Torpedo Theater Agenda

 • Rottenberg&Witteman met MONIQUE NOLTE - UITVERKOCHT

  maandag 7 januari 2019
  20:00
  € 8,00

  R&W

  Marciel De kleine Witteman in het maaiveld bundelt de krachten en levenslust met anchorwoman Sandra Rottenberg voor een maandelijkse talkshow. Op hun eigen prettige wijze ontvangen zij inspirerende schrijvers en kunstenaars en halen verborgen verhalen op; er is muziek, zang, dichtkunst en opinie.

  Monique Nolte (1969) is documentairemaakster. Haar documentaire Het beste voor Kees, over de autistische Kees Momma en zijn ouders, werd onlangs door kijkers uitgeroepen als beste tv-documentaire van de afgelopen vijf jaar. Kees groeide uit tot een cultfiguur, kreeg een column in NRC, maakt nu in opdracht tekeningen van gebouwen en heeft ruim 58.000 volgers op Facebook. Monique filmde Kees voor het eerst in 1997 en volgt Kees nog steeds. Wat gebeurt er met hem als zijn bejaarde ouders niet meer voor hem kunnen zorgen? Kunnen ouders en kind – van inmiddels bijna 50 – elkaar loslaten? Zal hij nog in staat zijn een relatief zelfstandig leven op te bouwen?

  Monique is ervan overtuigd dat een goed verteld verhaal mensen kan raken. Met Het beste voor Kees kwam er serieuze aandacht voor mensen met autisme. Daarom heeft ze het platform Doclines opgericht, ze zet alle middelen in om sociale vraagstukken in beweging te brengen. Zo heeft ze nog een aantal andere onderwerpen die ze op de kaart wil zetten, zoals kinderen die opgroeien met een ouders met psychiatrische problemen.

  Met optredens van podiumdichter Bert Schoonhoven, actrice Betty Schuurman en live muziek van Koet Kooij en Overhaus

  Reserveren sterk aangeraden i.v.m. beperkt aantal plaatsen

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis: Een avond met WIETEKE VAN DORT - UITVERKOCHT

  dinsdag 8 januari 2019
  20:30
  € 11,00

  Deze voorstelling is uitverkocht. U kunt nog reserveren voor de wachtlijst.

  Wieteke

  In de ‘Stratemakersopzeeshow’ deed ze een typetje van een Indisch dametje dat het zo koud heeft in Nederland. Na de uitzending werd ze gebeld door een Indische gezelligheidsvereniging.  Of ze kon komen optreden. ’Ik zei natuurlijk dat ik helemaal geen repertoire had, maar die meneer drong aan: 'Ach, niet erg mevrouw, als u maar een half uur zo praat. Zó leuk'.' Zo werd tante Lien geboren.

  Maar op dinsdag 8 januari 2019 ontvangt presentator Stef Lokin in zijn maandelijkse talkshow actrice, cabaretière, schrijfster en beeldend kunstenares WIETEKE VAN DORT (Soerabaja, 1943) als zichzelf.  Ook journalist HANS VISSER schuift aan.

  Ze praten over haar omvangrijke carrière en over de ‘Indische gekruide biografie’ Wieteke van Dort – Kind van twee culturen - Schetsen van een Nederlands-Indische familie.

  30 jaar geleden interviewde kunstredacteur Hans Visser voor het Noordhollands Dagblad Wieteke van Dort, naar aanleiding van een tentoonstelling van haar schilderijen. Hij raakte gefascineerd door haar bijzondere familiegeschiedenis. Afgelopen najaar verscheen het boek. 
  Natuurlijk is er weer mooi beeldmateriaal en livemuziek.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa, gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH, Harrie JANSSEN en Sylvester HOOGMOED.

 • De Mus op woensdag 9 januari - UITVERKOCHT

  woensdag 9 januari 2019
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link

   

  Woensdag 9 januari • 20.00 uur • 6,50 euro

  HAPPY NEW MUS 
  met allemaal nieuwe dingen! 

  • huismus-ikant Jochem Le Cointre
  één van de nieuwste aanwinsten als huismus-ikant • pianomuziek

  • Bamberg & Smit
  terug met nieuw materiaal • cabaretduo

  • Tienminutengesprek
  nieuwe korte film • moordlustige vingerverfkomedie • Nederlands Film Festival

  • Piet van Eeghen
  nieuwe liedjes voor het nieuwe jaar • piano • zang • Nederlandstalig • wiskundeleraar



 • Podcastclub aflevering 8: PAWEL, DE POOLSE PLUKKER

  donderdag 10 januari 2019
  20:00
  € 8,00

   

  Pawel en Maartje
  In Podkas: 'Pawel, de Poolse plukker' neemt MAARTJE DUIN ons mee in het leven en de werkomstandigheden van een Poolsekomkommerplukker in Friesland. In deze podcastclub praten we met Maartje over het kweekproces van de Podkas, gaan we dieper in op rijp- en schrijfmethoden voor audio, en komen ongeplukte fragmenten ten gehore. Daarnaast brengen we Pawel in relatie tot haar andere audiowerk, en bespreken we de keuze voor het medium podcast.

  Podkas: ‘Pawel, de Poolse Plukker’ werd gemaakt in opdracht van Orkater, Iepen Up en De Lawei in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

  Over de podcastclub: Podcastclub is de club voor podcastfans, makers en bingeluisteraars. Een soort boekenclub, maar dan voor podcasts dus. In deze podcast hoor je de opnames van de avonden waarin steeds een andere podcast centraal staat. Daar wil je bij horen! Volg de Podcastclub op Facebook of Twitter en luister hier naar eerdere afleveringen van De Podcastclub.
 • Muziekregistratie

  vrijdag 11 januari 2019
  13:00
  € 0,00

  13-17 uur. Geen kaarten beschikbaar.

 • Masterclass en Studentenconcert BRITTA MARIA & MAURITS FONDSE

  zaterdag 12 januari 2019
  12:00
  € 45,00

  Britta en Maurits

  Zangeres en vocalcoach BRITTA MARIA en pianist/zanger MAURITS FONDSE (o.a. band van Freek de Jonge) staan samen in het theater met het concert 'Chansons van Schoonheid en Troost' een ontmoeting tussen het Franse en het Nederlandse lied.
  Op deze middag geven zij samen een Masterclass waarin de nadruk ligt op interpretatie en expressie van het lied - hoe vertel je het verhaal achter het lied en hoe breng je dat tot uitdrukking. 
  Iedereen krijgt de kans zonder publiek aan één of twee liedjes te werken. Daarna is er de mogelijkheid om op te treden voor publiek tijdens het studentenconcert.
  Alle muziek wordt tijdens de masterclass en het leerlingenconcert begeleid door de pianist.
  *
  Masterclass 12:00 - 15:00 
  Kosten: 45,-
  *
  Studentenconcert 15:30 - 16:30
  Kosten: 15,-
  Publiek 5,-
  Kinderen gratis
  *
  Voor aanmelden of meer info: 
  info@brittamaria.nl 
  www.brittamaria.nl 
 • Theater gereserveerd

  dinsdag 15 januari 2019
  12:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.