Torpedo Theater Agenda

 • Boxin' The Vox - UITVERKOCHT

  vrijdag 13 september 2019
  20:30
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Boxin' the Vox

  Het Nederlandse folkduo Boxin' The Vox bestaat uit David Plasmeijer (zang, luit, banjo) en Anne-Lotte Paymans (zang, gitaar). Hun muziek is geïnspireerd op Ierse folkhelden als Luka Bloom, Christy Moore, Mary Black en Sinéad O'Connor; jaren ’60-‘70 artiesten als Melanie Safka en Simon & Garfunkel en hedendaagse Keltische muziek van oa The Cranberries. Het duo speelde eerder op festivals in Ierland, Denemarken en Nederland. 

  In 2017 bracht Boxin' The Vox het debuutalbum 'Take me home' uit. De cd bestaat uit 12 tracks waarin de Ierse invloeden goed hoorbaar zijn. Het meest opvallende lied is de Ierse vertaling van de Vondeling van Ameland van Boudewijn de Groot en Freek de Jonge. David en Anne-Lotte hebben met ‘Infant of Inishmore’ een eigen interpretatie van dit nummer gemaakt. Inishmore is een eiland aan de westkust van Ierland. Inmiddels werkt het duo aan een nieuw album met eigen werk dat zij deze avond in het Torpedo Theater ten gehore zullen brengen.

   

  http://boxinthevox.com/
  https://www.facebook.com/BoxinTheVox/
  https://www.youtube.com/channel/UC0drdGCfmp-c1TBGatI5epg

 • Open Monumentendag- VRIJE INLOOP

  zaterdag 14 september 2019
  10:00
  € 0,00

  Torpedo

  Foto: Remco Mastenbroek

  Hee, wat leuk! Het Torpedo Theater doet op zaterdag 14 en zondag 15 september mee aan de Open Monumentendagen, dus kom voor de korste rondleiding van je leven naar het kleinste maar (volgens Het Parool) misschien wel charmantste theatertje van de stad. Sint Pieterpoortsteeg 33, tussen de Nes en de Oudezijds Voorburgwal - daar kun je ons vinden tussen 's morgens tien en 's avonds vijf uur. Gratis entree & live muziek! 

  Come to the smallest theatre in town for the shortest tour of your life. It won't get better! Free entrance and live music.  

 • Open Monumentendag - VRIJE INLOOP

  zondag 15 september 2019
  10:00
  € 8,00


  Torpedo

  Foto: Remco Mastenbroek

  Hee, wat leuk! Het Torpedo Theater doet op zaterdag 14 en zondag 15 september mee aan de Open Monumentendagen, dus kom voor de korste rondleiding van je leven naar het kleinste maar (volgens Het Parool) misschien wel charmantste theatertje van de stad. Sint Pieterpoortsteeg 33, tussen de Nes en de Oudezijds Voorburgwal - daar kun je ons vinden tussen 's morgens tien en 's avonds vijf uur. Gratis entree & live muziek! 

  Come to the smallest theatre in town for the shortest tour of your life. It won't get better! Free entrance and live music.  

 • KIJKCLUB #19 - KIJKCLUB #19 - ARJAN DE JAGER, EERSTE HULP BIJ DATA - UITVERKOCHT

  donderdag 19 september 2019
  20:30
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST. 

  Maandelijkse avond in het Torpedo Theater voor liefhebbers van ontdekkingen

  Tellen en meten, wie heeft er geen hekel aan? Wie ziet geen managers voor zich, die achter spreadsheets het laatste restje toewijding de nek omdraaien? Het is net als met een mes, het is maar net hoe je het gebruikt. Wat je meet, wat je telt en met welk doel, daar gaat het om.

  ‘Het gaat niet om Big Data. Ik zie veel meer in Small Data.'

  Ganzenbord

  Extra teamlid: ganzenbordspel voor hulpverleners in de jeugdzorg.

  ARJAN DE JAGER is een digitale pionier die probeert uit te vinden hoe ICT het leven kan openzetten, niet afknijpen.

  ‘Kijk uit voor gemiddelden en wees voorzichtig met je privacy.’

