Torpedo Theater Agenda

 • De Warme Winkel speelt ergens in het centrum van Amsterdam MOSKOU OP STERK WATER

  zaterdag 17 november 2018
  19:00
  € 15,00

  DWW

  Foto Sofie Knijff

  'In een hypnotiserende, schier eindeloze voordracht leiden ze de toeschouwer onverbiddelijk naar een nieuw soort concentratie: een rustige, donkere plek in je brein, waar het volstaat om in stilte te luisteren.' de Volkskrant
  'Deze boekbewerking is een ijkpunt.' – NRC Handelsblad
  'Een literaire avond from hell' - Het Parool 

   

  Hele generaties Europese regisseurs zijn groot geworden met boekbewerkingen. De Warme Winkel voelde zich lang te goed voor deze trend, maar capituleert nu vol overgave. Op het programma staat Moskou op sterk water. Dit boekje van Venedikt Jerofejev behandelt een fictieve vrijdag in het leven van de schrijver waarin hij per trein een al dan niet fictieve geliefde wil opzoeken in Petoesjki, zo’n 125 kilometer en 2.16 uur vanaf het Koerskstation in Moskou. Het is een goed boek, misschien wel belangwekkend.

  Voor rond de €30 ben je erbij.  Beperkt aantal plaatsen.
  11, 12, 13, 16, 20 en 21 oktober.
  3, 5, 8, 10, 16, 17 november. 
  Aanvang 19 uur. Duur 4,5 uur inclusief pauzes.

  pagina 19: 'Nou ja, best. Ik pakte een kwartlitertje en ging naar het balkon. Zo. Mijn geest heeft vier en half uur achter elkaar opgesloten gezeten en naar vrijheid gesmacht. Nu laat ik hem los…'
   

  Een voorstelling van Vincent RIETVELD en Ward WEEMHOFF. Speciale gast: Carel HELDER.

  HOE EN WAT IS HEEL GEHEIMZINNIG. VOOR KAARTEN IN ELK GEVAL KUN JE BELLEN MET 06-51568450.

 • CORNELISSEN speelt: Het mannetje in mijn gitaar

  maandag 19 november 2018
  20:30
  € 12,50

  cornelissen

  Cornelis Vreeswijk, geboren in IJmuiden, maar wereldberoemd in Zweden. Een jaarlijks festival, een parkje en een standbeeld herinneren aan hem. Dichter, zanger, muzikant.

  In ons land vrijwel alleen nog bekend bij een oudere generatie door zijn hits: ‘De nozem en de non’, ‘Veronica’ of ‘Bakker de Baksteen’. Maar Vreeswijk is nog zoveel meer.

  Daar willen de mannen van ‘Cornelissen’ u mee kennis laten maken; zijn liederen over drank, vrouwen, het leven en de dood, politiek en het milieu. Natuurlijk de hits, maar ook minder bekend werk en een tip van de sluier over het leven en lijden van Cornelis Vreeswijk oplichten, waarbij er verbanden worden gelegd die nog niet eerder zichtbaar waren.

   

  ‘Cornelissen’ zijn:

  Frans de Wit, spel en zang. Speelde toneel bij o.a. Toneelgroep Amsterdam, RoTheater, Made in da Shade en veel meer. Tientallen rollen in films en tv-series, van ‘Loos’ van Theo van Gogh tot ‘Smeris’ bij BNN. Zingt sinds 1980 in bandjes, zoals Frenz Fried en de Frimo’s, Rockin’ Belly Bende, De Volle Pont.

  Friedrich Hlawatsch, gitaar, viool, mandoline en zang. Speelde o.a. in CCCinc, Slumberlandband, Drie Heren, componeerde mede de muziek voor de tv-series 'Mus' en 'Vliegende Koffers', schreef gedurende een jaar wekelijks de tekst voor een actueel lied met muziek van Arthur Ebeling voor 'Het Paleis' van de KRO radio en heeft nu, naast 'Cornelissen' het project 'Die Niederlieder', Nederlandse liederen vertaald in het Duits.

  Fred Kienhuis, gitaren, zang en kenner van populaire muziek. Eerste optreden met punkband The Snipers op veertienjarige leeftijd. Vervolgens zanger/gitarist van The World War Rockers (post-punk), The Black Slack (Rockabilly), The Jack of Hearts (Rock) en de Snevo's (Nederlandstalige rock). Samen met Friedrich gespeeld met de Droomooms, The Blue Moon Boys, en Trio Royal. Tussendoor jarenlang studiowerk gedaan, en een enorme hoeveelheid muziek voor tv, reclame en film gecomponeerd en geproduceerd. Vormt het duo Flower of Hope met danseres/zangeres Sophia Maria Kienhuis (wel familie - een nicht).

   

  Blijf op de hoogte van 'Cornelissen': facebookpagina 'Het mannetje in mijn gitaar'. 

   

   

 • Theater gereserveerd

  maandag 19 november 2018
  13:00
  € 0,00

  Muziekopname. Geen kaarten beschikbaar.

 • Het Schrijfkabinet met A.L. SNIJDERS en Marieke Lucas RIJNEVELD - UITVERKOCHT

  dinsdag 20 november 2018
  20:30
  € 8,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Schrijfkabinet november

  Voor iedereen die van lezen, schrijven of schrijvers houdt presenteert het Torpedo Theater Het Schrijfkabinet, een programma over de kunst en de raadselen van het schrijven. Elke derde dinsdag van de maand vertellen twee schrijvers hoe ze dat nu eigenlijk doen, een boek schrijven. 

