Torpedo Theater Agenda

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam Story

  zondag 14 oktober 2018
  15:00
  € 15,00

  When Anne Frank met Rembrandt

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town's most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam.

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  Duration 60 minutes. In English. Free Classic Amsterdam Café Snacks.

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.

  Buy your tickets here (eventbrite)

  or

  reserve your tickets by sending an email to reserveren@torpedotheater.nl or call 020-4284993
  (or click on the red field on the right)

  or

  first watch the promo.

   

  Some reviews:

  Fantastic performance. Very intelligently written piece, original and creative! Would highly recommend it. Tati from Ireland

  The stories about the city that surrounds you gave us the chance to experience the city from a new angle. We can warmly recommend visiting Jaap's funny, entertaining and informative show. Torsten from Germany

  We really enjoyed Jaap's show! The atmosphere in the theatre with live piano music is really great! Recommended to everyone who wants to spend a nice night out and who wants to learn more about Amsterdam. Pato from Argentina

 • Salon des Chansons: chansons des femmes

  maandag 15 oktober 2018
  20:00
  € 10,00

  YVETTAPARIS

  Maandelijkse chansonavond, presentatie en chansons à la carte: Christophe CHAPLET. Het altijd leuke praatje: Paul ARNOLDUSSEN. Met vanavond: 
  YVETTAPARIS zingt Chansons de Femme, met haar muzikanten van CAFFE CENTRALL. Ron OUD, gitaar: Harmen Jan HOLMAN, viool. Chansons van Piaf, Prevert, Marigny, gebracht met un touch de swing...

   


   

   


 • De Warme Winkel speelt ergens in het centrum van Amsterdam MOSKOU OP STERK WATER

  dinsdag 16 oktober 2018
  19:00
  € 30,00

  DWW

  Foto Sofie Knijff

  'In een hypnotiserende, schier eindeloze voordracht leiden ze de toeschouwer onverbiddelijk naar een nieuw soort concentratie: een rustige, donkere plek in je brein, waar het volstaat om in stilte te luisteren.' de Volkskrant
  'Deze boekbewerking is een ijkpunt.' – NRC Handelsblad
  'Een literaire avond from hell' - Het Parool 

   

  Hele generaties Europese regisseurs zijn groot geworden met boekbewerkingen. De Warme Winkel voelde zich lang te goed voor deze trend, maar capituleert nu vol overgave. Op het programma staat Moskou op sterk water. Dit boekje van Venedikt Jerofejev behandelt een fictieve vrijdag in het leven van de schrijver waarin hij per trein een al dan niet fictieve geliefde wil opzoeken in Petoesjki, zo’n 125 kilometer en 2.16 uur vanaf het Koerskstation in Moskou. Het is een goed boek, misschien wel belangwekkend.

  Voor rond de €30 ben je erbij.  Beperkt aantal plaatsen.
  11, 12, 13, 16, 20 en 21 oktober.
  3, 5, 8, 10, 16, 17 november. 
  Aanvang 19 uur. Duur 4,5 uur inclusief pauzes.

  pagina 19: 'Nou ja, best. Ik pakte een kwartlitertje en ging naar het balkon. Zo. Mijn geest heeft vier en half uur achter elkaar opgesloten gezeten en naar vrijheid gesmacht. Nu laat ik hem los…'
   

  Een voorstelling van Vincent RIETVELD en Ward WEEMHOFF. Speciale gast: Carel HELDER.

  HOE EN WAT IS HEEL GEHEIMZINNIG. VOOR KAARTEN IN ELK GEVAL KUN JE BELLEN MET 06-51568450.

 • De Mus op woensdag 17 oktober

  woensdag 17 oktober 2018
  20:15
  € 6,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. 

  wo 17 oktober 

  20.00 uur • 6 euro

   

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

 • Music Night: Marcel Harteveld

  vrijdag 19 oktober 2018
  20:30
  € 10,00

  Marcel Harteveld

  Marcel Harteveld is een Haagse zanger en cabaretier, wonende in Amsterdam. In 2010 studeert hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

  Al sinds zijn opleiding maakt Marcel samen met Johan Fretz cabaret onder de naam “De Gebroeders Harteveld & Fretz”. Hun afstudeervoorstelling Onderweg, over een generatie die massaal gaat backpacken op zoek naar innerlijke revolutie, is een mix van pop, cabaret, stand-up en rock. Via Paul de Munnik wordt impresariaat Mojo Theater uitgenodigd de voorstelling te bekijken. Zij zijn zo enthousiast dat ze De Gebroeders direct onder hun vleugels nemen.

