Torpedo Theater Agenda

 • De Kijkclub #13: met A.L. Snijders - UITVERKOCHT

  donderdag 13 september 2018
  20:30
  € 8,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  A.L. Snijders

  Ik loop met de honden door het bos. Het is de uiterste seconde. Ik ontmoet een wandelaar. Bijzonder, er loopt nooit iemand in het bos. We praten. Hij vraagt wat ik doe. Ik zeg: Ik ben schrijver. Hij zegt: Dat is iemand die aan het strand staat, een zandkorrel tussen zijn vingers bekijkt en die beschrijft. Als hij klaar is, is hij oud. Hij denkt dat hij het strand beschreven heeft. Ik zeg: godverdomme.

  De Kijkclub is een tweemaandelijks programma voor liefhebbers van ontdekkingen. De Kijkclub is: Hans Aarsman, Yvonne Grootenboer, Claudia Sola en Carel Helder. De gast is deze keer de meester van het zeer korte verhaal, A.L. Snijders.

 • Music Night: Daithi Rua

  vrijdag 14 september 2018
  20:30
  € 10,00

  DAITHI RUA

  Daithi Rua – Iers voor ‘Rode David’ – a.k.a. David Donegan kreeg het muziek maken met de paplepel ingegoten. Na zijn schooltijd vormde hij de Celtic Rock band ‘Sans Souci’ waarmee hij op Europese Festivals speelde en zelfs op tour ging in het Midden Oosten, samen met Davey Arthur van Furey’s Fame.

  Eind jaren ’90 lonkte het vaste land en verruilde Daithi Ierland voor het vaste land van Europa. Als thuisbasis koos hij Gent in België. Dat bleek een prima voedingsbodem voor zijn creativiteit en inmiddels heeft hij vele mooie samenwerkingsverbanden op zijn naam staan, zoals met Eva de Roovere, Aidan Burke, Urban Trad en KADRIL. 

  Daithi schrijft nummers die recht uit het hart komen, soms met een licht politieke lading en altijd over wat hem op dat moment fascineert. In de lijn van Luka Bloom staat hij garant voor een prachtige avond vol mooie liedjes en fijne verhalen.

 • Theater gereserveerd

  zondag 16 september 2018
  13:00
  € 0,00

  13 - 18 uur. Op uitnodiging.

 • Salon des Chansons: Maeve van der Steen chante la Chanson Réaliste - UITVERKOCHT

  maandag 17 september 2018
  20:00
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Maeve van der Steen

 • Het Schrijfkabinet met Jan BOERSTOEL en Dorine WIERSMA

  dinsdag 18 september 2018
  20:30
  € 8,00

   

  Jan en Dorine

  Voor iedereen die van lezen, schrijven of schrijvers houdt presenteert het Torpedo Theater Het Schrijfkabinet, een maandelijks programma over de kunst van het schrijven en de raadselen van het schrijverschap. 

  De zomer is (bijna) voorbij, dus het is tijd voor liedjes. Hoe doe je dat, liedjes schrijven? We vragen het Jan BOERSTOEL en Dorine WIERSMA. Jan schrijft gedichten, sonetten en liedjes. Hij schreef veel bekende kleinkunst- en cabaretklassiekers en zijn teksten werden gezongen door o.a. Adèle Bloemendaal, Youp van 't Hek, Karin Bloemen en Martine Bijl. Tot twee keer toe won hij de A.M.G. Schmidtprijs. Die won Dorine ook: met Stoute Heleen. De pers: 'Grofgebekt onderkoeld en erg grappig.' (NRC). 'De nummers van Wiersma zitten knap in elkaar' (de Volkskrant). En Adriaan Jaeggi schreef al: 'De leukste vrouw met gitaar tussen hier en de Kaap.' En zo is het.

  Plus: als altijd belicht Joubert PIGNON een onterecht vergeten schrijver, bespeelt Pieter KLOP de piano, leest een debutant van de Schrijversvakschool voor, deze keer Esther VAN DER KROL en vat Klaas KNOOIHUIZEN de avond samen in een briljant, kort verhaal. Dat alles onder begeleiding van uw scherpzinnige en warmhartige presentatrice en interviewster: Marijn HEEMSKERK.

 • Theater gerserveerd

  woensdag 19 september 2018
  11:00
  € 0,00

  Repetitie. Geen kaarten beschikbaar.

 • Music Night: JP den Tex

  donderdag 20 september 2018
  20:30
  € 12,50

  JP den Tex

  Old, New, Borrowed & Blue

  Singer-songwriter JP den Tex tapt een avond lang uit zijn rijke voorraad muzikantenverhalen… En zingt en speelt een aantal ‘publiekslievelingen’ uit vorige shows.

  JP (JP staat voor Jan-Pieter) waagde zich in de vroege zeventiger jaren als één der eersten aan een originele Nederlandse adaptatie van Amerikaanse countryrock. Wat ze tegenwoordig “Americana” noemen, zat hem blijkbaar in het bloed. Geïnspireerd door o.a. Neil Young, Traffic en The Band verscheen in 1971 het veel geprezen album “Little Heroes” van de Bergense groep Tortilla, waarvan ook zijn zingende broer Emile deel uitmaakte.

  Via deelname aan allerlei bands - waarvan Vitesse de bekendste was - belandde JP aan het begin van de jaren tachtig bij de platenmaatschappij van Radio Luxemburg. Daar begon zijn carrière als singer/songwriter. De laatste jaren ontwikkelde JP zich - onder meer door succesvolle uitstapjes in het theater, waaronder de theatertoer “Op Weg Naar Huis” met Kees Prins en Paul de Munnik (2007) - op het podium tot een boeiend verhalenverteller. Waardoor tegenwoordig óók de bij de verhalen horende liedjes nog aan kracht gewonnen lijken te hebben.

  www.jp-den-tex.com