Torpedo Theater Agenda

 • Theater gereserveerd

  maandag 11 februari 2019
  13:00
  € 0,00

  13-17 uur. Geen kaarten beschikbaar.

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis over WILLEM WILMINK - UITVERKOCHT

  dinsdag 12 februari 2019
  20:30
  € 11,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Wilmink

  Dichter, schrijver, liedjesmaker WILLEM WILMINK werd in 1936 geboren in de Javastraat in Enschede en is daar in 2003 overleden. Na een aantal omzwervingen keerde hij in 1991 terug naar de straat waar hij zijn kindertijd beleefde. De trouw aan het kind dat in iedere volwassene leeft, speelt een grote rol in zijn werk.  Zijn werk is doortrokken van heimwee naar een veilige kinderwereld, die echter nooit heeft bestaan.

  Wilmink schreef liedjes voor volwassenen en kinderen, verhalen, cabaretteksten, beschouwingen over poëzie, (her)vertalingen o.a. van middeleeuwse literatuur, Engelse literatuur en een kinderopera. Bekend bij het grote publiek werd hij door zijn deelname aan ‘Het schrijverscollectief’ dat liedjes schreef voor legendarische tv-programma’s als De Stratemakeropzeesshow, J.J. de Bom, de Film van Ome Willem en Het Klokhuis.

  Vandaag ontvangt presentator Stef Lokin journaliste, literair criticus en schrijfster ELSBETH ETTY om te praten over haar in januari 2019 bij uitgeverij Nijgh en Van Ditmar verschenen biografie over Wilmink: In de man zit nog een jongen.

  Zanger, gitarist en liedschrijver KAREL BOSMAN haalt persoonlijke herinneringen op aan Wilmink. Zij waren jarenlang bevriend; hij was Wilminks vaste begeleider in verschillende theaterproducties en muzikale bloemlezingen.

  Natuurlijk is er weer fraai beeldmateriaal en wordt er live gezongen.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa, gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH, Harrie JANSSEN en Sylvester HOOGMOED.

 • De Mus op woensdag 13 februari

  woensdag 13 februari 2019
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link

 • Jan Klaassen Academie

  donderdag 14 februari 2019
  12:00
  € 0,00

  Op inschrijving.

 • Podcastclub: Anoniem Intiem

  donderdag 14 februari 2019
  20:00
  € 10,00

  Podcastclub

  Op verschillende plekken in Nederland ontmoeten, vooral, mannen elkaar in de natuur voor anonieme intimiteit. Juist in Gelderland, waar het nog niet voor iedereen even makkelijk is om uit de kast te komen, zijn er een aantal van dit soort plekken. Sommige speciaal aangewezen, anderen met de tijd ontstaan.

  Journalist Maarten Dallinga was nieuwsgierig naar de verhalen van de mannen die elkaar daar ontmoeten en maakte de podcast Anoniem Intiem. Op 14 februari is hij te gast in de Podcastclub en vertelt hij alles over het maakproces en de reacties.

  Een kaartje koop je aan de deur, de kosten zijn 10 euro en daarvoor krijg je ook een waar Podcastclubaandenken! Reserveren is aanbevolen en kan via: reserveren@torpedotheater.nl

   

 • Theater gereserveerd

  vrijdag 15 februari 2019
  20:00
  € 0,00

  Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie. Kaarten op uitnodiging.

 • Vom Ku’damm bis zum Leidseplein - BENNO BERLIN & SJOERD BROUWER

  zaterdag 16 februari 2019
  20:00
  € 15,50

  Chansons und Kabarett-Stücke der 20er und 30er Jahre aus Berlin und Amsterdam

  Benno en Sjoerd

  Wie waren sie produktiv die Chansonkomponisten und -schreiber in den Kabarettkellern der Weimarer Zeit. Unermüdlich lieferten sie immer neues Material für die Diseusen und Chansonniers auf den vielen Bühnen der großen Stadt Berlin. Und nicht nur dort, auch in den anderen europäischen Metropolen waren die kleinen Revuen immens populär. Die Kabaretttheater in Amsterdam waren voll. Und es war nicht nur Masse, sondern es war vor allem geistreich, tief und äußerst witzig.

  In ihrem ersten gemeinsamen Programm bringen Benno Berlin und Sjoerd Brouwer diesen Geist und die Begeisterung dieser besonderen Zeit mit Schwung und Verve auf die Bühne. Kommen, sehen, dabei sein!

  ***

  Wat waren ze productief, de componisten en schrijvers van chansons die werkten voor de cabaretkelders ten tijde van de Weimarrepubliek. Onvermoeibaar leverden ze steeds weer nieuw materiaal aan voor de diseuses en chansonniers die de vele Berlijnse podia bevolkten. Maar niet alleen daar, ook in de andere Europese metropolen genoot het kleine revuetheatergenre een enorme populariteit. De cabarettheaters in Amsterdam zaten continu vol met publiek dat genoot van  spitsvondige teksten, diepzinnigheid en enorm veel humor.

  In hun eerste gezamenlijke programma brengen Benno Berlin en Sjoerd Brouwer de geestigheid en geestdrift van deze bijzondere tijd met schwung en verve op de bühne.

  Komt dat zien, komt dat zien! En horen natuurlijk...