Torpedo Theater Agenda

 • Het Muziek Collectief - UITVERKOCHT

  donderdag 25 oktober 2018
  20:30
  € 10,00

  SORRY, SOLD OUT!

  An amp, a mic, some guitars and a cajon. That’s all there was to create an amazing jam on the fourth floor of an apartment in Amsterdam West. Soon more and more musicians and music lovers came together on the carpet for some improv, leading to two successful Kinky Acoustics rooftop sessions. What started of as a group of enthusiastic people jamming and sharing their own music, recently became a collective of beautiful souls connecting and inspiring each other through music.

  Het Muziek Collectief is a collection of musicians based in Amsterdam. Styles go in all directions, from singer songwriter, to jazz and Brazilian vibes. Improvising and adding new layers to what is already there. 
  Facebook

   

  R.A.E.
  Charmaine Rae Charles is a Zimbabwean singer songwriter and talented artist, who brings a combination of soulful vocals, bouncy reggae vibrations and provoking spoken word. Good times await. 
  Facebook

  *

  JARA
  JARA writes beautiful, imaginative songs with heartbreaking lyrics. Raised on the music of folk and pop heroes from the '60-ies and '70-ies, she weaves alternate tunings, twisting chord changes and melodies reminiscent of Joni Mitchell and CSNY into her own, very personal songs of farewell. Traveling up and down to Berlin she recorded her debut album with musician and producer Aaron  Ahrends (Say Yes Dog, Fil Bo Riva) that is expected to come out in 2018. 
  Facebook
  VIDEO LOST YOUR NUMBER (Sofar - acoustic session)
  VIDEO MOVING ME (official  video)

  Muziekcollectief

 • ONNO’S GITAARBORDEEL: MELANCHOLIE EN HARDE PIJN - UITVERKOCHT

  vrijdag 26 oktober 2018
  20:30
  € 10,00

  Onno

  Onno Voorhoeve speelt en zingt, bijgestaan door gitaarlegende Chris Koenen (zelden of nooit in Amsterdam te bewonderen, dus mis het niet!), Bart Landstra (mondharmonica) en Paul Hofmeister (bas).

  Voorprogramma en backing vocals: de oorstrelende Elma Sisters

  Naast nummers van Randy Newman, Shelby Lynn, Nick Lowe, Taj Mahal en andere grootheden, zal Onno een paar originals ten gehore brengen die hij op bruiloften en partijen nooit mag spelen omdat dat niet ‘gezellig’ is.

  Zo is er een strijdlied dat lijders aan Kerstmis een hart onder de riem wil steken (Arise!), een lied over een rampzalige vakantie op Hawaii (Hell in Honolulu), een nummer over de treurnis van het ouder worden (50 Years) en een walsje over liefde die toch echt wel definitief kapot is (Playing Our Song).

  Dat wordt dus genieten geblazen!

 • FADO leerlingenconcert

  zaterdag 27 oktober 2018
  20:00
  € 0,00

  Fado

  Fado is het Portugese woord voor lot. 'Hoewel er ook hele vrolijke fado’s zijn, hebben de meeste toch een melancholiek karakter. Er worden thema’s in bezongen als onvervuld verlangen, heimwee en verloren liefdes,' zegt de in Lissabon geboren zangeres Magda Mendes, die optreedt met haar leerlingen. 

  www.magdamendes.com

 • Vom Ku’damm bis zum Leidseplein - BENNO BERLIN & SJOERD BROUWER - UITVERKOCHT

  maandag 29 oktober 2018
  20:00
  € 15,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST OF VOOR DE VOORSTELLING VAN 17 DECEMBER.

  Chansons und Kabarett-Stücke der 20er und 30er Jahre aus Berlin und Amsterdam

  Benno en Sjoerd

  Wie waren sie produktiv die Chansonkomponisten und -schreiber in den Kabarettkellern der Weimarer Zeit. Unermüdlich lieferten sie immer neues Material für die Diseusen und Chansonniers auf den vielen Bühnen der großen Stadt Berlin. Und nicht nur dort, auch in den anderen europäischen Metropolen waren die kleinen Revuen immens populär. Die Kabaretttheater in Amsterdam waren voll. Und es war nicht nur Masse, sondern es war vor allem geistreich, tief und äußerst witzig.

  In ihrem ersten gemeinsamen Programm bringen Benno Berlin und Sjoerd Brouwer diesen Geist und die Begeisterung dieser besonderen Zeit mit Schwung und Verve auf die Bühne. Kommen, sehen, dabei sein!

