Torpedo Theater Agenda

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis: Een avond over GODFRIED BOMANS - UITVERKOCHT

  dinsdag 11 december 2018
  20:30
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Bomans

  Deze zomer riep de Volkskrant een Kopstuk van hem uit tot grappigste fragment uit de Nederlandse literatuur. Een mooie aanleiding om een hele avond te wijden aan één van de veelzijdigste radio- en televisie – ‘personality’s’ van zijn tijd: schrijver GODFRIED BOMANS (1913-1971).

  Hij werd geboren in Den Haag, maar ‘zo hij íets was, was hij een Haarlemmer’, de stad waar hij als baby naartoe verhuisde en die zo’n belangrijk rol in zijn werk speelde.
  Bomans heeft meer dan 60 boektitels op zijn naam staan en verwierf nationale bekendheid met o.a. KopstukkenErik en het klein insectenboekPieter Bas en De avonturen van Pa Pinkelman.

  Presentator Stef Lokin ontvangt biograaf Gé Vaartjes, die op dit moment werkt aan de biografie van Bomans. Beeldvorming speelt daarbij een belangrijke rol. Wie was Bomans eigenlijk? Waartoe diende die typische ‘Bomansiaanse’ humor? Wat was de keerzijde van al die roem?

  Gé Vaartjes is neerlandicus en docent. Hij publiceerde in 1999 de biografie over Herman de Man en in 2010 zijn proefschrift Rebel & dame, biografie van Top Naeff. In de marge van beide biografieën werkt hij aan de biografie van Bomans.

  ‘Alles wat wij neerschrijven, hetzij in kunstvorm, hetzij als inhoud van een brief, is belijdenis, verraad aan onszelf. 
  Meer of minder bewust, meer of minder beheerscht, meer of minder bedekt.’ Top Naeff

  In het kader van zijn research betreffende informatie over Bomans wisselt Gé Vaartjes graag met u van gedachten over Bomans.

  Zangeres Carolina Mout leest een aantal sprookjes. En wist u dat Bomans ook componeerde? We laten u zowel een klassiek lied (muziek) als een Songfestivalliedje (tekst) van zijn hand horen.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa, gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH, Harrie JANSSEN en Sylvester HOOGMOED.

  Speciale gast: Jeroen VAN MERWIJK.

 • De Mus op 12 december

  woensdag 12 december 2018
  20:15
  € 6,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

 • Podcastclub aflevering 7: GERRIT

  donderdag 13 december 2018
  20:00
  € 8,00

  Rietveld

   

  De podcastclub is een soort boekenclub, maar dan voor podcasts. Deze keer is Babette Rijkhoff te gast, en gaan we het hebben over haar audiowerk, met name de podcast GERRIT.

   

  Nederland is een openluchtmuseum voor het werk van Gerrit Rietveld: van bushokje tot zomerhuis en van villa tot muziekschool. Het Rietveld-Schröderhuis in Utrecht staat net als de Big Ben en de Eiffeltoren op de UNESCO Werelderfgoedlijst en zijn bekende stoel is te zien in musea over heel de wereld. In de driedelige podcastserie GERRIT onderzoekt Babette Rijkhof wie Gerrit Rietveld was, wat hem tot een geweldig architect maakt en wat hij heeft achtergelaten. In deze podcastclub praten we met haar over het ontwerpproces van een podcast over Neerlands’ bekendste ontwerper, en ander audiowerk. Uiteraard krijgt het publiek gelegenheid om vragen te stellen, en elkaar podcast tips te geven.


  Luister hier naar eerdere afleveringen van de podcastclub en abonneer je hier op de podcast van de podcastclub: https://pod.link/1409377657

   

 • Muziekregistratie

  donderdag 13 december 2018
  10:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • ONNO'S GITAARBORDEEL - MELANCHOLIE EN HARDE PIJN - UITVERKOCHT

  zaterdag 15 december 2018
  20:30
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST. 

  Onno

  Onno Voorhoeve speelt en zingt, bijgestaan door gitaarlegende Chris Koenen (zelden of nooit in Amsterdam te bewonderen, dus mis het niet!), Bart Landstra (mondharmonica) en Paul Hofmeister (bas).

  Voorprogramma en backing vocals: de oorstrelende Elma Sisters

  Naast nummers van Randy Newman, Shelby Lynn, Nick Lowe, Taj Mahal en andere grootheden, zal Onno een paar originals ten gehore brengen die hij op bruiloften en partijen nooit mag spelen omdat dat niet ‘gezellig’ is.

  Zo is er een strijdlied dat lijders aan Kerstmis een hart onder de riem wil steken (Arise!), een lied over een rampzalige vakantie op Hawaii (Hell in Honolulu), een nummer over de treurnis van het ouder worden (50 Years) en een walsje over liefde die toch echt wel definitief kapot is (Playing Our Song).

  Dat wordt dus genieten geblazen!

 • Theater gereserveerd

  zondag 16 december 2018
  20:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • Club Fantasma - Wintereditie - UITVERKOCHT

  zondag 16 december 2018
  15:00
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Club Fantasma Wintereditie