Torpedo Theater Agenda

 • Jan Klaassen Academie

  donderdag 14 maart 2019
  12:00
  € 0,00

  Op inschrijving.

 • Rubin Kodheli - ESCAPE

  donderdag 14 maart 2019
  20:30
  € 12,50

  Rubin

  Rubin Kodheli is als componist en cellist actief in de stad New York. Als Juilliard alumni werkt hij samen met artiesten als Philip Glass, Laurie Anderson, Snoop Dogg, Meredith Monk, en deze maand brengt hij zijn nieuwe soloproject ESCAPE ten gehore. Zijn eclectische composities mengen rock, jazz en klassieke muziek samen tot een unieke nieuwe klankwereld. 

  ESCAPE verwoordt de continue kringloop van verwachting en falen. De muziek reflecteert de beroering in ons, het immer wederkerend fenomeen ‘begrip’, en het vinden van troost in natuur. Rubin Kodheli fuseert zijn persoonlijke en muzikale ervaring samen tot een geïmproviseerd cello concert met gebruik van audio looping. Hij deelt zijn persoonlijke verhaal als Albanese immigrant en artiest, en met uitstekend bekwaamheid weet hij de aandacht van het publiek te trekken met deze unieke en intieme muzikale uitvoering.

   *

  Rubin Kodheli, one of the 21st century’s most pioneering cellists, has forged a distinctive voice in the New York music scene. After finishing the Julliard School, Kodheli has closely collaborated with many influential artists of our time (i.e. Philip Glass, Laurie Anderson, Snoop Dogg, Meredith Monk) and will now be performing his new solo project ESCAPE. 

  His genre-defying compositions weave together blended threads of rock, jazz and classical influences forming a new musical experience. ESCAPE elucidates the twisted cycle of expectations and escape mechanisms that burden individuals along the pathway towards upholding self-identity. The music is a reflection on the universal themes of inner turmoil, the cyclical phenomenon of understanding, and finding solace in nature. Audiences gaze into Kodheli’s personal journey as an Albanian immigrant and artist, and share a personal moment that is truly unique every performance.

   

 • Point Quiet - Album release Walking in the Wild

  vrijdag 15 maart 2019
  20:30
  € 17,50

  TOEGANG INCLUSIEF CD!

  Point Quiet

  Vier jaar geleden bracht de Nederlandse formatie Point Quiet haar album 'Ways And Needs of A Night Horse’ uit. Zonder uitzondering volgden lovende recensies. In 2019 is de opvolger een feit. Het is het wachten waard geweest. Liefde, verlies, de verbintenissen die we in ons leven aangaan met anderen, het zijn thema's die steeds terugkeren in het werk van Pascal Hallibert.

  ‘Walking in the Wild’ roept daarnaast een sterk gevoel van saamhorigheid op. Het is te horen dat de bandleden nieuwe wegen zijn ingeslagen maar onderlinge verbondenheid voert wederom de boventoon in de muziek van Point Quiet. Het is deze verbondenheid die het bijwonen van een concert van deze band tot een bijzondere ervaring maakt. Een oprechte en gemeenschappelijke drijfveer de songs stuk voor stuk neer te zetten als reflecties van het leven zelf.

  Walking in the Wild is uitgebracht op CD en op vinyl album. Point Quiet is Pascal Hallibert, Hans Custers, Simone Manuputty, Jan van Bijnen and Joost Verbraak.

  Label: CRS/Continental Europe

  Tsjek ook de Video

 • Vom Ku’damm bis zum Leidseplein - BENNO BERLIN & SJOERD BROUWER

  zaterdag 16 maart 2019
  20:00
  € 15,50

  Chansons und Kabarett-Stücke der 20er und 30er Jahre aus Berlin und Amsterdam

  Benno en Sjoerd

  Wie waren sie produktiv die Chansonkomponisten und -schreiber in den Kabarettkellern der Weimarer Zeit. Unermüdlich lieferten sie immer neues Material für die Diseusen und Chansonniers auf den vielen Bühnen der großen Stadt Berlin. Und nicht nur dort, auch in den anderen europäischen Metropolen waren die kleinen Revuen immens populär. Die Kabaretttheater in Amsterdam waren voll. Und es war nicht nur Masse, sondern es war vor allem geistreich, tief und äußerst witzig.

  In ihrem ersten gemeinsamen Programm bringen Benno Berlin und Sjoerd Brouwer diesen Geist und die Begeisterung dieser besonderen Zeit mit Schwung und Verve auf die Bühne. Kommen, sehen, dabei sein!

