Torpedo Theater Agenda

 • Music Night: Marlene Bakker zingt Gronings

  donderdag 9 mei 2019
  20:00
  € 10,00

  Wat is dit níét normaal mooi..! (Daniël Lohues)

  Marlene Bakker

  Marlene is een opvallende verschijning in het Groningstalig circuit. Haar prachtige stem en eigen werk bezorgen haar een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene.  Marlene's debuutalbum RAIF is landelijk inmiddels al veelgeprezen en ontving een lovende recensies in onder andere Heaven Popmagazine en de MusicMaker. “Tot nu toe wat mij betreft het beste album van 2018”, zei Frits Spits op NPO Radio 1 in zijn programma De Taalstaat. 

  De single ‘Waarkhanden’ gaat over terug gaan naar je roots na lang te zijn weggeweest. Heimwee en angst om terug te keren zijn vermengd in dit lied waarbij je kan concluderen dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

  Ook zij die de taal niet machtig zijn, zullen worden geraakt door de filmische sfeer. Bol van verlangen, weemoed en romantiek. Laat je meevoeren in een unieke luisterervaring waarin Marlene zingt over de magie van het noorden en waar het aardse Gronings naadloos aansluit op de hedendaagse indiepop.

   

  Check dit! Prachtig hoe zij het Gronings verklankt! (Nynke Laverman)

  Haar warme, soulvolle stemgeluid brengt de haast poëtisch klinkende dialectpopteksten op zo’n manier dat je het echt gelooft. Niet de zangacrobatiek, maar het verhalen vertellen staat voorop. Dit, gecombineerd met het Gronings, vormt een gouden duo. (3voor12Groningen)

  Het dialect van Bakker is een compleet andere, bijna mythische taal. Het publiek is vanavond vanaf de eerste noot dan ook gelijk muisstil.(Live recensie Eindhoven Rockcity)

   Haar zoete stem weet je op filmische wijze mee te nemen op een reis door het Grunningse platteland. Bakker weet namelijk op de een of andere manier van elk nummer een soort schilderij te maken, waarbij de band een perfect wit palet vormt en zij vervolgens met elke zin meer kleur geeft. (Live recensie 3voor12)

  Ze betovert en krijgt het voor elkaar om met een voor vele vreemde taal een intieme show neer te zetten. (Live recensie OOR)

  Het Gronings van Bakker is melancholisch mooi en het geeft haar liedjes een mysterieus laagje. Ze ontroert stevig met beeldende, droef-poëtische liedjes, zoals het prachtige Waarkhanden. (Live recensie The Daily Indie)

   

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam Story

  vrijdag 10 mei 2019
  20:30
  € 16,00

  When Anne Frank met Rembrandt

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town's most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam.

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  Duration 60 minutes. In English. Free Classic Amsterdam Café Snacks.

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.

  Buy your tickets here (Eventbrite)

  or

  reserve your tickets by sending an email to reserveren@torpedotheater.nl or call 020-4284993
  (or click on the red field on the right)

  or

  first watch the promo.

   

  Some reviews:

  Fantastic performance. Very intelligently written piece, original and creative! Would highly recommend it. Tati from Ireland

  The stories about the city that surrounds you gave us the chance to experience the city from a new angle. We can warmly recommend visiting Jaap's funny, entertaining and informative show. Torsten from Germany

  We really enjoyed Jaap's show! The atmosphere in the theatre with live piano music is really great! Recommended to everyone who wants to spend a nice night out and who wants to learn more about Amsterdam. Pato from Argentina

  Wonderful, fun, informative show and a unique experience in the heart of Amsterdam! Highly recommend! Kate from the United States

 • IK DAPHNE GAKES - TRY OUT - UITVERKOCHT

  zaterdag 11 mei 2019
  20:30
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT, OP EEN PAAR STAANPLAATSEN NA. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR 17 en 25 MEI.

  Daphne

  Het boek ‘Ik Jan Cremer’ zette begin jaren zestig Nederland op zijn kop. Cremer kleurde buiten de lijntjes met een stoer jongensverhaal dat ging over seks, rock & roll en de wereld ontdekken. Daphne Gakes (1985) was dertien toen ze ‘Ik Jan Cremer’ onbedoeld vond, ze las het met rode oortjes. Haar leek Jan Cremer zijn veel interessanter dan haar moeder zijn. En dat was het ook!

