Torpedo Theater Agenda

 • Podcastclub aflevering 6: De Kostgangers

  donderdag 14 juni 2018
  20:00
  € 7,50

  Podcastclub

  Podcastclub is de avond voor podcastfans, makers en bingeluisteraars. Een boekenclub, maar dan voor podcasts. Op 14 juni zijn De Kostgangers te gast, zij maken radioverhalen en documentaires die ze als podcast uitbrengen. Ze zijn bovendien een van de eersten die rondkomen van podcasten. We hebben een exclusieve preview van een nieuw audioverhaal en je kunt al je vragen stellen over techniek en hoe je geld verdient met podcasten. Daar wil je bijhoren!


 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam story

  vrijdag 15 juni 2018
  20:30
  € 15,00

  Jaap Vriend

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town’s most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam. 

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  Duration 60 minutes. In English. Free Classic Amsterdam Café Snacks. 

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.

    
  Buy your tickets here 


  or

  reserve your tickets by sending an email to reserveren@torpedotheater.nl or call 020-4284993
  (or click on the red field on the right)

  or 

  first watch the promo.

   

  Some reviews:

  Fantastic performance. Very intelligently written piece, original and creative! Would highly recommend it. Tati from Ireland

  The stories about the city that surrounds you gave us the chance to experience the city from a new angle. We can warmly recommend visiting Jaap's funny, entertaining and informative show. Torsten from Germany

  We really enjoyed Jaap's show! The atmosphere in the theatre with live piano music is really great! Recommended to everyone who wants to spend a nice night out and who wants to learn more about Amsterdam. Pato from Argentina

  Wonderful, fun, informative show and a unique experience in the heart of Amsterdam! Highly recommend! Kate from the United States

 • Het Schrijfkabinet met Laura VAN DER HAAR en Jean Pierre RAWIE

  dinsdag 19 juni 2018
  20:30
  € 8,00

  Laura en Jean Pierre

  Het Schrijfkabinet is een maandelijks programma over de kunst van het schrijven en de raadselen van het schrijverschap. Elke derde dinsdag van de maand vertellen twee schrijvers hoe ze dat nu eigenlijk doen, een boek schrijven. Zo weten we inmiddels dat Marjolijn van Heemstra haar gedichtenbundel Meer hoef dan voet schreef in een nagebouwde spaceshuttle op een tentoonstelling over de ruimte(vaart), dat Walter van den Berg zijn boeken voor de TV schrijft, en dat Tommy Wieringa het liefst in een boom ging zitten toen zijn boek Joe Speedboot uitkwam. Van Arjen van Veelen kwam de gouden tip om altijd schoenen aan te trekken voordat je begint met schrijven.

  Dinsdag 19 juni zijn Jean Pierre RAWIE en Laura VAN DER HAAR te gast. Jean Pierre Rawie is een van Nederlands meest geliefde en succesvolste dichters. In 2008 won hij de Charlotte Köhler Prijs voor zijn gehele oeuvre. Proza schrijft hij ook, daarmee debuteerde hij in 2013 met Vroeger was alles beter, behalve de tandarts. Laura van der Haar is archeologe. In 2012 stuurde ze op de bonnefooi een gedicht in naar het NK Poetry Slam en won deze promt. Haar alom geprezen dichtbundel Bodemdrang volgde in 2014, in het voorjaar van 2018 kwam haar debuutroman Het Wolfgetal uit. Twee schrijvers, kortom, die vooraleerst dichter zijn. Hoe komen zij tot hun pennenvruchten? We gaan het ze vragen.

  Als altijd is er daarnaast De Debutant (geleverd door de Schrijversvakschool, deze keer is het Renske VAN DEN BROEK) belicht Joubert PIGNON een onterecht vergeten schrijver, speelt Pieter KLOP piano, en vat Klaas KNOOIHUIZEN de avond samen in een briljant, kort verhaal. Dat alles onder begeleiding van uw scherpzinnige maar warmhartige presentatrice en interviewster: Marijn HEEMSKERK.

 • Theater gereserveerd

  dinsdag 19 juni 2018
  14:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • Theater gereserveerd

  donderdag 21 juni 2018
  19:00
  € 0,00

  Theater gereserveerd. Geen kaarten beschikbaar.

 • Theater gereserveerd

  donderdag 21 juni 2018
  14:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • Rubén Sánchez presenteert: ALICE

  vrijdag 22 juni 2018
  19:30
  € 7,50

  Een one man show met eigen geschreven nummers in een intieme setting. 

  Rubén
  RUBÉN SÁNCHEZ (geboren te Leuven, België) is een singer-songwriter en performance-artiest uit Amsterdam, Nederland. Hij studeerde af aan de Academie voor Theater & Dans als professioneel danser. Tijdens zijn studie heeft hij zijn voormalige vaardigheden van muziek produceren, choreografie maken en uitvoeren, visuals ontwikkelen en teksten schrijven gecombineerd met zijn talent voor zingen. De uitkomst hiervan waren karakteristieke performances die zijn muziek als totaalervaringen presenteren.
   
  Rubén’s fascinatie en thematiek betreft voornamelijk de authenticiteit van de menselijke ziel. Hij deelt zijn persoonlijke worstelingen zoals de omarming en afwijzing van jezelf, de liefde, de gekte en de zoektocht naar connectie met zijn publiek via kritische teksten richting groepscultuur en maatschappij.
   
  Met de droom om met mensen een diepere verbinding te maken ontwikkelde hij 'The Kaninchen Revolution'. Deze staat voor het ontwaken van het innerlijke kind dat zich in alle oorspronkelijkheid laat leiden door het vertrouwen op de eigen gevoelens, fantasieën en dromen. Kaninchen is geïnspireerd op de vervreemdende ervaring van Alice in Wonderland (uit het boek: Lewis Carroll) en NEO (uit The Matrix), die allebei door het volgen van een konijn in een andere wereld en realiteit belanden.

  Er zijn twee voorstellingen, De eerste begint om 19:30, de tweede begint om 21:00 uur. Geef a.u.b. even aan voor welke voorstelling u reserveert.

   

  www.rubensanchezworld.com