Torpedo Theater Agenda

 • Salon des Chansons: Maeve van der Steen chante la Chanson Réaliste - UITVERKOCHT

  maandag 17 september 2018
  20:00
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Maeve van der Steen

 • Het Schrijfkabinet met Jan BOERSTOEL en Dorine WIERSMA

  dinsdag 18 september 2018
  20:30
  € 8,00

   

  Jan en Dorine

  Voor iedereen die van lezen, schrijven of schrijvers houdt presenteert het Torpedo Theater Het Schrijfkabinet, een maandelijks programma over de kunst van het schrijven en de raadselen van het schrijverschap. 

  De zomer is (bijna) voorbij, dus het is tijd voor liedjes. Hoe doe je dat, liedjes schrijven? We vragen het Jan BOERSTOEL en Dorine WIERSMA. Jan schrijft gedichten, sonetten en liedjes. Hij schreef veel bekende kleinkunst- en cabaretklassiekers en zijn teksten werden gezongen door o.a. Adèle Bloemendaal, Youp van 't Hek, Karin Bloemen en Martine Bijl. Tot twee keer toe won hij de A.M.G. Schmidtprijs. Die won Dorine ook: met Stoute Heleen. De pers: 'Grofgebekt onderkoeld en erg grappig.' (NRC). 'De nummers van Wiersma zitten knap in elkaar' (de Volkskrant). En Adriaan Jaeggi schreef al: 'De leukste vrouw met gitaar tussen hier en de Kaap.' En zo is het.

  Plus: als altijd belicht Joubert PIGNON een onterecht vergeten schrijver, bespeelt Pieter KLOP de piano, leest een debutant van de Schrijversvakschool voor, deze keer Esther VAN DER KROL en vat Klaas KNOOIHUIZEN de avond samen in een briljant, kort verhaal. Dat alles onder begeleiding van uw scherpzinnige en warmhartige presentatrice en interviewster: Marijn HEEMSKERK.

 • Theater gerserveerd

  woensdag 19 september 2018
  11:00
  € 0,00

  Repetitie. Geen kaarten beschikbaar.

 • Music Night: JP den Tex

  donderdag 20 september 2018
  20:30
  € 12,50

  JP den Tex

  Old, New, Borrowed & Blue

  Singer-songwriter JP den Tex tapt een avond lang uit zijn rijke voorraad muzikantenverhalen… En zingt en speelt een aantal ‘publiekslievelingen’ uit vorige shows.

  JP (JP staat voor Jan-Pieter) waagde zich in de vroege zeventiger jaren als één der eersten aan een originele Nederlandse adaptatie van Amerikaanse countryrock. Wat ze tegenwoordig “Americana” noemen, zat hem blijkbaar in het bloed. Geïnspireerd door o.a. Neil Young, Traffic en The Band verscheen in 1971 het veel geprezen album “Little Heroes” van de Bergense groep Tortilla, waarvan ook zijn zingende broer Emile deel uitmaakte.

  Via deelname aan allerlei bands - waarvan Vitesse de bekendste was - belandde JP aan het begin van de jaren tachtig bij de platenmaatschappij van Radio Luxemburg. Daar begon zijn carrière als singer/songwriter. De laatste jaren ontwikkelde JP zich - onder meer door succesvolle uitstapjes in het theater, waaronder de theatertoer “Op Weg Naar Huis” met Kees Prins en Paul de Munnik (2007) - op het podium tot een boeiend verhalenverteller. Waardoor tegenwoordig óók de bij de verhalen horende liedjes nog aan kracht gewonnen lijken te hebben.

  www.jp-den-tex.com

 • Jaap Vriend: NEGEN OPEN DEUREN

  donderdag 20 september 2018
  14:00
  € 0,00

  De omgeving van de mens is de medemens, dichtte Jules Deelder. En niets is minder waar. Het is de kern van het theatercollege ‘Negen open deuren’, hoe overleef ik de menselijke jungle, van Jaap Vriend.

  In dit interactieve, leerzame maar vooral leuke college met daarin veel persoonlijk lief en leed, neemt JAAP VRIEND van de Vrijwilligersacademie je mee langs negen open deuren, die 'alleen nog even ingetrapt hoeven worden'. Ze staan symbool voor 9 communicatielessen zoals grenzen stellen, nee zeggen (nee!) en luisteren (wat zeg je?), die overal uitstekend van pas kunnen komen.

  Geen overbodige luxe in dit leven, waarin je je elke dag rot communiceert!

  ‘Negen open deuren’ is de tweede theatervoorstelling van Jaap Vriend. Klik hier voor een korte impressie van zijn eerste programma. Jaap is communicatietrainer bij de Vrijwilligersacademie en theatermaker en in dit college komen die twee stromingen mooi samen.

  GEEN OPENBARE KAARTVERKOOP. EEN MIDDAG VAN DE REGENBOOG.

 • Theatergroep TOETSSTEEN speelt: NIEUWE GORDIJNEN

  vrijdag 21 september 2018
  20:30
  € 13,50

  NG

  Haar moeder wil een nieuw leven beginnen vol vrijheid, verdieping en erotiek.                                                                  
  De dochter vindt dat ma in een foute film terecht komt en gaat de zaak rechtzetten.                                                                                      
  Ik ben bezorgd ma.                                                                             
  Dat is je geraden ook.                                                                        

  Het wordt een strijd vol humor, verborgen jaloezie en ongepaste herinneringen.                                                                               
  En wat is de inzet? Het terug winnen van liefde voor elkaar, het uitbannen van angsten, of toch gewoon de erfenis?
  Als dan blijkt dat dochter ook haar toekomstplannen heeft, samen met alweer een nieuwe lover, dan zijn wat je noemt de rapen gaar.            Zo geldt voor hen beiden: Ik wil dat je gelukkig wordt, maar niet op deze manier!

  NIEUWE GORDIJNEN; een voorstelling vol bittere vrolijkheid, over een conflict van overal en eeuwig én bij de buren.

  Ger BEUKENKAMP schreef speciaal voor Toetssteen de tekst en Floor MAAS regisseerde de Toetssteencoryfeeën Ineke VEENHOVEN en Linda TORDOIR.

  Productie: Maarten HIETBRINK en Roel STEINVOORTE
  Techniek: Maarten HIETBRINK en Sammie JANSEN
  Fotografie: Boy HAZES

  21, 22, 23, 27, 28, 29 en 30 september
  23 en 30 september: aanvang 14:30

  Kaartverkoop en reserveren: www.toetssteen.nl

 • Theater gereserveerd

  vrijdag 21 september 2018
  10:00
  € 0,00