Torpedo Theater Agenda

 • Het Schrijfkabinet met A.L. SNIJDERS en Marieke Lucas RIJNEVELD - UITVERKOCHT

  dinsdag 20 november 2018
  20:30
  € 8,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Schrijfkabinet november

  Voor iedereen die van lezen, schrijven of schrijvers houdt presenteert het Torpedo Theater Het Schrijfkabinet, een programma over de kunst en de raadselen van het schrijven. Elke derde dinsdag van de maand vertellen twee schrijvers hoe ze dat nu eigenlijk doen, een boek schrijven. 

  Vanavond hebben we A.L. SNIJDERS en Marieke Lucas RIJNEVELD te gast, de uitvinder van het zeer korte verhaal (oftewel zkv), respectievelijk het door de Volkskrant uitgeroepen literair talent van het jaar 2016. Snijders debuteerde op vijfenvijftigjarige leeftijd met Ik leef aan de rand van de wereld. Inmiddels heeft hij meer dan tien bundels op zijn naam, de laatste verscheen in de zomer van dit jaar en heet Het oog van de naald. In 2010 ontving hij de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre en sinds 2012 wordt er een prijs onder zijn naam uitgereikt: de AL Snijdersprijs voor het beste zkv. Als geen ander beheerst Snijders de kunst van veel zeggen met weinig woorden: 'Het leven zelf doet niks en toch gebeurt alles.' Marieke Lucas kan dat ook: 'Troosten was toen nog als inparkeren, het is meten en weten en toch schat je het/ vaak te krap in, blijf je zoeken naar de juiste plaats, een omhelzing heeft soms/ ook meerdere rondjes om elkaar heen nodig.' Deze zin komt uit Marieke Lucas' debuutbundel Kalfsvlies, die in 2015 verscheen en waarvoor ze de C. Buddingh'-prijs voor het beste poëziedebuut ontving. De bundel werd acht keer herdrukt, en daar is haar roman De avond is ongemak, die begin dit jaar verscheen, ook al bijna aan toe. De avond is ongemak werd in februari uitgeroepen tot boek van de maand bij DWDD en was de best verkopende roman tijdens de boekenweek. Hoe doen ze het toch allemaal? We gaan het ze vragen.

  Zoals elk Schrijfkabinet leest een debutant van de Schrijversvakschool voor (dit keer is dat Asha KARAMI), haalt Joubert PIGNON een onterecht vergeten schrijver uit de vergetelheid, bemant Pieter KLOP de piano, en vat Klaas KNOOIHUIZEN de avond samen in een briljant, (zeer?) kort verhaal. Dat alles onder begeleiding van uw scherpzinnige en warmhartige presentatrice en interviewster: Marijn HEEMSKERK.

  Foto AL Snijders: Jan Glas

  Foto Marieke Lucas Rijneveld: Jouk Oosterhof 

 • De Mus op woensdag 21 november

  woensdag 21 november 2018
  20:15
  € 6,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

   

  Line-up woensdag 21 november 2018

  • Renee Snijders 
  comediënne • renee holadiyeeh • prettig gestoord en recht voor zijn raap

  • Nina zoekt zin(geving) 
  nederlander met bijzondere verzameling • interview

  • Amazonon
  muziektrio • braziliaanse gitarist juliano abramovay • wereldmuziek

  • Pieter Klop
  Huismus-ikant • speelt de avond aan elkaar


  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam Story

  donderdag 22 november 2018
  20:30
  € 15,00

  When Anne Frank met Rembrandt

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town's most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam.

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  Duration 60 minutes. In English. Free Classic Amsterdam Café Snacks.

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.

  Buy your tickets here (eventbrite)

  or

  reserve your tickets by sending an email to reserveren@torpedotheater.nl or call 020-4284993
  (or click on the red field on the right)

  or

  first watch the promo.

   

  Some reviews:

  Fantastic performance. Very intelligently written piece, original and creative! Would highly recommend it. Tati from Ireland

  The stories about the city that surrounds you gave us the chance to experience the city from a new angle. We can warmly recommend visiting Jaap's funny, entertaining and informative show. Torsten from Germany

  We really enjoyed Jaap's show! The atmosphere in the theatre with live piano music is really great! Recommended to everyone who wants to spend a nice night out and who wants to learn more about Amsterdam. Pato from Argentina

 • Huiskamerconcerten #1

  vrijdag 23 november 2018
  20:00
  € 12,50

  HK

  HKconcerten presenteert:
  'Een avond vol mooie klanken in het kleinste theater van Nederland.'

