Torpedo Theater Agenda

 • De Mus op woensdag 27 maart

  woensdag 27 maart 2019
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. 

  Papa Bubble

  candymakers of amsterdam • sweet

  Rusty Trails

  folk music • guitar • cajon  mandolin

  Tides

  short film • stop motion animation • dancing seagulls and a man who collects lugworms

  Louis Lallouette

  house-mus-ician • piano • warms you up for the show

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link

 • Podcastclub 11 met Scott Carrier van Home of the Brave - UITVERKOCHT

  donderdag 28 maart 2019
  20:00
  € 12,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Home of the Brave

  Wij zijn zeer vereerd om op de vooravond van OORZAKEN de eerste Engelstalige editie van de Podcastclub te hosten, met SCOTT CARRIER als gast.

  Scott maakt verhalen voor This American Life en heeft nu al een jaar of drie zijn eigen podcast: Home of The Brave. Home of the Brave is een unieke, soms experimentele ‘reispodcast’ die je mee neemt naar uithoeken en normale plekken en de mensen die daar wonen. Voor OORZAKEN strijkt Scott neer in Amsterdam en komt hij dus bij ons langs! Dus: trek je fanshirt aan en vraag hem het zijne van het lijf.

  Deze editie van de Podcastclub is onderdeel van het OORZAKEN podcastfestival, dat van 29 tot 30 maart in de Brakke Grond plaatsvindt. Een van de gerenommeerde internationale gasten is de Amerikaanse Scott Carrier. Zie voor het volledige programma van OORZAKEN https://www.brakkegrond.nl/agenda/oorzaken-festival

  PodcastClub is de avond voor podcastfans, makers en bingeluisteraars. Een boekenclub, maar dan voor Podcasts. Iedere maand staat een andere podcast centraal. Stel je vragen aan de maker, uit je lof en kritiek en praat na met medepodcastfanaten. Daar wil je bijhoren! Luister ook naar de Podcastclub Podcast.

  KAARTEN INCLUSIEF MOOIE EMAILLEN PODCASTCLUB PIN! • Oorzaken Festival

  vrijdag 29 maart 2019
  10:00
  € 0,00

  Voor programma zie hierrrr bij onze vrienden van De Brakke Grond.

 • Oorzaken Festival

  zaterdag 30 maart 2019
  10:00
  € 0,00

  Voor programma zie hierrrr bij onze vrienden van De Brakke Grond.

 • Oorzaken Festival

  zondag 31 maart 2019
  10:00
  € 0,00

  Voor programma zie hierrrr bij onze vrienden van De Brakke Grond.

 • Theater gereserveerd

  maandag 1 april 2019
  20:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • Rottenberg&Witteman met Asis Aynan

  dinsdag 2 april 2019
  20:00
  € 10,00

  Rottenberg&Witteman, vrolijkheid met diepgang elke maand in het Torpedo Theater.

  Rottenberg en Witteman

  Creatieve duizendpoot en bladenmaker Marciel Witteman bundelt de krachten en levenslust met programmamaker en anchorwoman Sandra Rottenberg voor hun maandelijkse talkshow in het Torpedo Theater. 
  Op hun eigen prettige wijze ontvangen zij inspirerende schrijvers en kunstenaars en halen verborgen verhalen oper is muziek, zang, dichtkunst en opinie.

  Vallende Tijd 

  Asis Aynan (Haarlem, 1980) is schrijver, columnist en docent aan de HvA. Hij is daarnaast de initiatiefnemer -samen met vertaalster Hester Tollenaar- van De Berberbibliotheek, een reeks waarin werk van grote schrijvers uit Berberlanden is verschenen.

  ‘Elke generatie onderzoekt wat er in haar identiteitsvat zit. Het vat van het tweede generatiekind is – op religie na – vrijwel leeg. Het gevolg daarvan is dat het ons ontbreekt aan cultuurbesef en historisch bewustzijn.’

  Als kind van Berberse ‘gastarbeiders’ uit de Rif in Marokko, vraagt Asis Aynan zich af wat er gebeurt met je identiteit als de cultuur van je ouders verdwijnt onder een verstikkende deken van eenvormige ideologie. Hoe geef je daar zelf een invulling aan? En is eigenlijk niet iedereen het product van twee culturen?

  Aynan debuteerde in 2007 met het autobiografische Veldslag en andere herinneringen. In 2010 volgde Ik, Driss, over een liefdesrelatie tussen een Marokkaanse gastarbeider en een Nederlandse, dat tot hoorspel en musical is bewerkt en dat hij samen schreef met Hassan Bahara; in 2014 verscheen de verhalenbundel Gebed zonder eind.

  In februari 2019 sloot de dichtbundel Vallende Tijd, De Berberbibliotheek-reeks af: een selectie van werk van de vier grootste dichters uit de Rif. Mohammed Chacha, Ahmed Ziani, Fadma el Ouariachi en Mimoun el Walid hebben met gevaar voor verstoting en verbanning, hun leven gewijd aan de poëzie. In de gedichten wordt de liefde bezongen, de migratie verfoeid en om emancipatie geschreeuwd.

  Actrice Betty Schuurman leest haar column en er is live muziek van Stadspiraat én van pianist Bobby Duintjer.