  De voorstelling toont de weg naar volwassen worden. Daphne geeft een inkijk in haar weg door voor te lezen uit haar dagboeken, die vol staan met seks, drugs en rock & roll. Ze vergelijkt haar leven met de dagboeken van haar moeder die vol staan met rust, reinheid en regelmaat. Agerend tegen de opkomende preutsheid van onze truttige samenleving komt Daphne erachter dat ze iets aan het bewijzen is wat niet van haar is. Als ze op dertig jarige leeftijd wordt opgepakt vanwege het stelen van zalm vraagt ze zich af of haar ogenschijnlijke vrije leven wel zo vrij is. Met de grenzeloze mentaliteit van Jan Cremer als voorbeeld, blijkt op eigen benen staan moeilijker dan verwacht.

  Website
  Facebook


   

 • Theater gereserveerd

  zondag 12 mei 2019
  19:00
  € 0,00

  Kaarten op uitnodiging.

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis: ‘De mens achter de jazz’ met Rudie Kagie - UITVERKOCHT

  dinsdag 14 mei 2019
  20:30
  € 11,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Oók voor niet-jazzliefhebbers          

  Kagie=

  Wie werkte per voorstelling van Wim Sonneveld een fles jenever weg, gaf componist Harry Bannink een klap, ontpopte zich als spiderman, begon iedere dag met een pilsje, werd bedelmonnik en eindigde in de goot?  

  Het boek JAZZVOGELS: de sterkste story’s uit de swingpolder (2018) lijkt een hilarische ontdekkingstocht langs de rafelranden van de Nederlandse jazzscene, maar is zoveel meer: een fascinerend kijkje in dat bijzondere genre dat wel patent lijkt te hebben op eigenzinnige persoonlijkheden: de jazz. Het werd dan ook geschreven door een van onze beste (onderzoeks-) journalisten, per definitie op zoek naar wat ons drijft.

  Op dinsdag 14 mei ontvangt presentator Stef Lokin in ‘Van Huilenbroecks Pretpaleis’ journalist, redacteur en schrijver RUDIE KAGIE (1950). 

  Kagie was jarenlang redacteur van weekblad Vrij Nederland en is hoofdredacteur van het magazine van Sociëteit De Kring, co-oprichter van opiniekrant Argus en medewerker van het Jazz Bulletin. Hij publiceerde talloze boeken over diverse maatschappelijk onderwerpen, waaronder ouderparticipatie, de relatie tussen werken en gezondheid, de mystificaties van Boudewijn Büch, eenoudergezinnen, Suriname, de SP, het verhaal achter Ella Fitzgerald, de kinderbescherming, werkomstandigheden van buitenlandse arbeiders, het succes van zanger Marco Borsato, muziek & censuur en de heilstaat Albanië.

  Ook te gast is pianist, bassist en componist JAN HUYDTS (1937), die met alle ‘jazzvogels’ heeft samengewerkt. Huydts speelde bas bij Toon Hermans en was orkestleider-pianist/arrangeur van de befaamde tweede one-man-show van Wim Sonneveld, ‘De Wim en Ina-show’ (1967-1970) met Ina van Faassen. Huydts componeerde veel bekende liedjes van Sonneveld, waaronder ‘Sinds donderdag de tiende’, ‘Deze vrouw’ en ‘Josefien’. Maar hij deed nog veel meer. Hij maakte ontelbare tournees in diverse samenstellingen door Europa, trad op met o.a. Toon van Vliet, Ado Broodboom, Theo Loevendie, Herman Schoonderwalt en Arend Nijenhuis en maakte platen met o.a. Tony Vos/Greetje Kauffeld, Pim Jacobs, Chris Hinze en Wim Overgaauw.

  'Bewondering voor hun muziek was niet het belangrijkste criterium dat ik hanteerde bij het samenstellen van deze bundel. Het zijn wél allemaal kunstenaars die een verhaal vertellen dat iets zegt over hun gloriejaren, hoe ze pasten in de tijdgeest, binnen welke context ze furore maakten.'

  Natuurlijk is er weer mooi beeldmateriaal en swingende livemuziek. TUFFY VOS, dochter van saxofonist en producer TONY VOS, komt zingen, pianist LEO BOUWMEESTER begeleidt haar en PIETER KLOP speelt piano.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa, gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH, Harrie JANSSEN en Sylvester HOOGMOED.

 • De Mus op woensdag 15 mei

  woensdag 15 mei 2019
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link

 • Jan Klaassen Academie

  donderdag 16 mei 2019
  12:00
  € 0,00

  Afsluiting cursus. Kaarten op uitnodiging.