Torpedo Theater Agenda

 • Music Night: Tip Jar

  vrijdag 8 maart 2019
  20:30
  € 12,50

  Tip Jar

  TIP JAR maakt aanstekelijke liedjes aan de hippie-kant van country. Het warme seventies countryrockgeluid doet vermoeden dat Amerika op z’n minst een inspiratiebron is. Het nieuwe album ‘Onward’ is dan ook evenals z’n voorganger opgenomen in de Texas Hill Country. Tip Jar voelt zich hoorbaar thuis in een van de bakermatten van de Amerikaanse rootsmuziek. Luister maar.

   

  Persquotes over eerdere Tip Jar albums:

  Oor: Americana voor gevorderden. Toverachtige stemmen. Het album overmeestert je dusdanig dat je bij ieder nummer de urgentie voelt om het aan iemand te laten horen. Twaalf americanajuweeltjes. Je gaat geheid om.

  Heaven: Aangenaam verrast zijn we door het akoestische rootsy geluid van Tip Jar. Het valt op hoe goed de liedjes zijn.

  Musicmaker: Wie dit album zou luisteren zonder enige informatie over Tip Jar te hebben, zou nooit raden dat deze artiesten gewoon in ons kikkerlandje wonen. De songs zijn zonder uitzondering van hoge kwaliteit en klinken uiterst Amerikaans. Samenzang doet denken aan Gram Parsons en Emmylou Harris of Buddy en Julie Miller. De instrumentatie is simpelweg superb!

  Eindhovens Dagblad: Een flink kapitaal aan memorabele liedjes. Melodie en opbouw die kunnen wedijveren met klassiekers uit de pophistorie.

  Altcountryforum: Goudeerlijke, zorgvuldig gecomponeerde en veelal héél fraai gezongen liedjes die hun ontstaan meer ontlenen aan de weidse vlakten van Texas dan aan de kleigrond van Noord-Brabant. Uitmuntende harmonieën. Internationale allure.

  Rootstime: Geen mens die gelooft dat dit een Nederlandse band is. Beter dan pakweg 80 procent van wat ons van over de grote plas komt aanwaaien. Heerlijk werk!

  Dolf Jansen, Afslag Thunder Road: CD van de week

  Johan Derksen, Muziek voor Volwassenen: De Nederlandse Gram Parsons en Emmylou Harris

 • Boekpresentatie 'Aangenaam kennis te maken' van Jan Peter Schouten

  zondag 10 maart 2019
  16:00
  € 0,00

  Boek

  Komt Jesus Krshna tegen …

  Ontmoetingen van Europeanen met het hindoeïsme in India.

  Presentatie van het boek: ‘Aangenaam kennis te maken’ van dr. Jan Peter Schouten, m.m.v. Bikram Lalbahadoersing, hoofd van de hindoe geestelijke verzorging in de gevangenissen. Met vrolijke culturele inbreng en vegetarische hapjes.

  Contact: schoutenjanpeter@gmail.com

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis over SIMON CARMIGGELT - UITVERKOCHT

  dinsdag 12 maart 2019
  20:30
  € 11,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST EN VOOR DE EXTRA VOORSTELLING VAN 27 MEI.

  Carmiggelt

  Hij publiceerde onder de namen Bibeb, Ds. Hanebraaier, De oude Juiner, Mevr. E. Koops-Bruiswikel, Coba Mug, P.A. Ressaux, Simon van het Scheve, Dick van Schoonhoven, Marian Smeets, Helmuth van Weezenbeek, Mr. Ubbo Wishagen, De ispahanisten, Adri Zultvouwer, Karel Bralleput en…  Kronkel. Dat laatste pseudoniem vond hij in een voor kinderen geschreven feuilleton van collega Jeanne Roos. In dat verhaal kwamen allerlei vrienden en bekenden van de auteur voor en ‘ik meende mij in de worm Kronkel te herkennen’.

   Op dinsdag 12 maart praat presentator Stef Lokin met schrijver en NRC-recensent Henk van Gelder over journalist SIMON CARMIGGELT (1913-1987) – schrijver en dichter. Van Gelder publiceerde in 1999 de biografie Carmiggelt, het levensverhaal

  Acteur Helmert Woudenberg toert momenteel met een Carmiggelt-programma door Nederland. Speciaal voor ons Pretpaleis ‘speelt’ hij een aantal Kronkels en vertelt over zijn liefde voor de man van wie hij al sinds zijn jeugd een ‘fanatiek fan’ is.