  Met deze keer:

  Lara Kroon – Lara schrijft over verliefd worden in de stad en op de stad. Op geheel eigenwijze beschrijft ze alledaagse dingen en zet dit om in eigentijdse liedjes die gemakkelijk in het gehoor liggen. Een knipoog naar het leven als twenty-something in de stad.

  Subterranean Street Society – Subterranean Street Society neemt de rauwe energie van de straat en brengt deze overal ter wereld naar de podia en huiskamers. De klank van zijn stem wordt beschreven als 'mahonie en leer', een stem die verhalen vertelt over romantische remedies, luie minnaars en dwalende personages die moeite hebben om de juiste weg te vinden.

  To Twelve – Vermeng een vleugje Fleetwood Mac met een klodder The Eagles, stop deze in een nieuw, energiek en vooral modern jasje en je krijgt het ongekunstelde To Twelve. Pure popmuziek, maar niet zoals je dat gewend bent. Met country en folky invloeden weten de muzikanten van To Twelve zich te plaatsen in een genre waar meerdere soorten muziek met elkaar versmolten zijn. Je kunt het gerust een nieuw genre noemen: dromerige countrypop met een rauw randje.

 • Machteld (re)chante Barbara - UITVERKOCHT

  zaterdag 24 november 2018
  15:00
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Machteld

   

  Barbara (1930-1997) heeft meer dan 100 chansons geschreven en er nog meer gezongen. Haar mooie, ontroerende en grappige chansons, bekend en onbekend, zingt Machteld van der Gaag door het jaar heen in het Torpedo Theater. Elke keer zal zij u verrassen met nieuwe chansons en oude bekenden. Zij wordt op de piano begeleid door Nico van der Linden, die ook de arrangementen voor zijn rekening neemt.
  Een aanrader, niet alleen voor liefhebbers van Barbara, maar ook van het Franse Chanson.
  Kun je vandaag niet? Kijk voor onze andere data in de agenda.
  Barbara has written over 100 chansons and sung even more. Machteld van der Gaag will sing her beautiful, touching and funny chansons, well known and unknown, at several occasions throughout the year at the Torpedo Theatre. Each time, she will surprise you with new chansons and good old evergreens. Nico van der Linden will accompany her on the piano and has made all the arrangements.
  A must see, not only for Barbara fans, but also if you like French Chansons.
  Unable to attend? See the Torpedo Theatre calendre for other dates.


  What the audience says about Machteld chante Barbara:
  'I closed my eyes and it was as if I was back at a Barbara concert at the Olympia...'
  'What a wonderful, honest approach and delivery of these chansons, chapeau!'
  'I was deeply touched...'
  'Magnifique!

  YoutubeInstagram & Facebook: @machteldchante
 • GEEN TIJD OM DOOD TE GAAN - Bert Wagenaar van Kreveld - UITVERKOCHT

  dinsdag 27 november 2018
  20:30
  € 8,00
  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Bert
  Geen tijd om dood te gaan...'
  Het leven kan vaak zo mooi zijn, maar onder welke voorwaarden? 
  In ‘Geen tijd om dood te gaan’ maakt Bert Wagenaar van Kreveld het publiek medeplichtig aan zijn bestaansrecht op het podium. ‘Scherp en liefdevol’ slingert hij liedjes, poëzie en filosofische bespiegelingen de zaal in. Misschien krijgt u het gevoel dat u even moet gaan verzitten. Om het leven van een andere kant te bekijken. Als u ooit een boodschap bij hem heeft achtergelaten kunt u deze nu misschien weer komen ophalen.
  Bert Wagenaar van Kreveld begon in 1988 op de Toneelschool van Amsterdam. Studeerde af als Hispanist aan de UvA in 1995 en in 2005 als theatermaker aan de theateropleiding Selma Susanna, waar hij onder andere les kreeg van Rob Chrispijn en Peter Kann. Van 2004 tot en met 2009 tourde hij onder andere met de solo-voorstellingen ‘Hoogspanning’ en ‘Planeet Bert’.
  Peter Kann is de componist en pianist van alle muziek in de voorstelling. Geboren in Canada, groeide hij vanaf zijn 13e op in Nederland. Hij studeerde in 1986 af aan de compositieopleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
  *
 • De Mus op woensdag 28 november

  woensdag 28 november 2018
  20:15
  € 6,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater.

  wo 28 nov • the English mus

  20.00 • 6 euro

   

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.