Torpedo Theater Agenda

 • IK DAPHNE GAKES - TRY OUT - UITVERKOCHT

  vrijdag 17 mei 2019
  20:30
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE VOORSTELLING VAN 25 MEI.

  Daphne

  Het boek ‘Ik Jan Cremer’ zette begin jaren zestig Nederland op zijn kop. Cremer kleurde buiten de lijntjes met een stoer jongensverhaal dat ging over seks, rock & roll en de wereld ontdekken. Daphne Gakes (1985) was dertien toen ze ‘Ik Jan Cremer’ onbedoeld vond, ze las het met rode oortjes. Haar leek Jan Cremer zijn veel interessanter dan haar moeder zijn. En dat was het ook!

  De voorstelling toont de weg naar volwassen worden. Daphne geeft een inkijk in haar weg door voor te lezen uit haar dagboeken, die vol staan met seks, drugs en rock & roll. Ze vergelijkt haar leven met de dagboeken van haar moeder die vol staan met rust, reinheid en regelmaat. Agerend tegen de opkomende preutsheid van onze truttige samenleving komt Daphne erachter dat ze iets aan het bewijzen is wat niet van haar is. Als ze op dertig jarige leeftijd wordt opgepakt vanwege het stelen van zalm vraagt ze zich af of haar ogenschijnlijke vrije leven wel zo vrij is. Met de grenzeloze mentaliteit van Jan Cremer als voorbeeld, blijkt op eigen benen staan moeilijker dan verwacht.

   

  Website
  Facebook

   

 • Theater gereserveerd

  zaterdag 18 mei 2019
  19:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • 3 Canadian singer-songwriters: Suzanne Jarvie, Kate Fenner, Chris Brown

  zondag 19 mei 2019
  15:00
  € 12,50

  Suzanne 

  In Heaven Magazine schrijft Pieter Wijnstekers dat het niet eenvoudig is om een prachtig debuut als Spiral Road waardig op te volgen. Maar: 'Met In The Clear slaagt Jarvie (foto) glansrijk. Opnieuw geproduceerd door Chris Brown laat Jarvie zich gelden als een van de beste americana-zangeressen en toont ze zich opnieuw een begenadigd liedjesschrijfster.'

  En Stuart Derdeyn meldde in The Vancouver Sun: 'Anyone with a taste for Emmylou Harris or Lucinda Williams needs to check Jarvie out. Serious talent here.'

  Deze middag treedt Suzanne Jarvie samen op met collega's en labelmaatjes Chris Brown en Kate Fenner. Alle drie zingen ze hun eigen liedjes waarbij ze ook elkaar begeleiden. 

  Luister hier naar recente albums van Suzanne en Kate:
  https://continentalrecordservices.bandcamp.com/album/in-the-clear
  https://continentalrecordservices.bandcamp.com/album/middle-voice

 • Theater gereserveerd

  zondag 19 mei 2019
  19:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • Een vrolijke vogelavond met De Scharrelaar

  maandag 20 mei 2019
  20:30
  € 10,00

  Scharrelaar

  Onlangs verscheen bij Atlas Contact het eerste nummer van De scharrelaar, een nieuw literair tijdschrift voor vogelliefhebbers, dat wordt geschreven door vogelaars met liefde voor schrijven en door schrijvers met liefde voor vogels - en vanavond is er al het theaterdebuut, met redacteuren Saskia van LOENEN en Jean-Pierre GEELEN (tevens bekend van hun gezamenlijke meesterwerkje 'Spotvogels', en trouwens ook van Torpedo's vorige vrolijke vogelavond). Vurig zullen zij hun vunzige vogelliefde bezingen. Ook Kester FRERIKS ('Vogels kijken') heeft een meesterlijke act in petto en dan hebben we het nog niet eens over onze stadsecoloog Remco DAALDER, die erom bekend staat dat hij een retespannend verhaal kan opdissen over welk saai vogeltje ook, dus dat zit altijd goed.
  Uiteraard is er ook deze keer toepasselijke live muziek, is er misschien zels  een quizje en zijn er weer vele verrassingen.

  Meer informatie volgt maar reserveren kan alvast.

 • Music Night - THE MURPHY BEDS

  dinsdag 21 mei 2019
  20:30
  € 12,00

  Murphy Beds

  The Murphy Beds (Jefferson Hamer en Eamon O'Leary) werken al jaren samen met grootheden uit de folk (John Doyle, Nuala Kennedy, Anaïs Mitchell, Sam Amidon). Hun traditionele geluid van gevoelige, tweestemmige zang en knap gitaar- en mandolinespel toont folk op haar allerbest. Jefferson en Eamon werken op dit moment aan hun tweede album samen en werden in januari nog geprezen door The New Yorker. The Huffington Post schreef over hun eerste album “their great feat turns out to be taking what’s best of the classic Irish folk revival without falling into any of its clichés. The resulting album bears repeated listening from start to finish, with ten beautiful, crystalline songs.” The Murphy Beds' unieke bewerkingen van traditionele ballades laten de eeuwenoude verhalen en melodieën sprankelen en schitteren. Laat je een avondlang meevoeren naar ver vervlogen tijden in de Appalachische bergen en de heuvels van Ierland en Engeland. 
  *
  *
  Foto: Jesse Daniel Smith
  *
 • De Mus op woensdag 22 mei

  woensdag 22 mei 2019
  21:00
  € 8,00

  Reserveer voor de Mus

  wo 22 mei

  20.00 uur • 6,50 euro

   

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link