  En zanger-tekstschrijver Paul Passchier zingt enkele liedjes uit zijn programma ‘Fluiten in het donker’. De liedteksten zijn geïnspireerd op Kronkels van Carmiggelt. Frans Ehlhart componeerde de muziek. Paul wordt begeleid door pianist Joris Holtackers.

  Henk van Gelder schreef veelgeprezen biografieën over o.a. Jacques van Tol, Jaap van de Merwe, Leen Jongewaard, Abraham Tuschinski, Bram Vermeulen, Jo Spiers, Joop van den Ende, Jacques van Tol en Adèle Bloemendaal. Van zijn hand is ook het eerste naslagwerk waarin zestig jaar vaderlandse filmproductie (1934-1994) is samengevat.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa, gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH, Harrie JANSSEN en Sylvester HOOGMOED.

 • De Mus op woensdag 13 maart

  woensdag 13 maart 2019
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater.

  20.00 uur • 6,50 euro

   

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link

 • Jan Klaassen Academie

  donderdag 14 maart 2019
  12:00
  € 0,00

  Op inschrijving.

 • Rubin Kodheli - ESCAPE

  donderdag 14 maart 2019
  20:30
  € 12,50

  Rubin

  Rubin Kodheli is als componist en cellist actief in de stad New York. Als Juilliard alumni werkt hij samen met artiesten als Philip Glass, Laurie Anderson, Snoop Dogg, Meredith Monk, en deze maand brengt hij zijn nieuwe soloproject ESCAPE ten gehore. Zijn eclectische composities mengen rock, jazz en klassieke muziek samen tot een unieke nieuwe klankwereld. 

  ESCAPE verwoordt de continue kringloop van verwachting en falen. De muziek reflecteert de beroering in ons, het immer wederkerend fenomeen ‘begrip’, en het vinden van troost in natuur. Rubin Kodheli fuseert zijn persoonlijke en muzikale ervaring samen tot een geïmproviseerd cello concert met gebruik van audio looping. Hij deelt zijn persoonlijke verhaal als Albanese immigrant en artiest, en met uitstekend bekwaamheid weet hij de aandacht van het publiek te trekken met deze unieke en intieme muzikale uitvoering.

   *

  Rubin Kodheli, one of the 21st century’s most pioneering cellists, has forged a distinctive voice in the New York music scene. After finishing the Julliard School, Kodheli has closely collaborated with many influential artists of our time (i.e. Philip Glass, Laurie Anderson, Snoop Dogg, Meredith Monk) and will now be performing his new solo project ESCAPE. 

  His genre-defying compositions weave together blended threads of rock, jazz and classical influences forming a new musical experience. ESCAPE elucidates the twisted cycle of expectations and escape mechanisms that burden individuals along the pathway towards upholding self-identity. The music is a reflection on the universal themes of inner turmoil, the cyclical phenomenon of understanding, and finding solace in nature. Audiences gaze into Kodheli’s personal journey as an Albanian immigrant and artist, and share a personal moment that is truly unique every performance.

   

 • Point Quiet - Album release Walking in the Wild

  vrijdag 15 maart 2019
  20:30
  € 17,50

  TOEGANG INCLUSIEF CD!

  Point Quiet

  Vier jaar geleden bracht de Nederlandse formatie Point Quiet haar album 'Ways And Needs of A Night Horse’ uit. Zonder uitzondering volgden lovende recensies. In 2019 is de opvolger een feit. Het is het wachten waard geweest. Liefde, verlies, de verbintenissen die we in ons leven aangaan met anderen, het zijn thema's die steeds terugkeren in het werk van Pascal Hallibert.

  ‘Walking in the Wild’ roept daarnaast een sterk gevoel van saamhorigheid op. Het is te horen dat de bandleden nieuwe wegen zijn ingeslagen maar onderlinge verbondenheid voert wederom de boventoon in de muziek van Point Quiet. Het is deze verbondenheid die het bijwonen van een concert van deze band tot een bijzondere ervaring maakt. Een oprechte en gemeenschappelijke drijfveer de songs stuk voor stuk neer te zetten als reflecties van het leven zelf.

  Walking in the Wild is uitgebracht op CD en op vinyl album. Point Quiet is Pascal Hallibert, Hans Custers, Simone Manuputty, Jan van Bijnen and Joost Verbraak.

  Label: CRS/Continental Europe

  Tsjek ook de Video