Torpedo Theater Agenda

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis met CLOUS VAN MECHELEN - UITVERKOCHT

  dinsdag 11 september 2018
  20:30
  € 8,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Clous

  Iedereen kent het Vivaldi-achtige melodietje dat jarenlang de Grolsch-reclame sierde, maar ook voor een house-muziekje draait hij zijn hand niet om. Want de gast waarmee we ons nieuwe seizoen openen heeft ‘een idioot gevoel voor muziekstijlen’. Op dinsdag 11 september ontvangt presentator Stef LOKIN muzikant, componist, performer en producer CLOUS VAN MECHELEN (1941), alias Jan Vos.

  Natuurlijk is er weer fijn beeldmateriaal en livemuziek.

  Van Mechelen studeerde klarinet en piano aan het conservatorium, maar maakte furore met zijn onafscheidelijke saxofoon. Hij componeert muziek voor radio- en tv-programma’s, (teken)films, theater en commercials. Zeer dierbaar is zijn samenwerking met Tol Hansse, die hij tijdens zijn studie leerde kennen; zijn megahit Big City uit 1978 behoort inmiddels tot ons cultureel erfgoed. Ook het legendarische lied Zuurkool met vette jus, onnavolgbaar gezongen door Sjef van Oekel, is van zijn hand. Hij werkte jarenlang samen met Wim. T. Schippers en schreef alle muziek voor o.a. ‘We zijn weer thuis’, ‘Op zoek naar Jolanda’ en ‘Flogiston’. Met Paul Haenen en Schippers bedacht hij de liedjes voor de Bert en Ernie-cd’s.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa, gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG en Sylvester HOOGMOED. Productie en publiciteit: Anita GUNDLACH. Techniek: Harrie JANSSEN.

 • De Kijkclub #13: met A.L. Snijders - UITVERKOCHT

  donderdag 13 september 2018
  20:30
  € 8,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  A.L. Snijders

  Ik loop met de honden door het bos. Het is de uiterste seconde. Ik ontmoet een wandelaar. Bijzonder, er loopt nooit iemand in het bos. We praten. Hij vraagt wat ik doe. Ik zeg: Ik ben schrijver. Hij zegt: Dat is iemand die aan het strand staat, een zandkorrel tussen zijn vingers bekijkt en die beschrijft. Als hij klaar is, is hij oud. Hij denkt dat hij het strand beschreven heeft. Ik zeg: godverdomme.

  De Kijkclub is een tweemaandelijks programma voor liefhebbers van ontdekkingen. De Kijkclub is: Hans Aarsman, Yvonne Grootenboer, Claudia Sola en Carel Helder. De gast is deze keer de meester van het zeer korte verhaal, A.L. Snijders.

 • Music Night: Daithi Rua

  vrijdag 14 september 2018
  20:30
  € 10,00

  DAITHI RUA

  Daithi Rua – Iers voor ‘Rode David’ – a.k.a. David Donegan kreeg het muziek maken met de paplepel ingegoten. Na zijn schooltijd vormde hij de Celtic Rock band ‘Sans Souci’ waarmee hij op Europese Festivals speelde en zelfs op tour ging in het Midden Oosten, samen met Davey Arthur van Furey’s Fame.

  Eind jaren ’90 lonkte het vaste land en verruilde Daithi Ierland voor het vaste land van Europa. Als thuisbasis koos hij Gent in België. Dat bleek een prima voedingsbodem voor zijn creativiteit en inmiddels heeft hij vele mooie samenwerkingsverbanden op zijn naam staan, zoals met Eva de Roovere, Aidan Burke, Urban Trad en KADRIL. 

  Daithi schrijft nummers die recht uit het hart komen, soms met een licht politieke lading en altijd over wat hem op dat moment fascineert. In de lijn van Luka Bloom staat hij garant voor een prachtige avond vol mooie liedjes en fijne verhalen.

 • Theater gereserveerd

  zondag 16 september 2018
  13:00
  € 0,00

  13 - 18 uur. Op uitnodiging.

 • Salon des Chansons: Maeve van der Steen chante la Chanson Réaliste - UITVERKOCHT

  maandag 17 september 2018
  20:00
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Maeve van der Steen

 • Het Schrijfkabinet met Jan BOERSTOEL en Dorine WIERSMA

  dinsdag 18 september 2018
  20:30
  € 8,00

   

  Jan en Dorine

  Voor iedereen die van lezen, schrijven of schrijvers houdt presenteert het Torpedo Theater Het Schrijfkabinet, een maandelijks programma over de kunst van het schrijven en de raadselen van het schrijverschap. 

  De zomer is (bijna) voorbij, dus het is tijd voor liedjes. Hoe doe je dat, liedjes schrijven? We vragen het Jan BOERSTOEL en Dorine WIERSMA. Jan schrijft gedichten, sonetten en liedjes. Hij schreef veel bekende kleinkunst- en cabaretklassiekers en zijn teksten werden gezongen door o.a. Adèle Bloemendaal, Youp van 't Hek, Karin Bloemen en Martine Bijl. Tot twee keer toe won hij de A.M.G. Schmidtprijs. Die won Dorine ook: met Stoute Heleen. De pers: 'Grofgebekt onderkoeld en erg grappig.' (NRC). 'De nummers van Wiersma zitten knap in elkaar' (de Volkskrant). En Adriaan Jaeggi schreef al: 'De leukste vrouw met gitaar tussen hier en de Kaap.' En zo is het.

  Plus: als altijd belicht Joubert PIGNON een onterecht vergeten schrijver, bespeelt Pieter KLOP de piano, leest een debutant van de Schrijversvakschool voor, deze keer Esther VAN DER KROL en vat Klaas KNOOIHUIZEN de avond samen in een briljant, kort verhaal. Dat alles onder begeleiding van uw scherpzinnige en warmhartige presentatrice en interviewster: Marijn HEEMSKERK.

 • Theater gerserveerd

  woensdag 19 september 2018
  11:00
  € 0,00

  Repetitie. Geen kaarten beschikbaar.