  ***

  Wat waren ze productief, de componisten en schrijvers van chansons die werkten voor de cabaretkelders ten tijde van de Weimarrepubliek. Onvermoeibaar leverden ze steeds weer nieuw materiaal aan voor de diseuses en chansonniers die de vele Berlijnse podia bevolkten. Maar niet alleen daar, ook in de andere Europese metropolen genoot het kleine revuetheatergenre een enorme populariteit. De cabarettheaters in Amsterdam zaten continu vol met publiek dat genoot van  spitsvondige teksten, diepzinnigheid en enorm veel humor.

  In hun eerste gezamenlijke programma brengen Benno Berlin en Sjoerd Brouwer de geestigheid en geestdrift van deze bijzondere tijd met schwung en verve op de bühne.

  Komt dat zien, komt dat zien! En horen natuurlijk...

 • Mini Matthäus in 't Blaauwhooft - UITVERKOCHT

  zondag 17 maart 2019
  15:00
  € 15,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST. 

  Mini Matthäus

  Bach, bier en bitterballen, de 8ste editie van de Mini Matthäus 't Blaauwhooft

  De Mini Matthäus is Bach's Matthäus Passion in een intieme, solistische versie van anderhalf uur, maar met alle donder en bliksem en tranen, en natuurlijk met het Erbarme dich en het mooie slotkoor. En nu eens niet op een ver concertpodium, maar gewoon in het café. Van harte welkom in café 't Blaauwhooft in Amsterdam op zondagmiddag 17 maart.

  Het is de muziek van het voorjaar, van de passietijd: de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Krachtige, prachtige muziek, die overal weer klinkt, ook in café 't Blaauwhooft, waar het succes van de Mini Matthäus 8 jaar geleden begon. De 9 door de wol geverfde vocalisten van het Mini Matthäusensemble laten in het café tussen het publiek hun eigen intieme versie van Bach's Matthäus Passion horen, een sterk verkorte versie van anderhalf uur, waarin toch geen van de bekende delen ontbreekt. De nadruk ligt op de harmonie tussen de stemmen en het aangrijpende verhaal, dat dichterbij komt dan ooit. De gestripte Mini Matthäus is voor kenners en liefhebbers, maar ook voor iedereen die niet zo lang wil zitten of wel eens in een toegankelijke setting -met de tap nabij- kennis wil maken met Bach's meesterwerk (voor een heel toegankelijke prijs).

   

  Het Mini Mattheusensemble bestaat uit:

  Henk Westland, tenor en artistiek leider
  Walther Deubel, tenor (evangelist)
  Marjoke Kager en Luise Kimm, alt
  Hesther Oor en Anne Kan, sopraan
  Ardaan Dercksen, bas (Christus)
  Bram Trouwborst, bas
  Jantine Strik, cantus firmus
  Cees-Willem van Vliet, klavier

   

  Voor het achtste jaar bij onze vrienden van café 't Blaauwhooft op het Hendrik Jonkerplein 2, Bickerseiland, Amsterdam.

  Reserveren via info@minimatthaus.nl, aan de bar van 't Blaauwhooft zelf of via de gebruikelijke link op deze website.

 • De Mus op woensdag 20 maart

  woensdag 20 maart 2019
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

   

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link

 • De Kijkclub #16: VOORBIJ HET BROOD MET ELI CONTENT - UITVERKOCHT

  donderdag 21 maart 2019
  20:30
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  De Kijkclub is een maandelijks en soms tweemaandelijks programma voor liefhebbers van ontdekkingen. 

  Eli

  Filmstill Himmel über Berlin / Wings of Desire - Wim Wenders


  Beeldend kunstenaar ELI CONTENT (1942) schildert, knipt, plakt, fotografeert en schrijft brieven aan zijn geliefde. Elke dag. Zijn onvermoeibare drive om dingen te maken, gaat hand in hand met zijn verzamelwoede. In de Kijkclub laat hij vondsten zien waar hij uit put en zich mee omringt: uitzonderlijke en voor hem waardevolle objecten, poëzie, elpee's, boeken, films en kunst.

  Aan het begin van de film der Himmel über Berlin hebben kinderen meteen oog voor de engel die de aarde een bezoekje brengt terwijl de volwassenen vastzitten in hun dagelijkse sores.

  Eli heeft een antenne voor schoonheid. Is iets goed als het ongrijpbaar is? Soms lijkt het zelfs nauw verbonden met verwerpelijkheid. Loopt het behouden van een frisse blik parallel met het ontwikkelen van smaak? Eli's honger naar wat niet doorsnee is, naar wat je wakker schudt, is aanstekelijk.

  De Kijkclub is: Hans AARSMAN, Yvonne GROOTENBOER, Carel HELDER en Claudia SOLA.

  Kijkclub