  ***

  Wat waren ze productief, de componisten en schrijvers van chansons die werkten voor de cabaretkelders ten tijde van de Weimarrepubliek. Onvermoeibaar leverden ze steeds weer nieuw materiaal aan voor de diseuses en chansonniers die de vele Berlijnse podia bevolkten. Maar niet alleen daar, ook in de andere Europese metropolen genoot het kleine revuetheatergenre een enorme populariteit. De cabarettheaters in Amsterdam zaten continu vol met publiek dat genoot van  spitsvondige teksten, diepzinnigheid en enorm veel humor.

  In hun eerste gezamenlijke programma brengen Benno Berlin en Sjoerd Brouwer de geestigheid en geestdrift van deze bijzondere tijd met schwung en verve op de bühne.

  Komt dat zien, komt dat zien! En horen natuurlijk...

 • ANDRÉ MANUEL: DREEJKLEZOEW - TRY OUT

  dinsdag 30 oktober 2018
  20:00
  € 12,50

  André Manuel

  foto: Maureen van Munster


  In zijn 16e solovoorstelling duikt André Manuel in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van DREEJKLEZOEW, de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown die al sinds de ontdekking van de hemel door de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed.

  DREEJKLEZOEW is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind, een buitengewoon onfatsoenlijk mens. 

  Zoals altijd is André Manuel ook in zijn nieuwste voorstelling weer actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk en uiterst geestig. Hij gebruikt het podium precies waar het voor is bedoeld: een plek waar je de dingen onomwonden kunt zeggen.

  In verband met de maatschappelijke onrust die is ontstaan rondom alleen al de aankondiging van deze voorstelling, zijn er overal in het land nog meer dan voldoende kaarten beschikbaar. En zo ziet DREEJKLEZOEW dat graag. Want hij is toch godverdomme niet voor niks het exact tegenovergestelde van het succesverhaal.


  Recensies over zijn vorige programma 'De Onzen'
  NRC (****) “Satire van Manuel zoekt humor op gevaarlijk terrein.” “Ook hier is Manuel weer de sarrende cabaretier die stellingen poneert op het scherp van de snede – waarop bij het publiek eerst de lach komt en daarna pas de vraag of de zojuist gedebiteerde kwinkslag eigenlijk een kern van waarheid bezit. (…) Het is die desoriëntatie waarmee hij voortdurend spanning creëert. (…) Manuel is nu eenmaal geen pleaser, maar een pestkop.”
  Volkskrant (***) “Het is lovenswaardig hoe hij actuele thema’s als moslimterrorisme en racisme onverschrokken te lijf gaat."
  Twentse Courant “Elke avond actueel is zo knap.”
  Theaterkrant (***) “(...) de inhoud van zijn tirades verveelt nooit. Ook nu niet. Hij heeft niets anders dan zijn grote bek als wapen in de oorlog tegen de onverdraagzame religieuze gekkies en eindigt even aandoenlijk als strijdbaar (...)"

  André Manuel won in 2015 de VSCD Poelifinario voor ‘Het geval apart’.

 • The Mus on Wednesday 31 oktober

  woensdag 31 oktober 2018
  20:15
  € 6,00

  Reserveer voor de Mus

  Montly English Mus! Every last Wednesday of the month.

  20.00 hr • 6 euro

   

  Doors: 20.00 hr. Be sure to be there before 20.15 hr.

  ATTENTION: tickets are only availible on de-mus.nl/amsterdam.

 • De Kleine Witteman in het maaiveld - UITGESTELD

  donderdag 1 november 2018
  20:00
  € 8,00

  DEZE VOORSTELLING IS NOODGEDWONGEN UITGESTELD. MEER INFORMATIE VOLGT. 

  Witteman

  De talkshow met de lange naam is terug, in het kleinste theater van Nederland. Marciel, de kleine Witteman, trapt af! Maandelijks op de eerste donderdagavond. Op haar eigen enthousiaste wijze ontvangt Witteman kunstenaars, musici, schrijvers, Boeddhisten, charlatans en andere inspirerende makers en vertellers. De meeste zijn geen BN-ers en opereren op eigen wijze: onderbelicht in de media, gespot door Marciel. De appeltaart staat klaar, er is live muziek, poëzie, columnist  en commentaar.

  Met deze keer o.a:

  ELS KLOEK.

  Els Kloek noemt zich 'onderneemster in geschiedenis'. Sinds 2003 werkt ze aan 1001 Vrouwen. Ze heeft gewerkt aan de Universiteit Utrecht en bij de KNAW. Ze initieerde de reeks Verloren Verleden en de site BiografischPortaal.nl, en schreef o.a.: Vrouw des huizes (2009) en Kenau & Magdalena (2014).

  En ook:
  De Korte Column, podiumdichter Bert SCHOONHOVEN en - uiteraard - live muziek.

   Redactie: Claudio Tapia & Sandra Rottenberg