  Ook solo timmert Marcel aardig aan de weg. In het tweede seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland doet hij mee met het nummer Ik Kom Eraan dat inmiddels ruim 150.000 keer bekeken is op YouTube. In september 2015 verschijnt zijn eerste album, getiteld Haat/Liefde. Op deze intieme, akoestische plaat, probeert hij in één keer, en in 14 liedjes, af te rekenen met alles wat hij over de liefde te zeggen heeft. Eind 2017 gaat Marcel solo het theater in met zijn kerstvoorstelling De Sneeuwengel, een mooi eigentijds kerstverhaal, vol conferences en Nederlandse vertalingen van bekende kerstklassiekers. Daarnaast vertolkte hij de afgelopen anderhalf jaar ook nog een van de hoofdrollen in de succesmusical Soldaat van Oranje.

  Vanavond in Torpedo's Music Night zal Marcel een combinatie spelen van zijn eigen repertoire, aangevuld met zelfvertaalde, bekende klassieke popliedjes. De kans is groot dat hij wat nieuw materiaal uit zal proberen en ook verzoekjes zijn niet uitgesloten..

   

  Foto: Rudy Hellewegen

 • De Warme Winkel speelt ergens in het centrum van Amsterdam MOSKOU OP STERK WATER

  zondag 21 oktober 2018
  19:00
  € 30,00

  DWW

  Foto Sofie Knijff

  'In een hypnotiserende, schier eindeloze voordracht leiden ze de toeschouwer onverbiddelijk naar een nieuw soort concentratie: een rustige, donkere plek in je brein, waar het volstaat om in stilte te luisteren.' de Volkskrant
  'Deze boekbewerking is een ijkpunt.' – NRC Handelsblad
  'Een literaire avond from hell' - Het Parool 

   

  Hele generaties Europese regisseurs zijn groot geworden met boekbewerkingen. De Warme Winkel voelde zich lang te goed voor deze trend, maar capituleert nu vol overgave. Op het programma staat Moskou op sterk water. Dit boekje van Venedikt Jerofejev behandelt een fictieve vrijdag in het leven van de schrijver waarin hij per trein een al dan niet fictieve geliefde wil opzoeken in Petoesjki, zo’n 125 kilometer en 2.16 uur vanaf het Koerskstation in Moskou. Het is een goed boek, misschien wel belangwekkend.

  Voor rond de €30 ben je erbij.  Beperkt aantal plaatsen.
  11, 12, 13, 16, 20 en 21 oktober.
  3, 5, 8, 10, 16, 17 november. 
  Aanvang 19 uur. Duur 4,5 uur inclusief pauzes.

  pagina 19: 'Nou ja, best. Ik pakte een kwartlitertje en ging naar het balkon. Zo. Mijn geest heeft vier en half uur achter elkaar opgesloten gezeten en naar vrijheid gesmacht. Nu laat ik hem los…'
   

  Een voorstelling van Vincent RIETVELD en Ward WEEMHOFF. Speciale gast: Carel HELDER.

  HOE EN WAT IS HEEL GEHEIMZINNIG. VOOR KAARTEN IN ELK GEVAL KUN JE BELLEN MET 06-51568450.

 • MAURITS FONDSE - DON'T MARRY A MUSICIAN

  zondag 21 oktober 2018
  14:00
  € 15,00

  Maurits

  Als pianist van o.a. Freek de Jonge stond hij al op vele podia en maakte hij al vele albums. Nu heeft hij zijn eerste solo album uitgebracht, getiteld ‘Don’t Marry a Musician'. Een album met aanstekelijke, energieke én sfeervolle piano-popsongs van eigen hand. 

  Maurits Fondse is pianist, zanger en songwriter. In de afgelopen jaren werkte hij veelal als pianist van Freek de Jonge, maar hij heeft ook een aantal musical Award nominaties op zak, voor de muziek die hij schreef voor verschillende voorstellingen. Hij drukt een ieder die een degelijk gezinsleven wil op het hart, niet te trouwen met een muzikant. Zijn album “Don’t marry a musician” bevat 10 piano popliedjes die hij uit zijn mouw heeft geschud. Het album is in januari dit jaar tot ‘Album van de Week’ verkozen bij Radio 5.

  Maurits FONDSE - piano, vocals
  Hermine DEURLOO - mondharmonica
  Reyer ZWART - bas, vocals
  Martijn BOSMAN - drums, vocals

  'Onweerstaanbaar'...Heaven Magazine
  'IJzersterk'... Platomania

  www.mauritsfondse.nl
  www.facebook.com/mauritsfondse