Torpedo Theater Agenda

 • Jan Klaassen Academie

  donderdag 7 maart 2019
  12:00
  € 0,00

  Op inschrijving.

 • Rottenberg&Witteman met Saskia Goldschmidt

  donderdag 7 maart 2019
  20:00
  € 10,00

  Rottenberg&Witteman, vrolijkheid met diepgang elke eerste donderdag van de maand in het Torpedo Theater.

  Rottenberg en Witteman

  Creatieve duizendpoot en bladenmaker Marciel Witteman bundelt de krachten en levenslust met programmamaker en anchorwoman Sandra Rottenberg voor hun maandelijkse talkshow in het Torpedo Theater.
  Op hun eigen prettige wijze ontvangen zij inspirerende schrijvers en kunstenaars en halen verborgen verhalen op; er is muziek, zang, dichtkunst en opinie.

  Schokland
  Saskia Goldschmidt  was theatermaker voor ze full time schrijver werd. Onlangs verscheen haar vierde roman Schokland, geïnspireerd op de actualiteit van het door aardbevingen getroffen Groningse platteland.

  Saskia woonde voor haar nieuwe roman twee jaar op het Hogeland, ‘de van godvergeten desolate kleistrook die aan het wad grenst’, sprak de bewoners en werkte mee in de stallen van een melkveehouderij. Met deze geschiedenis onderzoekt ze wie je bent als je identiteit intens verstrengeld is met je geboortegrond. En hoe je overeind blijft staan als de wereld letterlijk langzaam instort. Ze kruipt in de huid van grootvader Zwier, zijn dochter Trijn en kleindochter Femke, die hun boerderij proberen draaiende te houden, hoewel de keuken onbewoonbaar is verklaard en er in de stallen steeds meer scheuren verschijnen.

  Eerder schreef Saskia Goldschmidt: Verplicht gelukkig, De Hormoonfabriek (longlist Libris Literatuurprijs) en De Voddenkoningin. Haar boeken zijn in verschillende Europese landen uitgekomen, in de VS en in Zuid-Afrika. Van De Hormoonfabriek werd een hoorspel gemaakt, de filmrechten zijn inmiddels verkocht.

  Actrice Betty Schuurman leest haar column en er is live muziek van o.a. pianist Pieter Klop.


 • Music Night: Tip Jar

  vrijdag 8 maart 2019
  20:30
  € 12,50

  Tip Jar

  TIP JAR maakt aanstekelijke liedjes aan de hippie-kant van country. Het warme seventies countryrockgeluid doet vermoeden dat Amerika op z’n minst een inspiratiebron is. Het nieuwe album ‘Onward’ is dan ook evenals z’n voorganger opgenomen in de Texas Hill Country. Tip Jar voelt zich hoorbaar thuis in een van de bakermatten van de Amerikaanse rootsmuziek. Luister maar.

   

  Persquotes over eerdere Tip Jar albums:

  Oor: Americana voor gevorderden. Toverachtige stemmen. Het album overmeestert je dusdanig dat je bij ieder nummer de urgentie voelt om het aan iemand te laten horen. Twaalf americanajuweeltjes. Je gaat geheid om.

  Heaven: Aangenaam verrast zijn we door het akoestische rootsy geluid van Tip Jar. Het valt op hoe goed de liedjes zijn.

  Musicmaker: Wie dit album zou luisteren zonder enige informatie over Tip Jar te hebben, zou nooit raden dat deze artiesten gewoon in ons kikkerlandje wonen. De songs zijn zonder uitzondering van hoge kwaliteit en klinken uiterst Amerikaans. Samenzang doet denken aan Gram Parsons en Emmylou Harris of Buddy en Julie Miller. De instrumentatie is simpelweg superb!

  Eindhovens Dagblad: Een flink kapitaal aan memorabele liedjes. Melodie en opbouw die kunnen wedijveren met klassiekers uit de pophistorie.

