Torpedo Theater Agenda

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis

  dinsdag 8 mei 2018
  20:30
  € 8,00

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa, gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH en Harrie JANSSEN.


 • De Mus op woensdag 9 mei

  woensdag 9 mei 2018
  20:15
  € 6,00

  Mus

  De Mus op woensdag, de wekelijkse theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten.

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/reserveren. Dus niet via onderstaande link.

 • Music Night: Samuel Lee / Olivia Rudeen

  vrijdag 11 mei 2018
  20:30
  € 10,00

  Torpedo goes Nashville! Vandaag in Torpedo's Music Night maar liefst twee Amerikaanse singer-songwriters uit het mekka van de countrywereld: Samuel Lee & Olivia Rudeen!

  Samuel Lee

  Samuel Lee komt oorspronkelijk uit Denver maar woont alweer geruime tijd in Nashville. Zijn muziek is een mengeling van klassieke roots, rock, rhythm & blues en soul. Hij is een geboren verhalenverteller, zijn teksten zijn persoonlijk, rauw en herkenbaar en met zijn unieke stemgeluid weet hij op het podium een intieme sfeer te creëren.

  Samuel deelde het podium onder andere met Allen Stone, 3 Doors Down, Dia Frampton en The Wild Feathers. In 2013 kwam zijn album 'Raise Your Flag' uit, dat in diverse Amerikaanse hitlijsten de top 20 haalde en zijn laatste project is getiteld ‘Mirrors, Vol. 1’.

  Olivia Rudeen

  Ook Olivia Rudeen komt uit Denver, maar verhuisde in 2013 naar Nashville, waar ze sindsdien regelmatig optreedt in het wereldberoemde Bluebird Cafe. Samen met Jake Etheridge (van de Common Linnets) bracht ze vorig jaar de EP ‘Olive James’ uit en  schreef ze het nummer 'As The Crow Flies' dat onlangs vertolkt werd in de populaire Amerikaanse tv-serie Nashville. Olivia speelt meer dan 80 shows per jaar door heel Amerika en heeft inmiddels het podium gedeeld met Courtyard Hounds, DeVotchKa, Ashely McBryde, Air Dubai, Charlie Mars en vele anderen.

  Olivia's meest recente solo EP is getiteld ‘The Colorado Sessions’ en werd geproduceerd door Joel Van Horne (Covenhoven).

  ---------------------------------------

  Samuel en Olivia staan garant voor een onvervalst avondje Nashville waarbij ze zowel eigen nummers als covers ten gehore brengen. Na vele optredens in de Verenigde Staten maken ze nu hun eerste uitstapje naar het buitenland en wij zijn er dan ook zeer trots op om deze twee topartiesten in het Torpedo Theater te mogen verwelkomen!!

   

  www.samuelleemusic.com

  www.oliviarudeen.com

 • Boekenclub Het Nachtkastje: Moederdagmatinee met STIJN AERDEN

  zondag 13 mei 2018
  15:00
  € 7,50

  Stijn

  Deze keer in boekenclub Het Nachtkastje: ‘Met de hele familie en Koen’, de tweede roman van Stijn Aerden. Het aanstekelijke familieportret is een uitgelezen onderwerp van gesprek voor een moederdagmatinee. Stijn zelf zal ons vereren met zijn aanwezigheid; we gaan hem aan de tan​d voelen over schrijven, families en buitenbeentjes. Iedereen is van harte uitgenodigd om hem ook vragen te stellen, of mee te doen aan het Lezerspanel of de Quiz, of gewoon te luisteren naar de Recensent van dienst, de Voorlezer en het Hoorspel.

   Reserveren kan via: nachtkastjeintorpedo@gmail.com

   Boekenclub Het Nachtkastje is een programma van MAAIKE LANGE en JORINE LAMSMA.

 • Salon des Chansons: Paris, Mai ‘68 - Marie & Christophe Chaplet

  maandag 14 mei 2018
  20:00
  € 10,00

  Marie Chaplet

  Jean Ferra, Léo Ferré, Brassens, Jacques Brel, Françoise Hardy, Jacques Dutronc, Nino Ferrer, Jacques Higelin - de Parijse studentenrevolte van 1968 was een inspiratiebron voor tal van liedjes, waarvan Marie CHAPLET – wat een blijmakende stem, wat een prettige presentatie – er een flink aantal laat horen. Voor de pauze kiest het publiek liedjes uit de kaartenbak van Christophe, bekend of wat minder bekend.
  Het altijd leuke praatje komt weer van Paul ARNOLDUSSEN. Met een speciale bijdrage van Philippe ASTRUC en chansons met een boodschap.  

  Attention: de Salon des Chansons begint voortaan om 20:00 uur.  
 • De Mus op woensdag 16 mei

  woensdag 16 mei 2018
  20:15
  € 6,00

  Mus

  De Mus op woensdag, de wekelijkse theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken. Nooit eerder stapte je zo gelukzalig weer naar buiten.

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je overdonderen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/reserveren. Dus niet via onderstaande link.

 • De Kijkclub #12: DE MOORD-DATABASE VAN PETER DE KOCK - UITVERKOCHT

  donderdag 17 mei 2018
  20:30
  € 8,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Moord-Cluedo

  - ‘Het vertellen van verhalen is wat kunst, wetenschap en opsporing met elkaar verbindt.’

  In de ogen van ex-filmmaker PETER DE KOCK valt ieder menselijk handelen binnen de vorm van het verhaal. Bij de politie gaf hij jarenlang leiding aan infiltraties, getuigenbescherming en gevoelige beveiliging. Slachtoffer, dader, motief, ook daar draait alles om verhaal. Zou je crimineel gedrag kunnen voorspellen op grond van verhaalstructuur? In 2014 promoveerde De Kock aan de Universiteit van Tilburg op ‘Anticipating Criminal Behavior’.

  - ‘Elk verhaal -ook elke moord- telt twaalf elementen, die altijd terugkomen (motief, werkwijze, symboliek enz). Daaronder hangen 200 duizend subelementen (touw, bom, vergif enz)’

  In datzelfde jaar richtte hij een bedrijf op -Pandora Intelligence- dat bestaande en fictieve moordscenario’s in narratieve elementen opsplitst en ze in een database opslaat.

  Vindt een nieuwe moord plaats, dan kunnen de elementen ervan worden ingevoerd. Waarna de database scenario’s ophoest die tot een oplossing kunnen leiden. Werkt ook voor Cold Cases.

  - ‘Opsporingsinstanties zouden meer gebruik moeten maken van een beroepsgroep met veel fantasie: kunstenaars’

  Hoe zit het met de verhouding tussen verhaal en waarheid? (met fragment van De Kocks film ‘De handen van Che Guevara’)

  Hoe splits je een moord op in narratieve elementen?
  En nog veel meer
  vragen die beantwoord worden op 17 mei.

  De Kijkclub is een tweemaandelijks programma voor liefhebbers van ontdekkingen. De Kijkclub is: Hans Aarsman, Maartje den Breejen, Claudia Sola en Carel Helder.