  Vanavond hebben we A.L. SNIJDERS en Marieke Lucas RIJNEVELD te gast, de uitvinder van het zeer korte verhaal (oftewel zkv), respectievelijk het door de Volkskrant uitgeroepen literair talent van het jaar 2016. Snijders debuteerde op vijfenvijftigjarige leeftijd met Ik leef aan de rand van de wereld. Inmiddels heeft hij meer dan tien bundels op zijn naam, de laatste verscheen in de zomer van dit jaar en heet Het oog van de naald. In 2010 ontving hij de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre en sinds 2012 wordt er een prijs onder zijn naam uitgereikt: de AL Snijdersprijs voor het beste zkv. Als geen ander beheerst Snijders de kunst van veel zeggen met weinig woorden: 'Het leven zelf doet niks en toch gebeurt alles.' Marieke Lucas kan dat ook: 'Troosten was toen nog als inparkeren, het is meten en weten en toch schat je het/ vaak te krap in, blijf je zoeken naar de juiste plaats, een omhelzing heeft soms/ ook meerdere rondjes om elkaar heen nodig.' Deze zin komt uit Marieke Lucas' debuutbundel Kalfsvlies, die in 2015 verscheen en waarvoor ze de C. Buddingh'-prijs voor het beste poëziedebuut ontving. De bundel werd acht keer herdrukt, en daar is haar roman De avond is ongemak, die begin dit jaar verscheen, ook al bijna aan toe. De avond is ongemak werd in februari uitgeroepen tot boek van de maand bij DWDD en was de best verkopende roman tijdens de boekenweek. Hoe doen ze het toch allemaal? We gaan het ze vragen.

  Zoals elk Schrijfkabinet leest een debutant van de Schrijversvakschool voor (dit keer is dat Asha KARAMI), haalt Joubert PIGNON een onterecht vergeten schrijver uit de vergetelheid, bemant Pieter KLOP de piano, en vat Klaas KNOOIHUIZEN de avond samen in een briljant, (zeer?) kort verhaal. Dat alles onder begeleiding van uw scherpzinnige en warmhartige presentatrice en interviewster: Marijn HEEMSKERK.

  Foto AL Snijders: Jan Glas

  Foto Marieke Lucas Rijneveld: Jouk Oosterhof 

 • De Mus op woensdag 21 november

  woensdag 21 november 2018
  20:15
  € 6,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

   

  Line-up woensdag 21 november 2018

  • Renee Snijders 
  comediënne • renee holadiyeeh • prettig gestoord en recht voor zijn raap

  • Nina zoekt zin(geving) 
  nederlander met bijzondere verzameling • interview

  • Amazonon
  muziektrio • braziliaanse gitarist juliano abramovay • wereldmuziek

  • Pieter Klop
  Huismus-ikant • speelt de avond aan elkaar


  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam Story

  donderdag 22 november 2018
  20:30
  € 15,00

  When Anne Frank met Rembrandt

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town's most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam.

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  Duration 60 minutes. In English. Free Classic Amsterdam Café Snacks.

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.

  Buy your tickets here (eventbrite)

  or

  reserve your tickets by sending an email to reserveren@torpedotheater.nl or call 020-4284993
  (or click on the red field on the right)

  or

  first watch the promo.

   

  Some reviews:

  Fantastic performance. Very intelligently written piece, original and creative! Would highly recommend it. Tati from Ireland

  The stories about the city that surrounds you gave us the chance to experience the city from a new angle. We can warmly recommend visiting Jaap's funny, entertaining and informative show. Torsten from Germany

  We really enjoyed Jaap's show! The atmosphere in the theatre with live piano music is really great! Recommended to everyone who wants to spend a nice night out and who wants to learn more about Amsterdam. Pato from Argentina

 • Huiskamerconcerten #1

  vrijdag 23 november 2018
  20:00
  € 12,50

  HK

  HKconcerten presenteert:
  'Een avond vol mooie klanken in het kleinste theater van Nederland.'

  Met deze keer:

  Lara Kroon – Lara schrijft over verliefd worden in de stad en op de stad. Op geheel eigenwijze beschrijft ze alledaagse dingen en zet dit om in eigentijdse liedjes die gemakkelijk in het gehoor liggen. Een knipoog naar het leven als twenty-something in de stad.

  Subterranean Street Society – Subterranean Street Society neemt de rauwe energie van de straat en brengt deze overal ter wereld naar de podia en huiskamers. De klank van zijn stem wordt beschreven als 'mahonie en leer', een stem die verhalen vertelt over romantische remedies, luie minnaars en dwalende personages die moeite hebben om de juiste weg te vinden.

  To Twelve – Vermeng een vleugje Fleetwood Mac met een klodder The Eagles, stop deze in een nieuw, energiek en vooral modern jasje en je krijgt het ongekunstelde To Twelve. Pure popmuziek, maar niet zoals je dat gewend bent. Met country en folky invloeden weten de muzikanten van To Twelve zich te plaatsen in een genre waar meerdere soorten muziek met elkaar versmolten zijn. Je kunt het gerust een nieuw genre noemen: dromerige countrypop met een rauw randje.