  Altcountryforum: Goudeerlijke, zorgvuldig gecomponeerde en veelal héél fraai gezongen liedjes die hun ontstaan meer ontlenen aan de weidse vlakten van Texas dan aan de kleigrond van Noord-Brabant. Uitmuntende harmonieën. Internationale allure.

  Rootstime: Geen mens die gelooft dat dit een Nederlandse band is. Beter dan pakweg 80 procent van wat ons van over de grote plas komt aanwaaien. Heerlijk werk!

  Dolf Jansen, Afslag Thunder Road: CD van de week

  Johan Derksen, Muziek voor Volwassenen: De Nederlandse Gram Parsons en Emmylou Harris

 • Boekpresentatie 'Aangenaam kennis te maken' van Jan Peter Schouten

  zondag 10 maart 2019
  16:00
  € 0,00

  Boek

  Komt Jesus Krshna tegen …

  Ontmoetingen van Europeanen met het hindoeïsme in India.

  Presentatie van het boek: ‘Aangenaam kennis te maken’ van dr. Jan Peter Schouten, m.m.v. Bikram Lalbahadoersing, hoofd van de hindoe geestelijke verzorging in de gevangenissen. Met vrolijke culturele inbreng en vegetarische hapjes.

  Contact: schoutenjanpeter@gmail.com

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis over SIMON CARMIGGELT - UITVERKOCHT

  dinsdag 12 maart 2019
  20:30
  € 11,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST EN VOOR DE EXTRA VOORSTELLING VAN 27 MEI.

  Carmiggelt

  Hij publiceerde onder de namen Bibeb, Ds. Hanebraaier, De oude Juiner, Mevr. E. Koops-Bruiswikel, Coba Mug, P.A. Ressaux, Simon van het Scheve, Dick van Schoonhoven, Marian Smeets, Helmuth van Weezenbeek, Mr. Ubbo Wishagen, De ispahanisten, Adri Zultvouwer, Karel Bralleput en…  Kronkel. Dat laatste pseudoniem vond hij in een voor kinderen geschreven feuilleton van collega Jeanne Roos. In dat verhaal kwamen allerlei vrienden en bekenden van de auteur voor en ‘ik meende mij in de worm Kronkel te herkennen’.

   Op dinsdag 12 maart praat presentator Stef Lokin met schrijver en NRC-recensent Henk van Gelder over journalist SIMON CARMIGGELT (1913-1987) – schrijver en dichter. Van Gelder publiceerde in 1999 de biografie Carmiggelt, het levensverhaal

  Acteur Helmert Woudenberg toert momenteel met een Carmiggelt-programma door Nederland. Speciaal voor ons Pretpaleis ‘speelt’ hij een aantal Kronkels en vertelt over zijn liefde voor de man van wie hij al sinds zijn jeugd een ‘fanatiek fan’ is.

  En zanger-tekstschrijver Paul Passchier zingt enkele liedjes uit zijn programma ‘Fluiten in het donker’. De liedteksten zijn geïnspireerd op Kronkels van Carmiggelt. Frans Ehlhart componeerde de muziek. Paul wordt begeleid door pianist Joris Holtackers.

  Henk van Gelder schreef veelgeprezen biografieën over o.a. Jacques van Tol, Jaap van de Merwe, Leen Jongewaard, Abraham Tuschinski, Bram Vermeulen, Jo Spiers, Joop van den Ende, Jacques van Tol en Adèle Bloemendaal. Van zijn hand is ook het eerste naslagwerk waarin zestig jaar vaderlandse filmproductie (1934-1994) is samengevat.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa, gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH, Harrie JANSSEN en Sylvester HOOGMOED.

 • De Mus op woensdag 13 maart

  woensdag 13 maart 2019
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater.

  20.00 uur • 6,50 euro

   

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link

 • Jan Klaassen Academie

  donderdag 14 maart 2019
  12:00
  € 0,00

  Op inschrijving.