Torpedo Theater Agenda

 • Jan Klaassen Academie

  donderdag 7 februari 2019
  12:00
  € 0,00

  Op inschrijving.

 • Rottenberg&Witteman met ELS KLOEK - UITVERKOCHT

  donderdag 7 februari 2019
  20:00
  € 8,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.
  Rottenberg&Witteman, vrolijkheid met diepgang

   

  Rottenberg&Witteman

  Marciel De kleine Witteman in het maaiveld bundelt de krachten en levenslust met Anchorwoman Sandra Rottenberg voor een maandelijkse talkshow. Op hun eigen prettige wijze ontvangen zij inspirerende schrijvers en kunstenaars en halen verborgen verhalen op; er is muziek, zang, dichtkunst en opinie.

  1001 Vrouwen in de 20e Eeuw
  Els Kloek is historica, dit najaar verscheen haar door Irma Boom prachtig vormgegeven lexicon 1001 Vrouwen in de 20e Eeuw met daarin 1001 biografieën van vrouwen die leefden in de twintigste eeuw. Het is het vervolg op de even dikke en bekroonde 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. Ook deze keer is het boek tot stand gekomen dankzij de inzet van veel vrouwen die biografieën aanleverden en die meededen aan de crowdfunding. Sommige vrouwen in het boek zijn beroemd of juist berucht, anderen nauwelijks bekend. Al die vrouwen – of ze nou actief waren in de politiek, de sport, in de kunst, de wetenschap, het onderwijs of op straat – schreven geschiedenis. Ze waren allemaal authentiek op hun eigen manier. Ze schreven, pleegden aanslagen, maakten kunst of doorbraken taboes.
  Tot en met 10 maart is de bijbehorende tentoonstelling nog te zien in het Amsterdam Museum.

  Met verder een column van Betty Schuurman en live muziek van Ru de Groen op de ukelele.

  Reserveren aangeraden i.v.m. beperkt aantal plaatsen.

 • Theater gereserveerd

  vrijdag 8 februari 2019
  18:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • Opname clip

  zaterdag 9 februari 2019
  10:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • Theater gereserveerd

  zondag 10 februari 2019
  11:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • Theater gereserveerd

  maandag 11 februari 2019
  13:00
  € 0,00

  13-17 uur. Geen kaarten beschikbaar.

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis over WILLEM WILMINK - UITVERKOCHT

  dinsdag 12 februari 2019
  20:30
  € 11,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Wilmink

  Dichter, schrijver, liedjesmaker WILLEM WILMINK werd in 1936 geboren in de Javastraat in Enschede en is daar in 2003 overleden. Na een aantal omzwervingen keerde hij in 1991 terug naar de straat waar hij zijn kindertijd beleefde. De trouw aan het kind dat in iedere volwassene leeft, speelt een grote rol in zijn werk.  Zijn werk is doortrokken van heimwee naar een veilige kinderwereld, die echter nooit heeft bestaan.

  Wilmink schreef liedjes voor volwassenen en kinderen, verhalen, cabaretteksten, beschouwingen over poëzie, (her)vertalingen o.a. van middeleeuwse literatuur, Engelse literatuur en een kinderopera. Bekend bij het grote publiek werd hij door zijn deelname aan ‘Het schrijverscollectief’ dat liedjes schreef voor legendarische tv-programma’s als De Stratemakeropzeesshow, J.J. de Bom, de Film van Ome Willem en Het Klokhuis.

  Vandaag ontvangt presentator Stef Lokin journaliste, literair criticus en schrijfster ELSBETH ETTY om te praten over haar in januari 2019 bij uitgeverij Nijgh en Van Ditmar verschenen biografie over Wilmink: In de man zit nog een jongen.

  Zanger, gitarist en liedschrijver KAREL BOSMAN haalt persoonlijke herinneringen op aan Wilmink. Zij waren jarenlang bevriend; hij was Wilminks vaste begeleider in verschillende theaterproducties en muzikale bloemlezingen.

  Natuurlijk is er weer fraai beeldmateriaal en wordt er live gezongen.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa, gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH, Harrie JANSSEN en Sylvester HOOGMOED.