Torpedo Theater Agenda

 • De Mus op 12 december

  woensdag 12 december 2018
  20:15
  € 6,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

 • Podcastclub aflevering 7: GERRIT

  donderdag 13 december 2018
  20:00
  € 8,00

  Rietveld

   

  De podcastclub is een soort boekenclub, maar dan voor podcasts. Deze keer is Babette Rijkhoff te gast, en gaan we het hebben over haar audiowerk, met name de podcast GERRIT.

   

  Nederland is een openluchtmuseum voor het werk van Gerrit Rietveld: van bushokje tot zomerhuis en van villa tot muziekschool. Het Rietveld-Schröderhuis in Utrecht staat net als de Big Ben en de Eiffeltoren op de UNESCO Werelderfgoedlijst en zijn bekende stoel is te zien in musea over heel de wereld. In de driedelige podcastserie GERRIT onderzoekt Babette Rijkhof wie Gerrit Rietveld was, wat hem tot een geweldig architect maakt en wat hij heeft achtergelaten. In deze podcastclub praten we met haar over het ontwerpproces van een podcast over Neerlands’ bekendste ontwerper, en ander audiowerk. Uiteraard krijgt het publiek gelegenheid om vragen te stellen, en elkaar podcast tips te geven.


  Luister hier naar eerdere afleveringen van de podcastclub en abonneer je hier op de podcast van de podcastclub: https://pod.link/1409377657

   

 • Muziekregistratie

  donderdag 13 december 2018
  10:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • ONNO'S GITAARBORDEEL - MELANCHOLIE EN HARDE PIJN - UITVERKOCHT

  zaterdag 15 december 2018
  20:30
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST. 

  Onno

  Onno Voorhoeve speelt en zingt, bijgestaan door gitaarlegende Chris Koenen (zelden of nooit in Amsterdam te bewonderen, dus mis het niet!), Bart Landstra (mondharmonica) en Paul Hofmeister (bas).

  Voorprogramma en backing vocals: de oorstrelende Elma Sisters

  Naast nummers van Randy Newman, Shelby Lynn, Nick Lowe, Taj Mahal en andere grootheden, zal Onno een paar originals ten gehore brengen die hij op bruiloften en partijen nooit mag spelen omdat dat niet ‘gezellig’ is.

  Zo is er een strijdlied dat lijders aan Kerstmis een hart onder de riem wil steken (Arise!), een lied over een rampzalige vakantie op Hawaii (Hell in Honolulu), een nummer over de treurnis van het ouder worden (50 Years) en een walsje over liefde die toch echt wel definitief kapot is (Playing Our Song).

  Dat wordt dus genieten geblazen!

 • Theater gereserveerd

  zondag 16 december 2018
  20:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • Club Fantasma - Wintereditie - UITVERKOCHT

  zondag 16 december 2018
  15:00
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Club Fantasma Wintereditie

 • Vom Ku’damm bis zum Leidseplein - BENNO BERLIN & SJOERD BROUWER - UITVERKOCHT

  maandag 17 december 2018
  20:00
  € 15,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST. 

  Chansons und Kabarett-Stücke der 20er und 30er Jahre aus Berlin und Amsterdam

  Benno en Sjoerd

  Wie waren sie produktiv die Chansonkomponisten und -schreiber in den Kabarettkellern der Weimarer Zeit. Unermüdlich lieferten sie immer neues Material für die Diseusen und Chansonniers auf den vielen Bühnen der großen Stadt Berlin. Und nicht nur dort, auch in den anderen europäischen Metropolen waren die kleinen Revuen immens populär. Die Kabaretttheater in Amsterdam waren voll. Und es war nicht nur Masse, sondern es war vor allem geistreich, tief und äußerst witzig.

  In ihrem ersten gemeinsamen Programm bringen Benno Berlin und Sjoerd Brouwer diesen Geist und die Begeisterung dieser besonderen Zeit mit Schwung und Verve auf die Bühne. Kommen, sehen, dabei sein!

  ***

  Wat waren ze productief, de componisten en schrijvers van chansons die werkten voor de cabaretkelders ten tijde van de Weimarrepubliek. Onvermoeibaar leverden ze steeds weer nieuw materiaal aan voor de diseuses en chansonniers die de vele Berlijnse podia bevolkten. Maar niet alleen daar, ook in de andere Europese metropolen genoot het kleine revuetheatergenre een enorme populariteit. De cabarettheaters in Amsterdam zaten continu vol met publiek dat genoot van  spitsvondige teksten, diepzinnigheid en enorm veel humor.

  In hun eerste gezamenlijke programma brengen Benno Berlin en Sjoerd Brouwer de geestigheid en geestdrift van deze bijzondere tijd met schwung en verve op de bühne.

  Komt dat zien, komt dat zien! En horen natuurlijk...