  Hij stond aan de wieg van een prijswinnend ganzenbordspel dat hulpverleners helpt uithuisplaatsing van jongeren zoveel mogelijk te voorkomen. Dat spel gaan we vanavond spelen. Data zet Arjan niet in een visuele vorm, een infographic, om iets aan te tonen. Hij doet het om iets te ontdekken. Hij gaat ons daarvan revolutionaire voorbeelden laten zien.

  En passant leren we hoe in een handomdraai ondeugdelijke statistische onderzoeken door te prikken. Zijn er heel veel van.

  ‘De bezoekers van Kijkclub #19 zullen opgelucht naar huis gaan. Nooit meer zullen ze sprakeloos de cijferaars hoeven aan te horen.’

  De Kijkclub is: Hans Aarsman, Yvonne Grootenboer, Carel Helder en Claudia Sola.

 • Salon des Chansons: Dadaïsme en chansons

  maandag 23 september 2019
  20:00
  € 10,00

  Prévert

  Maandelijks chansonprogramma, gepresenteerd door Christophe CHAPLET. Voor de pauze: chansons à la carte met Christophe. Na de pauze: Dadaïsme en chansons. Woordspelige liedjes van Charles TRENET, Bobby LAPOINTE en Jacques PRÉVERT. 

  Zang en gitaar: Christophe CHAPLET. Raoul van der WEIDE: contrabas. Het altijd leuke praatje: Paul ARNOLDUSSEN.

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • De Mus op woensdag 25 september

  woensdag 25 september 2019
  20:00
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  The Making of A Ruin • Suni Satoinong
  Film • Het eerste betonnen graf op het eiland Siberut (Indonesië) laat twee geesten contempleren over hun bestaan, de dood en tijd.

  Isa Ox
  Mede-Mus • verhaal voorlezen

  Archie's Grand Adventure
  Indiefolk band • vier man sterk
  twee keer bas • gitaar • mandoline

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • DE DUO's - JP Den Tex en Jim de Groot

  donderdag 26 september 2019
  20:00
  € 10,00

  De Duo's met Jim de Groot

  De Duo’s is een maandelijks terugkerend muzikaal interviewprogramma (elke vierde donderdag van de maand), waarin JP Den Tex één van zijn favoriete artiesten ‘uithoort’ en zijn/haar carrière tegen het licht houdt. In het kader van de broodnodige gelijkheid mag de gast JP natuurlijk ook vragen stellen J Een nieuw format waarin - bijna en passant - mooie muziek wordt gemaakt! Zowel verzoeknummers van JP (door de gast zelf), als spannende, onverwachte duetten. Het beloven inspirerende avonden te worden.

  Vanavond is acteur/zanger/liedjesschrijver/enfant terrible - en bovenal begenadigd entertainer - Jim de Groot te gast. Jim speelde in tal van musicals: Hair, Fame, de Blues Brothers en Rent, just to name a few. Verder deed hij mee aan de Australië-versie van Wie Is De Mol (2005) en speelde hij Jezus in The Passion (2015). Ook was hij  regelmatig te zien in DWDD. Zijn laatste theaterproductie heet 'Een Tip van de Sluier, een succesvolle ode aan de teksten van Lennaert Nijgh (2018). Ooit maakten JP den Tex en Jim - samen met legendarische DJ Ad Visser - het kleinschalig Americana theaterprogramma Songhunters (2014). Daarin liet De Groot zijn snedige-en-toch-gevoelige - en vooralsnog ondergewaardeerde - eigen liedjes horen. Vanavond komen ze gelukkig uitgebreid aan bod!

   

  De volgende gast van de Duo’s (op donderdag 24 oktober) zal singer-songwriter/boekenschrijver, Beatlefan en universalist Klaas ten Holt zijn. Bekend van de band  Emma Peel en zijn - onlangs uitgekomen - debuutroman Hotel Alfabet. Op 28 november gevolgd door een ontmoeting met zangeres, muziekdocent en Joni Mitchell-fanaat Vera van der Poel. Binnenkort gaat zij de theaters in met een show rond haar idool.     

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis