs voor het beste natuurboek met De gierzwaluw.
  - Componist, muzikant en kunstenaar Tom America maakt muzikale sculptuurtjes.
  - Presentator Michiel >flux de bouche< Eijsbouts is de Groucho Marx van de Lage Landen.
  - Pieter Klop is onze heerlijke huismusikant.  
  *
 • Van Huilenbroecks Pretpaleis

  dinsdag 8 mei 2018
  20:30
  € 8,00

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa, gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH en Harrie JANSSEN.


 • De Mus op woensdag 9 mei

  woensdag 9 mei 2018
  20:15
  € 6,00

  Mus

  De Mus op woensdag, de wekelijkse theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten.

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/reserveren. Dus niet via onderstaande link.

 • Music Night: Samuel Lee / Olivia Rudeen

  vrijdag 11 mei 2018
  20:30
  € 10,00

  Torpedo goes Nashville! Vandaag in Torpedo's Music Night maar liefst twee Amerikaanse singer-songwriters uit het mekka van de countrywereld: Samuel Lee & Olivia Rudeen!

  Samuel Lee

  Samuel Lee komt oorspronkelijk uit Denver maar woont alweer geruime tijd in Nashville. Zijn muziek is een mengeling van klassieke roots, rock, rhythm & blues en soul. Hij is een geboren verhalenverteller, zijn teksten zijn persoonlijk, rauw en herkenbaar en met zijn unieke stemgeluid weet hij op het podium een intieme sfeer te creëren.

  Samuel deelde het podium onder andere met Allen Stone, 3 Doors Down, Dia Frampton en The Wild Feathers. In 2013 kwam zijn album 'Raise Your Flag' uit, dat in diverse Amerikaanse hitlijsten de top 20 haalde en zijn laatste project is getiteld ‘Mirrors, Vol. 1’.

  Olivia Rudeen

  Ook Olivia Rudeen komt uit Denver, maar verhuisde in 2013 naar Nashville, waar ze sindsdien regelmatig optreedt in het wereldberoemde Bluebird Cafe. Samen met Jake Etheridge (van de Common Linnets) bracht ze vorig jaar de EP ‘Olive James’ uit en  schreef ze het nummer 'As The Crow Flies' dat onlangs vertolkt werd in de populaire Amerikaanse tv-serie Nashville. Olivia speelt meer dan 80 shows per jaar door heel Amerika en heeft inmiddels het podium gedeeld met Courtyard Hounds, DeVotchKa, Ashely McBryde, Air Dubai, Charlie Mars en vele anderen.

  Olivia's meest recente solo EP is getiteld ‘The Colorado Sessions’ en werd geproduceerd door Joel Van Horne (Covenhoven).

  ---------------------------------------

  Samuel en Olivia staan garant voor een onvervalst avondje Nashville waarbij ze zowel eigen nummers als covers ten gehore brengen. Na vele optredens in de Verenigde Staten maken ze nu hun eerste uitstapje naar het buitenland en wij zijn er dan ook zeer trots op om deze twee topartiesten in het Torpedo Theater te mogen verwelkomen!!

   

  www.samuelleemusic.com

  www.oliviarudeen.com

 • Boekenclub Het Nachtkastje: Moederdagmatinee met STIJN AERDEN

  zondag 13 mei 2018
  15:00
  € 7,50

  Stijn

  Deze keer in boekenclub Het Nachtkastje: ‘Met de hele familie en Koen’, de tweede roman van Stijn Aerden. Het aanstekelijke familieportret is een uitgelezen onderwerp van gesprek voor een moederdagmatinee. Stijn zelf zal ons vereren met zijn aanwezigheid; we gaan hem aan de tan​d voelen over schrijven, families en buitenbeentjes. Iedereen is van harte uitgenodigd om hem ook vragen te stellen, of mee te doen aan het Lezerspanel of de Quiz, of gewoon te luisteren naar de Recensent van dienst, de Voorlezer en het Hoorspel.

   Reserveren kan via: nachtkastjeintorpedo@gmail.com

   Boekenclub Het Nachtkastje is een programma van MAAIKE LANGE en JORINE LAMSMA.

 • Salon des Chansons: Paris, Mai ‘68 - Marie & Christophe Chaplet

  maandag 14 mei 2018
  20:00
  € 10,00

  Marie Chaplet

  Jean Ferra, Léo Ferré, Brassens, Jacques Brel, Françoise Hardy, Jacques Dutronc, Nino Ferrer, Jacques Higelin - de Parijse studentenrevolte van 1968 was een inspiratiebron voor tal van liedjes, waarvan Marie CHAPLET – wat een blijmakende stem, wat een prettige presentatie – er een flink aantal laat horen. Voor de pauze kiest het publiek liedjes uit de kaartenbak van Christophe, bekend of wat minder bekend.
  Het altijd leuke praatje komt weer van Paul ARNOLDUSSEN. Met een speciale bijdrage van Philippe ASTRUC en chansons met een boodschap.  

  Attention: de Salon des Chansons begint voortaan om 20:00 uur.